Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
17:52
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Ноябрь » 11 » Уточнено кількість депутатів від партій та від мажоротирних округів
22:15
Уточнено кількість депутатів від партій та від мажоротирних округів

ЦВК підрахувала та  визнала обраними до парламенту, згідно набраних голосів,   64 народних  депутатів, що були  включені  до списку  "Народного фронту", 63 – від  "Блоку Петра Порошенка"( за БПП проголосували   3 млн 437 тис. 521 виборець). 32 – від  "Об'єднання "Самопоміч", 27 – від  "Опозиційного блоку", 22 - від Радикальної партії Олега Ляшка та 17 – від  "Батьківщини".

 За кожного списочника, що став народним депутатом,  треба було, щоб проголосували  54262 виборці. Така  ціна мандата.

Що ж далі? Списочники  протягом 20 днів повинні звільнитися з основного місця роботи у зв’язку  з переходом на роботу в  Верховну Раду України. Сумісництво заборонено законодавчо. За тиждень депутати приймають  присягу з отриманням  посвідчення та нагрудного  знаку.

 Щодо мажоритарників, то прийде до парламенту в  кількості 198 депутатів (на жаль,  9 округів Донецької та 6 округів  Луганської областей  не будуть мати своїх представників у парламенті через АТО).  В 12 округах Криму також не відбулися вибори через анексію цієї території України Росією.  Загальна кількість депутатів  VIII скликання буде складати  423 депутата (з 450).
 І все більшість буде за Блоком Петра Порошенка – 132 мандати, «Народний фронт» буде представлений  82 нардепами,  "Самопоміч" привела до парламенту  33 депутати,  "Опозиційний блок"  займе 29 крісел,  Радикальна партія - 22 депутати,  зовсім мало  буде підтримувати  "Батьківщину  - 19,  "Свобода" за рахунок  мажоритарників провела 6 депутатів,  по 1 - Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна", "Всеукраїнське аграрне об'єднанням "Заступ", "Правий сектор" та "Воля"( правда, сьогодні «Самопоміч» може розвалитися через «волівців», котрі вважають, що їх   партію «Воля»  було використано лише з однією метою – пройти до парламенту тим, хто ніколи б не став нардепом , - авт.).

Народ сказав своє слово, віддав довіру тій чи іншій політсилі. Відтепер він буде слідкувати за роботою новообраного парламенту. Гадаю, що спуску, лібералізму вже ніколи не буде. Не буде  дійових реформ, не  буде дійових законів – не буде і цього парламенту.  Тому, нехай лідери політсил менше ділять крісла, бо терпець і на них  урветься, а сідають за роботу, бо як її багато,і працюють якісно. Люди чекають кардинальних змін у  всьому. Починаючи від  якнайскорішого закінчення війни,  відновлення  економіки хоча  б на рівні 13-го року, створення нових робочих місць, підвищення зарплатні і пенсій. 

 Всього виборчі бюлетені отримали понад 400 тис. виборців з 771 164 зареєстрованих на Кіровоградщині.  За «Народний фронт»  віддали  - 23,66% виборців Кіровоградщини. На другому місці  «Блок Петра Порошенка» набрав - 21,73%. На третьому - «Радикальна партія»  - 11,67%. «Батьківщина» - 8,34%. «Самопоміч» А. Садового - 7,9%.  За С.Ларіна («Опозиційний блок») проголосувало -7% . Таким чином,  Кіровоградська область обрала 2-х депутатів від А.Яцнюка та 1,5 - від БПП. (103 округ віддав 15367 голосів за БПП ).  

І.Мельник         

 

Просмотров: 375 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]