Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
20:29
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Январь » 20 » В.Згама: «Національна єдність починається з відповідальності за світле сьогодення країни»
17:35
В.Згама: «Національна єдність починається з відповідальності за світле сьогодення країни»
Іван Мельник, 20.01.14.15.23.   
 Голова Олександрійської адміністрації, керівник фракції Партії регіонів у райраді Віталій Згама  20 січня провів  круглий стіл політичних партій та організацій на тему  «Національна єдність  та громадська злагода: історичні та сучасні аспекти».  На зустріч відгукнулися керівники ряду політичних партій:  голова Всеукраїнської  молодіжної політичної організації «Молоді регіони» - С.Макаренко, голова громадської районної ради політичних партій – В. Ткаченко, голова ГО «Вимпел України» - О.Войтенко, голова ГО «Пора» - Ю.Котов, голова районної організації «Єдиний центр «- Р.Кос,  голова районної організації ветеранів  - О.Голуб,  голова благодійного  консультативного центру  - Т.Шоколова, голова районної організації гендерної політики – Н.Чуянова, представник УПЦ – о. Євгеній та представники ЗМІ.

   У вступній доповіді В.М.Згама наголосив, що сьогодні мова йде про соборність, незалежність і єдність України:

-          Ми повинні зберегти нашу країну  цілісною і унітарною державою для майбутніх поколінь. Ми знаємо якою ціною далося нам утворення соборної України. Возз`єднання Української народної республіки з Західною народною республікою свого часу стало  великою історичною віхою на шляху єдності українського народу. Злука  дала змогу створити  міцні підвалини єдності  і соборності, неділимості  українських земель  на шляху  розвитку  української нації. Зупинити розбрат,  повернути мир і спокій, бо цього вимагає життя. Ми пережили важкий в економічному плані  2013 рік. Держава  витримала  фінансову скруту і з надією  вступила в 2014 рік. Підписані економічні угоди з Росією,  прийняття держбюджету – це  ті чинники, котрі повинні помирити всі воюючі сторони заради економічної  стабілізації країни та поступального руху вперед. Нам треба розвиватися. У районі треба завершити інвестиційні проекти – добудова МТК «Петриківське молоко», збудувати дитячий садок на 190 місць у  Новій Празі, відремонтувати  дороги,  Будинки культури,  амбулаторії. Нам є над чим працювати. Ми добре усвідомлюємо якою ціною далася нам ця свобода і незалежність. Український народ завжди сповідував принципи гуманізму, людяності, єдності, національного відродження, що слугує інтересам добра і спокою та злагоди в суспільстві.

    Представники різних політичних партій і  організацій висловили свою підтримку курсу Президента України В.Януковича, який бачить Україну, як  єдину, неподільну, унітарну і соборну країну.

  Роман Кос, «Єдиний центр»:

   - Ми засуджуємо такі події, які несуть в  собі загрозу розбрату,  ведуть до розколу України. У свій час історія нам довела, що лише при умові  цілісності, єдності  братських відносин  усіх мешканців України можна мати успіх. Я представляю агропромисловий комплекс району.  Нашим трударям полів і ферм подібні потрясіння не потрібні. Люди працюють. Живуть своїм  життям, яке  має тенденцію до покращення.

    О.Войтенко, «Вимпел України»:

 - Треба зупинити хаос на вул. Грушевського, де  представники так званого  «Правого сектору» сповідують фашизм і крайній націоналізм, що здатний привести  країну до громадянської війни. Сьогодні треба звернути особливу увагу в школах на учнів старших класів. Треба ще раз наголосити на історичній  мирній місії України.

   В.Ткаченко, голова громадської ради:

-  Ми повинні дякувати нашим пращурам, які  вибороли нам свободу, єдність і соборність. Різні були часи. Революційні, громадянська війна, але прагнення українців,  боротьба за волю, незалежність - завжди були притаманні їм. Сьогодні  це все позаду - треба будувати нову країну, але не таким способом. При СРСР не було антагонізму. Всі жили в мирі і злагоді.  Сьогодні нас хочуть поділити на східняків і західників. Але ж ми єдина, непорушна, соборна нація.  Добре, що Олександрійщина живе непорушністю, відсутністю  антагонізму. Соборність – це сила і міць України. 

 Отець Євгеній, смт Приютівка:

   - Ми повинні жити за божими законами, які сповідують любов і щирість, повагу і милість. Благодать – це наші гарні поступки, які нам дарує бог. Вона робить  людину розумною,  свідомою та мудрою в своїх діях.  Слово соборність – це церковне слово, яке означає об`єднання душі і єдиної мети в житті. Наше завдання вести мову про любов до ближнього, про милосердя.  Бог завжди стояв і стоятиме  за мир і злагоду між людьми, дружбу і щиросердні відносини.

  Підводячи підсумки виступів присутніх на круглому столі, В.М.Згама ще раз підкреслив, що головною ідеєю є – соборність України, її  історичні віхи, мистецтво, культурні надбання світового масштабу, які безцінні.

  Збережемо Україну для прийдешніх поколінь соборною, неподільною, міцною економічно і духом.

Просмотров: 626 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]