Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
02:15
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 24 » З вірою у мир і спокій
22:56
З вірою у мир і спокій

 24 серпня  1991 року – стало днем, який оголосив всьому світу про утвердження  України, як соборної та унітарної, нелодільної країни.  Майже чверть століття минуло з того вікопомного дня. Історична віха, що далася нелегкими  роками економічного становлення держави... Розв`язана зовнішнім ворогом війна вже другий рік посягає  на нашу незалежність, що  виборюється і дається  нам занадто дорогою ціною - найціннішим - життям  українців.

Урочистості з нагоди 24- річниці Незалежності  України розпочалися на ганку Палацу культури  «Світлопільський».  Пролунав гімн України, що знову повернув до думки, що вся історія становлення  української державності – це віковічна боротьба за право бути  українцем та мати свою державу.    

З вітальним словом перед городянами виступив міський голова С.К.Цапюк:

- Сьогодні ми разом, щоб вкотре відзначити нашу 24-ту річницю незалежності. 1991-й рік став найвеличнішою подією в історії українського народу, який  проголосив про створення незалежної соборної та неподільної України. Сьогодні, коли здавалося, що треба розбудовувати економічну могутність  держави,  на Сході нашої держави йде неоголошена війна. Дорогою, надзвичайно дорогою ціною дається нам свобода, незалежність і право самостійно жити.Гинуть кращі солдати української армії. котрі стали на захист своєї України.  Та твердо вірю, переконаний  що скоро страхіття війни закінчаться, наступить мир і спокій, повернуться сини і батьки, брати і сестри, чоловіки і рідні до своїх домівок. Нехай Господь Бог дарує всім нам віру, надію і любов, і найцінніше сьогодення - перемогу добра над злом. Миру і чистого неба над нашою ненькою – Україною. Слава Україні!

 Від імені командування Збройних  Сил України  великій групі учасників  АТО нашим землякам-героям було вручено  відзнаку  «Учаснику  АТО» - за мужність і відвагу та подяки  від міської влади.  Міський голова і  військовий комісар об’єднаного  військового комісаріату  підполковник А.Карло вручили воїнам нагрудні відзнаки. Серед нагороджених солдати запасу:  Ю.Ведута,  В.Тарасюк,  Б.Бабій, А.Криволап, М.Ніколенко, Р.Рубан, О.Ломака;  лейтенанти запасу:  І.Трепачова,  Ю.Коваль, В.Кушнір; майор: І.Єрмолюк, С.Яценко та ін.  Посмертно нагрудним знаком нагороджено і В.Широкова.Нагороду вручено брату загиблого героя.

Хвилина мовчання – данина скорботи і світлої  пам`яті про тих, хто віддав своє життя за нашу свободу і незалежність, на яку сьогодні посягають вороги України.

Концертна програма з танцями, піснями на героїко-патріотичну тему ще раз довела, що  з національною ідеєю і патріотизмом в Олександрії  все гаразд. Олександрійці за мир і злагоду, за мирне врегулювання військового  конфлікту, за незалежну  Україну в складі якої буде Крим і Донбас. Україна неподільна, унітарна держава європейського спрямування.

Вся Україна сьогодні шанувала своїх героїв, котрі відстоюють її незалежність і щасливе майбутнє.  І ще - люди, молодь, діти знудьгувалися по радісних обличчях, по веселому настрою. Вони дочекались позитиву від свята, яке їм дарували кращі таланти культурного пласту Олександрії. 

І.Мельник              

Просмотров: 1337 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]