Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
20:41
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Май » 12 » В.Шаран: «Таку підтримку я побачив вперше в житті»
11:34
В.Шаран: «Таку підтримку я побачив вперше в житті»

11.05.14р., 18.30, КСК «Ніка», без глядачів, +22 С, оцінка поля 5.
ПФК «Олександрія» - «Десна» (Чернігів) – 0:1 (0:0)
Суддя в полі: В.Саїк (Одеса).
Асистенти:О.Жуков (Харків), В.Куцев (Київ).
 4-й резервний:Д.Федан (Олександрія).
Інспектор ФФУ:О.Кравченко (Донецьк).

«Олександрія»: Зарубін, Сухоцький, Іващенко (Локтіонов, 65), Запорожан, к/к, Голенков (Бідловський, 69), Грицук (Зейналов, 82), Шендрік, Старенький (Кіча, 77), Микицей, Банада, Басов.
Запасні: Рудик, Імереков, Озарків.
Гол.тренер: В. Шаран.

«Десна»: Федоренко, Бурлін, Каваців, Мельник, к/к, Смалько (Чуланов, 46), Щедраков, Чепурненко, Крамар, Бовтрук (Картушов, 59), Козак (Кондратюк, 88), Плешаков (Деребчинський), 68).
Запасні: Шевченко, Мачуленко, Фурта.
Гол. Тренер:О.Рябоконь.

Попередження: А.Сухоцький, 16, О.Іващенко,45, С.Микицей,75, Є.Банада,79, С.Басов 90+3-А.Смалько, 29, П.Щедраков,34, В.Бовтрук,59.
Гол: Є.Чепурненко,80.

Що ж , ФФУ таки перестрахувалась , відмовившись  піти на поступки вболівальникам областей, де політична ситуація нормальна. Як не просили, і хто не просив – відмова. Матчі відбулись при пустих трибунах – без глядачів.

Безперечно, що цей акт підірвав довіру до керівництва футболу країни. Адже мільйони уболівальників стали вкотре заручниками перестраховщиків за своє тепле крісло.

Як приклад, до КСК «Ніка», знаючи наперед, що гра буде без вболівальників, вчора завітали протягом півгодини до матчу, близько 500 палких  прихильників «Олександрії». Треба було послухати  їх думки на адресу  футбольних  функціонерів ФФУ, влади. Були заклики бойкотувати всі матчі усіх ліг до кінця сезону… Найбільш палкі прихильники – фанати в кількості 100 осіб протягом  всього матчу підтримували команду за ворітьми стадіону.

Я вперше бачив подібну ситуацію, я гадки не мав, що таке можливо – гра без глядачів. Це було дуже неприємно, це –  приниження,  це – низько, це – підло, це – антиморально.  Про яку мораль може говорити ФФУ по відношенню до людей.  Цим вони викликають лише збурення серед людей. Скажуть, складна політична ситуація. Людей вже дістало телебачення, де тільки й чути: там захопили адмінбудівлю, там точаться бої… Футболу боятися нічого. Він, навпаки, об`єднує, зближує людей. Спорт завжди був посланцем миру. Чи ми вже змінили життєві пріоритети?

Що ж до самого матчу, то звісно, що в такій  обстановці і гра була на нервах, різка, з грубощами на полі. Більшість з яких викликав суддя з Одеси.  Хіба так дозволяється судити!? Як тільки гравці «Олександрії»  загострювали ситуацію біля воріт «Десни» - він, тут як тут, карав свистком – зупиняв гру, вказуючи на якісь невмотивовані порушення гри з боку олександрійців. Збивав темп гри, приводив гравців до нервозності, щоб ті більше фолили.  Не витримували нерви і  В.Шарана та його штабу.  Якщо вже Шаран зривався,  то треба було знати наскільки його дістав суддя з таким арбітражем. Саїк – прізвище арбітра, на мою думку, зробив все від нього залежне, щоб нагородити 5 картками  господарів поля -  весь захист. У лінії  атаки засуджував дії  Старенького,  Іващенка, Грицука, Банади, Запорожана.  Суддя  явно перебрав владу судді на полі. Але то вже нехай Київ розбирається і ставить оцінку таким арбітрам.

