Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
23:19
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Декабрь » 16 » Вони першими стали на захист народу
21:46
Вони першими стали на захист народу

14 грудня в. о. начальника Олександрійського міського відділу поліції  підполковник  Сергій Котига зустрівся з колишніми  правоохоронцями, ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Зустріч відбулася у невимушеній обстановці – за круглим столом. 

-День вшанування учасників ліквідації аварії на АЕС –це державний захід, який спрямований на вшанування тих, хто своїми грудьми, своїм здоров`ям зупинив розповсюдження некерованого атому, що вийшов  з під контролю, принісши Україні велику трагедію, що сьогодні  має наслідки тяжких хвороб. У той час ніхто не думав про особистий захист. Був наказ – і  міліціянти серед перших були в Чорнобилі. Мені приємно бачити вас, спілкуватися. Чим  можу тим і буду надавати вам допомогу, добре розуміючи, що держава в неоплатному боргу перед  вами. З нагоди Дня вшанування хочу вручити вам Подяки та матеріальні  винагороди. Нехай  цей знак уваги  від імені міського відділу буде першою ластівкою  у подальшій співпраці. Ваш подвиг, жертовність заслуговують на найщиріші слова подяки за врятовану Європу від радіоактивного зараження,- наголосив С.Котига.

    Зокрема, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС  В.Демшевський пригадав як це відбувалося в перші дні:

 - Привезли нас під Чорнобиль, у село, поселили в  хату. Шість днів несли службу, щоб не було вивозу автомобільного транспорту та  радіоактивного металу з зони ЧАСЕ. За кілька днів закінчилось харчування, що привезли з собою. Аж ось приїздить генерал, що керував  тиловим забезпеченням. Запитав: як ми тут? Ми і кажемо, що вже сьомий день без харчування. А він у відповідь сказав, що три  дні допускається. А на вечір привезли нам і тушонку, і згущене молоко… 

 В.Заїка, який патрулював на автомобільних дорогах Чорнобиля згадав, як в перші дні вони зупинили службову машину в якій знаходився полковник. Відкрили багажник, а там чого тільки не було. Навіть одеколон «Сирень», який копійки коштував. Мародер – грабував  квартири чорнобильців . Як потім пізніше дізналися він поплатився 7- ма роками позбавлення волі…І таких випадків було багато. На той час ми не задумувалися про наслідки «мирного» атому, а сьогодні серед нас вже багатьох немає  А.Пирка, С.Настенко та ін. інші – інваліди,забуті державою,бо пенсії менші, ніж у цільних людей,  що перебували в зоні АЕС, судимося, відсудили свої кошти, а виплат немає… Таке наше життя.

  Голова ветеранської організації Олександрійського відділу поліції Г.Донець  подякував  в.о. начальника Олександрійського відділу  поліції за  тісні стосунки з колишніми  правоохоронцями, які перебувають на пенсії, з увагу і турботу, за розуміння проблем  ветеранів, а також  відмітив, що і сьогодні  ветерани - правоохоронці продовжують передавати позитивний досвід  молодому поколінню правоохоронців.

  Подяки та матеріальні винагороди отримали  А.Шумейко, В.Заїка, В.Демшевський, А.Козубенко,Ю.Бедрик, Ю.Матяш та  Г.Корделюк.  

ФОТОРЯД

І.Мельник

Просмотров: 1024 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]