Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
22:14
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 13 » У серці болить неоголошена війна
18:05
У серці болить неоголошена війна

  27 років минає з того дня, як  15 лютого 1989 року з Афганістану було виведено обмежений контингент радянських військ.  Майже 10 років проливалася кров, гинули молоді хлопці і офіцери, як  стали стіною  на шляху ісламського радикалізму…

 Селище  Нова Прага – 18 колишніх  воїнів-інтернаціоналістів, хто пройшов горнило  афганського аду, сьогодні проживають і трудяться в одному з найбільших селищ Олександрійщини.

 Вже стало доброю традицією, що адміністрація ЗОШ I-II ступенів №2 тісно співпрацює з громадською організацією «Олександрійська районна спілка ветеранів війни  в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)», яку очолює В.Кондрескул. Усі пам’ятні дати, спортивні змагання, акції милосердя – це той неповний перелік  спільних добрих справ, що виховують у юного покоління патріотизм, мужність і повагу до людей.

 12 лютого знову зустріч. Гостинні учні радо зустрічали О.Скляревського, О.Банула, В.Гейка, М.Волкова, О.Бугайова, С.Бояр, А.Чухно, Ю.Ситник, батька загиблого в Афганістані А.Ковтуна, О.О.Ковтуна, голову селищної ради О.Горбенко, В.Кондрескула та воїна-афганця, учасника АТО, кіборга О.Мосулегу.

Літературно-музична композиція «Вже скільки років проминуло, а біль у серце б`є і б`є» поставлена учнями та вчителями, надовго запам’ятається учасникам афганської війни… Пісні, вірші, танці – повернули у ті незабутні роки…

Директор школи В.Коновалова вітаючи земляків, побажала воїнам-інтернаціоналістам міцного довголіття, подякувала районну спілку афганців, які активно допомагають прививати кращі патріотичні риси учнівському колективу школи. Голова селищної ради О.Горбенко від імені громади селища наголосила, що влада не забуває подвиг воїнів-інтернаціоналістів, які і сьогодні в бойовому строю захищають українську землю на Сході. Побажала, щоб був мир і спокій в кожній домівці України. Від імені селищної ради кожен ветеран  отримав подяки та матеріальні винагороди.

 Учасник афганської війни Олександр Мосулега, кіборг- атовець, який пройшов ад донецького аеропорту, отримав тяжкі поранення, кількатижнева реанімація, відновлювальний період…, виступаючи  перед школярами, відмітив, що найголовніше в житті – мир, коли не гинуть поряд друзі, коли не проливається безневинна людська кров, коли усі живуть щасливо і радісно.

В.Кондрескул, голова громадської організації «Олександрійська районна спілка ветеранів війни  в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)» привітав усіх учасників зібрання з днем воїна-інтернаціоналіста, вручив учнівському колективу подарунки, а О.О.Ковтуну від імені ТОВ «УкрАгроКом» в особі народного депутата  А.І.Кузьменка матеріальну допомогу.

- Велика подяка від афганців адміністрації школи в особі В.Коновалової, голові Новопразької селищної ради О.Горбенко, керівництву Олександрійської РДА, її першому заступнику Ю.Л.Ковалю, керуючому справами РДА О.Лисенку за чуйність і шану до воїнів-інтернаціоналістів. - Такі пам’ятні дні, коли ми всі разом збираємося, щоб згадати ті грізні роки, коли кувалася міць і сила українських героїв і сьогодні досвід воїнів-афганців гідно служить у відстоюванні суверенної України, яка виборює її в неоголошеній війні на Сході.

І.Мельник                                                              

Просмотров: 1263 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]