Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
07:11
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 6 » 700 тисяч смертей щорічно на "плаху" Міністерства охорони здоров`я
10:04
700 тисяч смертей щорічно на "плаху" Міністерства охорони здоров`я

Невизначеність послідовної політики О.Квіташвілі з Міністерства охорони здоров`я не лише дивує, а в першу чергу обурює українців.  Підзабув прем’єр А.Яценюк, коли давав кредит довіри іноземцям-міністрам, наголошуючи, що через місяць вони повинні  провести зміни в своїх міністерствах, щоб люди відчули полегшення тиску  на родинний гаманець.  Пройшло  понад 2 місяці, а віз і нині там – дуже рідко ми чуємо виступи міністрів, їх пропозиції, зміни в організації та проведенні політики зменшення ціни на лікарські засоби та  в покращенні медичного обслуговування.

Навпаки, ціни у порівнянні з минулим груднем 14- го року  зросли  в аптечній мережі  в рази.  Я думав, що нові керівники  швидко  вивчать  основну причину  росту вартості  ліків. Ані, цього не відбулося. А  скарбничка дуже просто відкривається.  70% усіх медичних препаратів завозиться з інших країн світу, а частка в 30% -  вітчизняного виробництва.  Аптекарська галузь  бізнесу  - його ринок складає  понад 50 млрд. грн. Вдумайтесь у цю цифру (фінансування армії 90 млрд., - авт.).  Тому, наші аптеки  такі й багаті.  Чому?  А тому, що усі ліки завозяться через офшори – нелегально.  Реалізують аптечним установам з собівартістю  300-400%, а далі  аптеки  ще націнюють не менше 200-300%, і виходить, що ліки вже стають недоступними для  злиденного гаманця українця. Тут виникають питання до митниці, Антимонопольного комітету та державного фонду з резервів.  Чим вони займаються? Невже вони не хочуть вникнути  відслідити рух медзасобів до країни?  Робиться це дуже легко. Ціна від виробника – імпортера і все стає на свої місця.

Інше не менш важлива проблема, яку  не бажає  вирішувати мінохорони – у  країнах європейського  союзу, до якого ми так бажаємо  потрапити,  ліки в аптечній мережі  однакові, місто це чи селище.  Дивна реакція міністра на це! Він сказав, що це ринок.  Вибачте, в нашій  складній економічній кризі, коли прийшло повне зубожіння і ми не бачимо близькому вихід, неодмінно треба ввести контроль на ціноутворення лікарських засобів. Взяти під жорсткий державний контроль доставку та реалізацію лікарських  засобів, щоб вони були доступними людям, щоб люди не бігали від аптек до аптек у пошуках дешевших ліків, що викликає  гнів і обурення  від різних цін. Чому ціни на цигарки в магазинах, в супер – маркетах, на АЗС однакові, бо  вони підакцизні. Суворий контроль за тим, щоб здоров`я людини планомірно знищувалося.         Інше питання – треба повернути в  аптеки  виготовлення  того мінімуму лікарських засобів, які десятиліттями виготовлялися за індивідуальним замовленням – рецептом. Не магазини-аптеки, а  провізорські аптеки.

Впевнений, якщо міністр зацікавлений в тому, що українці живуть на 11 років менше, ніж європейці, то ми так і будемо жити – будемо вимирати як нація. Понад 700 тис. громадян України, серед яких сотні тисяч, вмирають від того, що лікарські засоби їм не доступні. 

І останній, кричущий випадок непрофесійності  міністра. Світовий банк виділив Україні понад  214, 73 млн. доларів ( у плані 2 млрд. виділити, - авт.). Зокрема, йдеться про інвестиції, спрямовані на впровадження нового фінансового механізму в медичній сфері, удосконалення первинної медико-санітарної допомоги, профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань. Як же розподілили ці кошти  між областями?  Львівщина, Закарпаття, Волинська, Полтавська, Запорізька, Вінницька, Дніпропетровська  та Хмельницька   стали вибраними - щасливчаками. Кіровоградщина з найвищим рівнем онкозахворювань не потрапила в цей список. Ноу комент…   

Відбувається формаггедон національного масштабу.  Тому  все частіше ми відвідуємо аптеки, як супермаркети «на посмотреть», як кажуть в Одесі.          

І.Мельник

Просмотров: 1467 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]