Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
09:40
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Январь » 20 » Відродження села починається з відродження сільської медицини
11:53
Відродження села починається з відродження сільської медицини
  Іван Мельник
 
Голова Олександрійської районної державної адміністрації Віталій Згама, керівник фракції Партії   регіонів у райраді вбачає головну місію керівника району  в створенні комфортних умов проживання людей на селі:

              -   Сільський житель сьогодні повинен мати такі послуги,  які б відповідали високим нормативним  стандартам життя. Це стосується освіти, медицини, культури та сфери послуг.  Наш народний депутат  України С.Кузьменко  постійно наголошує: « Село буде жити і процвітати лише при умові: коли на селі буде міцне господарство з гарантованими робочими місцями; діятиме дитячий садок, школа  і заклад охорони здоров`я з кваліфікованими кадрами».  Найголовнішим серед  перелічених стандартів життя завжди є і буде – здоров`я людини. Тому,  держава і  поставила завдання реформувати сільську медицину – привести рівень надання медичних послуг на якісно вищий рівень.  Вже в минулому  холодні ФАПи і амбулаторії, в яких в більшості були відсутні лікарі, гаряча вода  і теплі туалети.  Тільки минулого року великі капітальні ремонти  були  проведені в Приютівській, Косівській, Шарівській, Попельнастівській та Олександрівській амбулаторіях сімейної медицини. На черзі  ремонт  у  Головківській амбулаторії. Практично, всі ФАПи  мають хороші умови для надання першої медичної допомоги. Район створює належні умови, щоб в село їхали працювати молоді лікарі. Приємно, що  на території більшості  сільських рад  кваліфіковану медичну допомогу відтепер надають лікарі. Ось і сьогодні ми перебуваємо в  Ульянівці. За 6 місяців в амбулаторії зроблено внутрішній капітальний ремонт з реконструкцією: замінено вікна,  двері;  в кабінетах проведено ремонт, відкрито денний стаціонар на 2 ліжка. Особисто  перевірив наявність необхідних медичних  препаратів  при наданні першої медичної допомоги – вони відповідають вимогам. Діє аптечний кіоск, який, за словами, фармацевта, в повній мірі задовольняє потреби хворих, за цінами не вищими від олександрійських.  Працівники забезпечені гарячою водою і  внутрішнім туалетом. На черзі оновлення медичного  устаткування та фізкабінету. Коштами сільської ради лікарю придбано 3-х кімнатну квартиру; зроблено капітальний ремонт:  каналізація, газ, гаряче водопостачання, автономне опалення.  

   

У розмові з мешканцями села очільник  району почув слова подяки за ремонт і затишок, за аптечний кіоск, увагу медиків,  за роботу стоматологічного кабінету.  Люди мріють про масажний кабінет, свою лабораторію.  В.М.Згама відповів, що разом з сільгосптоваровиробниками, сільською радою, державним бюджетом прикладуть  всі зусилля, щоб прохання людей задовольнити. 

 Ветеран війни М.М.Стратонов, звертаючись до голови ОРДА В.Згами, наголосив:

-          - Село відроджується завдяки ось таким амбулаторіям: в яких створені всі необхідні медичні послуги, з повагою і теплим ставленням медперсоналу, коли  хвора людина приходить за здоров`ям. У наш нелегкий час держава, райдержадміністрація, депутати, сільська рада довели свою  важливість і потрібність – постійну турботу за людей села. Це ми відчуваємо і по покращенню роботи школи, дитячого садочка, в яких створюються умови для здобуття міцних знань  та виховання.  І  Ульянівка оживає. У нас хороший господар.  Велика дяка і йому – М.Коваленку, який очолює агрофірму.     

Ось так, крок за кроком, люди, сільський бізнес, влада району, її партійний актив працюють, щоб завтра на селі  було кращим від вчора.


Просмотров: 510 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]