Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
04:35
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 17 » А горілку таки вживають
10:46
А горілку таки вживають

Проте, що в зоні АТО  таки випивають наші захисники, розмови були. Звісно, що в роки ВВв "наркомівські 100" піднімали  морально бойовий  дух бійця -штрафбатівця (смертника), але то були інші часи, коли солдат, практично, по пояс в багнюці прожив та  пройшов пів Європи... Сьогодні  інша  ситуація... інші умови...Інше, здається, виховання, національний підйом, патріотизм, інші поняття гідності і моральності..., але п`ють і багато.

 Згадаймо коротенько чому ми п`ємо? До Петра I  горілки в Росії не було. Слово "водка"  пішло від того, що в свій час на Русі настоювали джерельну воду на різноманітних травах - від цього і пішло походження слова.  До 1911-го року Росія дуже сильно спивалася. Імператор Микола II  видає Указ про заборону  виготовлення та вживання алкоголю. Після революції тов. Риков (була така горілка "Риковка", - авт.) видав новий Указ, що  відмінив Указ царя-батюшки. І до початку війни 1941-1945 років СРСР займав чи не перше місце в світі по вживанню алкоголю. У роки  війни і після вживання алкоголю майже припинилося, а ж до 1964 року, коли  Л.І.Брежнєв  "дав добро". Бюджет СРСР  за рік виріс на 700%! Країна почала спиватися. І по цей  день... Правда, Є.Лігачов у 90-х роках минулого століття почав боротися з алкоголізмом, але це закінчилося вирубкою дорогоцінних сортів винограду в Криму, в Краснодарі, в Ставрополі...  Сьогодні маємо те, що маємо. Акцизи на горілчані вироби регулярно піднімають - наповнюють казну країни, але ніхто не думає про сьогодення. А воно на лице... Скільки загинуло  військовослужбовців у зоні АТО (від надмірного вживання алкоголю?, - авт.). Чи оприлюднять нам ці дані? Думаю, що ніколи. А раз п`ють - значить є попит.

Так, Служба Безпеки України спільно з Державною Фіскальною Службою України продовжує заходи з виявлення та припинення реалізації на території України контрафактної алкогольної продукції та спирту. 12 березня ц.р. у зоні проведення антитерористичної операції СБУ провела одночасно чотири спецоперації. Вилучена фальсифікована продукція доставлялася вантажним автотранспортом однієї з приватних служб доставки. Як повідомляє офіційний сайт СБУ, зокрема, у Краматорську Донецької області правоохоронці виявили склад контрафактної алкогольної продукції, в якому знаходилося близько 7 тисяч пляшок горілки. За даними СБУ цю продукцію доставили з Олександрії Кіровоградської області через того-таки перевізника. Триває комплекс заходів із встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності.

Спецкор.

Просмотров: 1720 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]