Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
09:53
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 20 » Тупіковість чергової VI сесії міської ради. Чи буде відлига?
13:45
Тупіковість чергової VI сесії міської ради. Чи буде відлига?

 19 лютого повинна була відбутися VI сесія міської ради, але через протистояння обох сторін: депутатського корпусу і міської влади, на сесії не було розглянуто жодного питання. Головним стало неузгодженість в прийнятті порядку денного: депутати вимагали звіт виконкому та його розпуск, міський голова – проти такої постановки питань.  Дійшло до грубощів, лайки, штовханини, образ …, а завершилося тим, що мер С.К.Цапюк прийняв рішення зробити перерву в роботі сесії.

- Я бачу, що компромісу не буде, тому оголошую перерву в роботі сесії. Сьогодні роботи не буде…

Пішли домовлятися в кабінет. Мовби домовились, але і після 15- ти хвилинної перерви, що затягнулася значно довше в часі, сесія не відновила свою роботу. знову якісь підводні "течії" не дали продовжити роботу сесії.

До 15. 00 депутати не залишали сесійної зали. Мешканці, яких було вщерть у залі, не дочекавшись розв`язки, залишили міськвиконком.

Крапки над «і», що ж відбулося в сесійній залі 19 лютого, поставив депутат міської ради А.О. Коломійцев:

- Ганебна ситуація, коли міська рада не змогла домовитись по порядку денному роботи сесії. Депутати намагалися внести на розгляд сесії свої пропозиції, але міський голова вирішив, що вони незаконні.  Депутати, звісно, що не згодні з такою позицією – не враховані їх думки, звернення виборців. Скоріше всього в суботу, понеділок  відбудуться консультації з міським головою, а у вівторок  відбудеться продовження роботи VI сесії міської ради.  Депутати вважають грубим порушенням їх депутатських повноважень і бажають вказати міському голові, щоб він працював з депутатським корпусом належним чином. Можливо, ми таки знайдемо компроміс з міським головою...    

 Кожна сила відстоює своє право на життя. Для одних влада одіозна,яку треба змінити новими людьми, а для інших - задовольняє…  І все ж повинен бути віднайдений консенсус – згода, коли від цього повинні виграти лише олександрійці, щоб все, що робиться в місті відбулося прозоро, чесно і порядно, як того вимагає новий депутатський корпус.

Тому депутати вирішили звернутися до міського голови провести сесію на якій буде внесено одне єдине питання – про недовіру міському голові очолювати громаду Олександрії. Під цим зверненням поставили свої підписи 15 осіб, що є необхідною кількістю, щоб мер міг його розглянути і внести на розгляд депутатам сесії.

Криза продовжується, затягується в часі, в терпінні обох сторін… Чи будуть зміни на краще? Чи влада готова до оновлення, очищення, що є необхідною вимогою сьогодення… Чи вистачить совісті, розуму і взаємоповаги до виборців міста, які хочуть цього. І не гоже сторонам переходити на персоналії, - звинувачуючи один одного в таких гріхах, що і на думку ніколи не прийде вихованій людині…

І насамкінець, один із депутатів нового скликання так охарактеризував сьогоднішню ситуацію (зауваживши, що не напишите, бо залежні від влади):"Подивіться як тримаються усі за владу. Вона трояндами встелена? Можливо і не тільки... Чому в мене немає магазинів, аптек, земельних ділянок, заводів, фабрик, яхт,  газет і кіно... Якби так не було, то не було б такого протистояння сьогодні...і так  на всіх рівнях влади, а місто ж наше маленьке..."

 Чи скоро відлига?       

І.Мельник

Просмотров: 1439 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]