Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
05:13
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 10 » Здорожчання води - вимога МВФ
17:50
Здорожчання води - вимога МВФ

 З 1- го липня вже офіційно об`явлено Нацкомісією з держрегулювання у сфері комунальних послуг України, що  тарифи на водопостачання зростуть у середньому на 84%, на водовідведення (стоки) – на 105%, а на водоспоживання (вода і стоки) - на 93%. Ціни піднімуть 26 водоканалів зі 150 підприємств цієї галузі. Однак зростання тарифів відбуватиметься по областях  нерівномірно: відповідно до затрат. Цей процес розтягнеться в часі до осені. Держава говорить, що водопостачальники не можуть працювати збитково. Починаючи з 2012 року тарифи на даний вид комунальних послуг не розглядався. А за це й період зросли енергоносії, матеріали, зарплатня. Рентабельність  не буде перевищувати 5% - це економічно обґрунтовані розрахунки.  Для прикладу, сім`я з двох осіб буде сплачувати на 36 грн більше, ніж до цього часу, а малозабезпечені верстви населення будуть мати право на отримання субсидії.

Громадський активіст Олександрії  Сергій Горбачов у зустрічі  зі мною був оптимістично налаштований, повідомивши, що його організація збирає актив членів громадських організацій, щоб  їхати до Кіровограда на зустріч  з  головою  КОДА В.Петіком, щоб керівництво підприємства «Дніпро-Кіровоград» не збільшувало тарифи.

Однак із цього заходу нічого не вийде, бо підняття вартості водопостачання та водовідведення – це частина економічних реформ, за якими МВФ виділяє кошти Україні. Тому, пану Горбачову і його колегам треба звертатися не до губернатора, а до МВФ.

До цього часу олександрійці сплачували за водо та водовідведення 7,42 грн, а відтепер водозабезпечення  коштує - 6,048 грн за 1 м3 (з ПДВ), водовідведення  - 5,928 грн за 1 м3 (з ПДВ).

Загальна сума щомісячно, в залежності від кількості спожитої води, буде складати 11, 97 грн. І це в літо, коли споживання води різко збільшується.

Дякувати богу, він ряснить нас дощами, щоб восени мати запаси на зиму.  

І.Мельник

Просмотров: 461 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]