Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
20:39
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Сентябрь » 30 » В.Клєвак: «Олександрійське на шляху соціальної орієнтації»
18:56
В.Клєвак: «Олександрійське на шляху соціальної орієнтації»

  Перебуваючи днями в селищі Олександрійському ( колишнє Димитрове), відвідавши школу та дитячий садок, впевнився, що для нашого майбутнього тут створюються нормальні умови для навчання та виховання. У навчальних приміщеннях встановлені енергозберігаючі  вікна,  автономне опалення, новий комп’ютерний класу школі з`явився,  у дитсадку - ігровий майданчик …

Та більш детально  про зміни, що відбуваються на селищі, нам розповів  його селищний голова Віктор  Григорович Клєвак:

- За час головування можу відзначити про позитивні та динамічні зрушення в поліпшенні соціальної сфери на селищі. У селищі Олександрійському (Димитрове) мешкає біля 5000 чоловік. Утримання  соціальної інфраструктури в  належному стані ( школа, дитсадок, музична школа, Будинок культури, амбулаторія); доріг, надання комунальних послуг;  підготовка до опалювального сезону  – це ті  повсякденні питання, що сьогодні стоять на черзі дня селищної громади на чолі з депутатським корпусом. У цьому нам велику допомогу надає і міська рада на чолі з міським головою, який переймається питанням покращення соціальних стандартів на селищі.
- Завдяки чому вдалося  покращити життя мешканців  селища за такий короткий термін управління селищною громадою?
- Діти наше майбутнє. Почали з того, що почалися ремонти в навчальних закладах. Встановлено енергозберігаючі вікна, нові меблі, відкрито новий комп’ютерний клас. Заклади освіти переведені на індивідуальне теплозабезпечення; облаштовано новий  ігровий дитячий майданчик у дитсадку. Наші заклади мають не гірший, ніж у місті  зовнішній та внутрішній інтер`єр для задоволення потреб його відвідувачів, бо в цих  закладах працюють улюблені в свою  справу педагогічні кадри.  Щотижня вихованці старшої групи дитсадка  приходять до школи на 15 хв., щоб  на уроках «сходинок до інформатики»  вивчати нові комп`ютерні технології.
- Дуже часто можна було чути, що  дороги на селищі роками не ремонтувалися, що влада не виділяла  кошти на їх поточний ремонт.
- Як ніколи, якщо говорити про останні роки, а саме в 2016 році ми активно взялися за асфальтування вулиць селища, що вкрай потребували цього. На сьогодні заасфальтовано:  вул. Г.Кравченка,  Дружби, Клубну, Довіри, 40 років Жовтня, Миру. У планах  поточний ремонт вул.Чарівної та Панфілова. Батьки діток просять  заасфальтувати  пішохідні доріжки до  школи. Постараємося і це зробити. Завдяки міській раді  та виконавчому комітету КП «Світлоцентр» встановило 48 ламп нічного освітлення. На черзі спилювання тополь, що несуть загрозу життю людей. Селищна рада, її актив  живуть турботами щодо покращення умов проживання людей в Олександрійському. Наша молодь потребує нормальних умов відпочинку.  У селищному Будинку культури,в якому діють різноманітні  гуртки художньої творчості, як для юного так і старшого покоління, де молодь проводить своє дозвілля. Але приміщення в зимовий час не опалюється. Для того, щоб його облаштувати потрібні значні  кошти – понад 1 млн. грн. У селищній раді такі кошти відсутні.  Звісно, що будемо просити міську  раду та міського голову про виділення коштів. Наш Будинок культури - це центр розвитку художньої самодіяльності на селищі, центр культурно-естетичного виховання та відпочинку мешканців селища. Тільки за останні  два тижні проведено кілька заходів: міні-турнір з футболу, «Проводи літа»  та «Киньте все гармошка грає», на який з`їхалися десятки аматорських колективів з міста та Олександрійщини. Це було справді свято  народної  української пісні. Люди бачать, що життя поліпшується, а для нас, депутатського корпусу, - це натхнення на продовження підвищення соціальних стандартів на селищі. А роботи у нас ще багато попереду….  

І.Мельник            

Просмотров: 948 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]