Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
12:43
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Ноябрь » 16 » Важка перемога на фініші
22:23
Важка перемога на фініші

16.11.14р., 14.00, КСК «Ніка», 1520 глядачів, +6 С, поле 4.

ФК "Олександрія" -"Геліос" -

1:0 (0:0).

Головний арбітр:  М. Балакін (Київ).

Асистенти арбітра: В Куцев (Київ), О. Дашко (Київська обл.).

4-й арбітр: В.Копієвський (Кіровоград).

Спостерігач арбітражу: Ю.Скорейко (Чернівці).

«Олександрія»: Новак, Сухоцький, Імереков, Басов, Ломко, Запорожан, к/к, Банада, Старенький (Пономар, 60), Чорній (Гуськов, 65), Грицук (Іващенко, 46, Чепурненко, 85), Коломоєць.

Запасні: Леванідов, Ямполь, Микицей.

Гол.тренер: Володимир Шаран.

«Геліос»: Сидоренко, Олійник (Шаврін, 82), Сартіна, Лобойко, к/к, Пінчук, Луценко, Чучман, Савін (Сікорський, 90), Швидкий (Собко, 68), Панасенко (Ковальов, 62), Субочев.

Запасні: Рябой, Романенко, Задоя.

Гол.тренер: Сергій Єсін.

Попередження: О.Ломко, 32, В.Пономар, 61, Є.Банада, 84, – І.Луценко, 2, О.Олійник 15, Д.Сартіна, 44, А.Ковальов, 86.

Гол: В.Пономар, 77. На 45+1-й хв. С.Панасенко не реалізував пенальті (вище воріт).

Справді такий матч буде довго пам’ятати уболівальник, який прийшов на «Ніку», щоб підтримати свою команду  в 17- му турі, в якому «Олександрія» приймала  харківський «Геліос». Підопічні С.Єсіна приїхали до нашого міста, щоб відібрати очки в лідера 24- го Чемпіонату  з футболу серед команд  першої ліги. І їх намагання були досить таки  активними, дійовими  і  цілеспрямованими. Вони протиставили «Олександрії»  могутню оборону з передових редутів  міцного захисту, що знаходилися в середині поля - високо зустрічали наших нападників. Дуже щільно опікали, зривали будь-які прояви форвардів нашої команди. Тому  перший тайм вийшов  майже на рівних. Були моменти, що в  господарів, що в гостей, правда, в олександрійців  на 2 більше. Запам`яталися 25- а хв., коли після подачі кутового у виконанні Сухоцьким, Імереков  в стрибку пробивав головою, але м’яч пролетів  поряд зі стійкою.   На 34-й хв. Банада пробив з вигідної позиції, але  вище воріт.

На 37-й хв. серце йокнуло, коли грубо помиляється Чорній, а Панасенко прицільно пробив,  і тільки завдяки Новаку, який потягнув у стрибку сейв, - наші ворота  залишилися  недоторканами. Перший дзвіночок. На 45-й хв. Басов  мав би забивати, після подачі Чорнієм, але м’яч летить мимо цілі – воріт.

 Вже на доданій хвилині першого тайму грубо помиляється наш захист – поштовх у спину, і Балакін призначає пенальті. Дякувати богу є справедливість у світі  - Панасенко пробиває вище воріт. А якби забив, яким шляхом пішла б гра в другому таймі?   

Бо як покаже час, перемога далася «Олександрії»  нелегко. В.Шаран весь перший тайм  відстояв на бровці, керуючи діями підопічних, бо гра в нашої команди явно не клеїлася.  Не відбулося швидкого голу,  програвали середину поля,  швидкі  кинджальні контратаки гостей. Тому тактика і стратегія в другому таймі в грі олександрійців  змінилася кардинально. Були зроблені  підсилюючі заміни, які принесли швидкість, продуманість  дій на полі, більшу бережливість  м’яча.

 Тому і  вдалося забити нехай і єдиний, але переможний  гол на 77- й хв., коли  після удару  м’яч двічі зрикошетив від захисників «Геліоса» на набігаючого Пономаря, який  не схибив  -  забив  переможний гол.

 Через дві хвилини Новаку знову вдається ліквідувати  небезпеку. Це вже Луценко у  високому стрибку пробиває головою, але не вистачило точності.

 І під завісу матчу на 90+6 хвилині, саме скільки часу додав арбітр у полі, напевно, давав шанс гостям  зрівняти рахунок, Коломойцю посміхнулася щаслива мить збільшити рахунок. Він отримав чудовий пас, який  вивів його  віч-на-віч з голкіпером «Геліоса». Пробий без всяких видумок і все. Ні треба бити так, щоб м’яч летів у небо. І це  - форвард, не захисник. Йому такі чудові моменти треба реалізовувати.

Останній матч, звісно, на багато  роздумів надихає перш за все тренерський штаб. Буде кадрова ротація, потрібне підсилення. В.Шаран  добре усвідомлює, що з таким мисленням на полі, швидкостями, прийманням рішення в ПЛ  нічого робити. Там грають у швидкий, атакуючий, комбінаційний та мислячий футбол.

Але все добре, коли добрим закінчується. Перемога залишається назавжди в пам`яті – її  рахунок. Але це до пори до часу. Будувати команду: запросити  класних гравців,  провести  якісні зимові підготовчі збори і навесні показати гру не гіршу, ніж була в  першому колі, а то й кращу, бо ПЛ нічого не прощає. Там інші закони, інші схеми, інші  підходи, інші вимоги та інші люди.

 Прес-конференція.

 На ній головний тренер «Геліоса»  С.Єсін сказав, що їхав до «Олександрії» за перемогою. Команду налаштовував на контратаки, бо олександрійці мають сильні фланги, які  від захисту  швидко переходять в атаку. Тому  вся основна робота  на полі була побудована  на нейтралізації  нападників «Олександрії». Взагалі, матч був в’язким, важким, жорстким.

- Були моменти і в нас, і в господарів, але в них було більше. Та ми змогли утримати – зустрічали суперника  високо.  Старалися не віддавати другий поверх, закривали  всі зони супернику. Та більше перемогти все ж хотіли господарі. Були підбори, атаки, гострі  моменти.  Втрата  С. Кравченка, - від перебору  карток, зрозуміло, що вплинула на хід гри. Це класний, чистий забиваючий форвард, який здатний забивати  від матчу до матчу. Його сьогодні не  вистачало явно на полі,- відимітив С.Єсін.

В.Шаран, в свою чергу,  наголосив:

-  Напередодні матчу  я акцентував  особливу увагу, що це буде один із найважчих матчів першої частини Чемпіонату. Гравці вже і фізично,  і психологічно  «наїлися» футболу. Втома,  погодні умови…  Перший тайм  контролювали м’яч, відчувалися, правда, проблеми в обороні.  Призначений 11- метровий – витримали психологічно.

У другому таймі травмованого Грицука змінив на  полі  Іващенко, дещо пізніше вийшли Пономар – змінив Старенького, а  Чорнія  - Гуськов. Гра закрутилася по – іншому. Суперник дещо не встигав за діями наших гравців.  Ми почали грати дещо простіше – вертикальніше  на Коломойця.  З`явилися моменти, і гол.Йдемо на зимові канікули…

Про плани пізніше розповімо.      

І.Мельник                     

Просмотров: 422 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]