Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
12:13
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 6 » 14 мільйонів гривень від акцизу - на розвиток громади Олександрії
11:17
14 мільйонів гривень від акцизу - на розвиток громади Олександрії

Вчорашнє засідання міськвиконкому  міський голова С.Цапюк  оголосив хвилиною мовчання по загиблих на шахті ім. Засядька. А далі було розглянуто ряд питань, що стосувалися життя олександрійців. Зокрема, було заслухано звіт про стан  виконання звернень громадян до управління соціального захисту населення. Так, за минулий рік було зареєстровано 971 звернення. З них позитивно вирішено – 719.  Люди здебільшого зверталися за матеріальною допомогою на лікування, за путівками на санаторне лікування.  215 громадян звернулися за роз’ясненнями, 29 – за пільгові перевезення.  Найбільше  звертаються пенсіонери.

Міський голова наголосив, щоб відповідні органи через ЗМІ, приймальні в соцзахисті терміново дали роз’яснення про  нові правила надання субсидій.

 - Дай боже, щоб ці пільги отримали якнайбільше олександрійців. Школа мистецтв ім. Т.Г.Шевченка  з нового року залишилась без державного фінансування, як і ДЮСШа, яку ми взяли на своє фінансування. Це велике навантаження на міську казну. Я вперше  з 1998 року не бачу міський бюджет. Тому, щоб не закрити школи ми пішли на часткове збільшення плати за відвідування гуртків та секцій. Так,  навчання гри на фортепіано буде вартувати 70 грн, проти 50, баян – 40/50 грн,  скрипка – 45/55,  вокал - 30/45 грн. Якщо «прийде» бюджет, І ми постараємося відмінити ці націнки. - І найголовніше, - продовжив міський голова, - щоб працювали наші школи, щоб в них було тепло і затишно, щоб ремонтувалися вулиці,  робилися ремонти в будинках, щоб краще лікували, щоб  кращала інфраструктура Олександрії, вкотре звертаюсь  до мешканців міста: купуючи  підакцизні товари вимагайте, щоб давали чеки, і уважно дивіться, що в них "вибито" цигарки чи інший товар.  14 млн. грн, що ми запланували отримати  в міську казну від надходжень  з продажу підакцизних товарів, ми виконаємо, бо це краще олександрійців завтра.  Для прикладу, міськвиконком Кіровограда запланував отримати 1, 2 млн. грн.. Після того,  губернатор  С.А.Кузьменко, поспілкувавшись зі мною, провів відповідну роботу в Кіровограді.  Сьогодні там інша цифра випливла. Ось наші резерви, де міста  можуть, при  чесних підприємцях, мати кращі дороги, послуги і т.д. І тоді не буде такого, що кожен, що хоче те й робить – взяв і поставив кіоск без дозволу, де забажалось. Є правила, які для всіх однакові, - наголосив  С.К.Цапюк. – Прибрати неодмінно, роз я`снивши господарю, що і як треба робити, щоб мати дозвіл на встановлення торгівельної точки.    

 

І.Мельник

Просмотров: 1277 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]