Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
09:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Ноябрь » 1 » 22 новобранці пішли на службу до ЗСУ
18:28
22 новобранці пішли на службу до ЗСУ

Сьогодні о 9. 00 на подвір`ї Олександірійського об’єднаного військкомату відбулися  вперше на рівні  міської ради урочистості з проводу новобранців на службу до Збройних Сил України.   22 молодих хлопців:  12 з району та  10- з міста. Це перший  контингент. Всього з Олександрійського, Петрівського та м. Олександрії восени буде призвано на службу 86 призовників.

 Виступаючи перед завтрашніми солдатами, міський голова С.К.Цапюк наголосив, що хлопці йдуть в армію, де за півтора роки (з вищою освітою  - рік служби, - авт.) вони змужніють, переосмислять своє відношення до життя, повернуться додому чоловіками з твердими переконаннями та національного гідністю українського захисника.  Армія в сьогоднішніх умовах стає боєздатною, захищеною державним бюджетом, бо формується новий підхід до становлення армії, що здатна  дати відсіч зовнішньому агресору. Сьогодні увага до армії прикута всіма інститутами  української влади.

Т. в. о. комісара Олександрійського об’єднаного військкомату, підполковник І.Бурлака наголосив, що всі призовники не будуть задіяні в АТО. Вони будуть проходити службу після навчання в визначених  військових частинах української армії. Також відмітив, що за кілька днів кожному призовнику на картку буде перераховано 2 мінімальні заробітні платні (2748 грн.) - це так звані солдатські «підйомні». Нагадав призовникам, щоб вони не забували рідних, телефонували їм частіше, щоб батьки не хвилювалися та побажав легкої  дороги і успішної служби в ім`я миру на нашій землі.

Від імені батьків  виступила Т.Козенко, яка висловила сподівання, що хлопці не підведуть своїх батьків і гідно будуть служити народу України, побажала усім міцного здоров`я, гарту та щасливого повернення додому, де їх чекають батьки.

Від призовників виступив О.Козенко, який подякував присутніх батьків за виховання та висловив глибоке переконання, що родинам не буде соромно за своїх  синів, які сьогодні призвані до ЗСУ.  

Військовий священик о. Олександр (з церкви Пресвятої Богородиці, р-н БАМ) відслужив напутню Божу молитву   призовника.

- Несіть  у своєму серці любов і повагу до рідних, до друзів, до країни, вірте в Божу благодать. Не  виховуйте в собі ненависть. Пам`ятайте про Бога, віруйте, і ви станете миротворцями, а без віри – ворогом.  
 Окропивши  священною водою та вручивши кожному з призовників по натільному хрестику, о.Олександр благословив захисників України божим словом та помазав їлейним маслом чоло кожного призовника в знак того, що ця релігійна тардиція буде захищати воїнів від усіх негараздів військової служби. В свою чергу, від імені міської ради, всім призовника було вручено кошти на поповнення рахунків, щоб батьки не хвилювалися, де проходитимуть службу в перші дні їх сини.

 Формується нова армія, нова ідеологія українського захисника, воїна, якому будуть  властиві кращі риси військовослужбовця, бо того вимагає військово-політична доктрина, коли наша країна потребує нової сучасної, мобільної, боєздатної та  високо патріотичної армії в умовах зовнішньої агресії. 

І.Мельник   

Просмотров: 1173 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.5/32
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]