Сам матч розпочався з атак господарів. Вони частіше гостювали на території поля суперника. Явно було видно, що  О.Рябоконь  побудував гру своєї команди від оборони – швидких контратак, які  проходили через другий поверх через досвідченого Плешакова.  І йому вдавалось у кількох моментах переграти свого опікуна Шендріка, який втрачав свого візаві. На 4-й хв. небезпечно  атакували гості, а вже на 8-й хв. відповіли гольовим моментом олександрійці – Іващенко з вигідної позиції пробив у нижній кут воріт суперника. Скажу, що сейв голкіпера гостей був чудовим - він «потянув»  цей м’яч.  На 20-й хв. господарі знову втрачають  нагоду відкрити рахунок у матчі: якби  Іващенко вчасно замкнув простріл з лівого флангу Сухоцького.

І знову наші на вістрі атак:  37-а хвилина повинна була поставити крапку в першому таймі, коли Запорожан  виконував штрафний. Здавалось, що м’яч летить у сітку – гол, але воротар і цей удар парирував.

  По перерві, у період з 50 до 60-ої хвилини поєдинку  олександрійці 4 рази дуже небезпечно атакували ворота чернігівчан. Спершу – на 50-й хв. Старенький пробиває вище воріт; на 53-й вже Запорожан не влучає в рамку воріт; на 55-й- Банада навішує на штрафну, але голкіпер на місці.  Сухоцький на 60-й хв. перевірив надійність Федоренка – той вистояв.  Мали нагоди забити, але  нічого не виходило: то на шляху захисник траплявся, то пробивали вище воріт, то суддя зупиняв  атакуючий залп олександрійців.  

Долю матчу вирішив один стандарт, який гості виконали на 80-й хв., після помилки Запорожана. Чепурненко (14) в обвід стінки пробив у ліву дев’ятку воріт Зарубіна, який  вгадав політ м`яча, але не зміг  відвести загрозу. Відігратись олександрійці  повинні були, коли Шендрік втратив  100 відсоткову  можливість головою замкнути передачу, але той запустив «свічку».  А треба ж було м’яч не піднімати, а опускати. Як нам говорив тренер у свій час:  «не тім’ячком бити, а лобом».

Була гра рукою – суддя не «побачив», зупинка в штрафній – не дав завершити атаку – це лише 2 випадки за останні  хвилини матчу. А скільки разів гості  грубо били по ногах гравців нашої команди. Не три рази, а значно більше і грубіше… Свисток мовчав!

Прес-конференція

 О.Рябоконь, гол. тренер «Десни»:

- Долю матчу вирішив один майстерно виконаний стандарт. Суперник грав дуже добре, організовано і злагоджено працювали на полі. Бажаю «Олександрії» вирішити свої плани по виходу до ПЛ. Стосовно місця в турнірній таблиці, то ми вже не можемо дочекатися коли цей чемпіонат завершиться. Вже б зробили останні тури по 2 гри на тиждень.  Вже нічого не хочеться. Ми граємо, а там буде видно.

 В.Шаран, гол. тренер  ПФК «Олександрія»:

- Рівна гра у першому таймі. У другому краще грали, але вкінці гри втратили концентрацію, не змогли тримати удар. Тому і програли. Після трьох поразок думали, що вийшли з психологічної  ями. Попереду 3 тури. Треба грати і вигравати. Іншого шляху в нас немає.  Жаль, що на даний час  команді не можуть допомогти Сидоренко і  Коломієць. Я хочу висловити особливі слова подяки уболівальникам, які протягом всієї гри так нас підтримували за межами поля. Такого я ще не бачив у своєму футбольному житті, - підкреслив Володимир Богданович.

Справді, фанати довели усім, що вони з командою завжди і всюди, і при будь-яких  обставинах будуть «Олександрію» завжди підтримувати своїм запалом, азартом і вболіванням.

Щоб згладити, в певній мірі, збурення, заспокоїти уболівальників, надати їм можливість  почути, що відбувається на полі, прес-служба  ПФК "Олександрія" запросила коментувати матч через онлайн – трансляцію Інтернет колишнього тренера олександрійців, відомого футболіста, нашого земляка  Віктора Богатиря, який у цей день святкував день народження.  Велика подяка адміністрації клубу  від тих уболівальників, хто не зміг потрапити на "Ніку" і підтримати свою команду.

І.Мельник               

Просмотров: 517 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]