Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
11:33
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Ноябрь » 25 » Суд Лінча, 58-а сталінська стаття, або презумпція невинності
00:01
Суд Лінча, 58-а сталінська стаття, або презумпція невинності

Рубрика: Думки з приводу нових законів

  Згідно нового Закону "Про очищення влади" (люстарація) чиновник підпадає під колективну відповідальність незалежно від своїх чеснот. Чому вчорашня доброчесність чиновників  минулої системи стала пороком сьогоднішньої?  Тільки через те, що людина працювала на державній посаді в період правління минулої влади? А якщо чиновник добросовісно виконував свої обов’язки, не лицемірив, відзначався негнівливістю, був правдолюбом,  не займався марнославством, зарозумілістю, підступництвом та сріблолюбством, був шанобливим та великодушним до інших, був професіоналом своєї справи ? Що всі ці чесноти сьогодні не в ціні?! Вони  нічого не вартують. Боюся, що  серед мільйона тих, хто залишиться без роботи, без  довіри людей, буде велика частка професіоналів зі справжніми чеснотами, а  підлість, підлабузництво, політиканство займе їх місце в оновленій владі.

А тепер що очікують від нового Закону?  Він вводить заборону на зайняття певних посад протягом 10 років особами, які в період з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 терміном більше 1 року займали певні державні посади. Відповідна заборона  вступить в дію  і до осіб, які займали зазначені в Законі посади менше 1 року, але включаючи період з 21 листопада 2013 по 22 лютого 2014 року, і не звільнених за власним бажанням. Також люстрації підлягають особи, що займали посади в Комуністичній партії СРСР або однієї із союзних республік, починаючи від секретаря районного комітету і вище, в комсомольських організаціях, працювали в органах КДБ. Люстрації підлягають раніше засуджені чиновники і співробітники правоохоронних органів, які співпрацювали з іноземними спецслужбами, закликали до порушення територіальної цілісності України або допустили порушення прав і свобод людини, що були визнані Європейським судом з прав людини. Під  очищення  влади потраплять і чиновники, які подаватимуть недостовірну інформацію про майно в деклараціях про доходи, або вартість майна яких буде не відповідати рівню законних доходів за період перебування на посаді.

Ми вже бачили на прикладі Олександрії, як намагалися люстрували владу через так зване міське віче новоявлені  місцеві політики. Їм вдалося здійснити «ленінопад», виставити  своїх кандидатів на посади голови РДА та міського голови. Все їх потенціал на цьому був вичерпаний повністю. Програні  вибори  до парламенту, здається, остаточно зупинили їх пориви змінити владу в Олександрії.  Це факт. Факт, що район  втратив професіонала-керівника. Президент Петро  Порошенко (зайдіть на сайт Президента України) майже  щоденно відправляє у відставку всіх районних голів адміністрацій  та губернаторів, добре розуміючи, що О.Турчинов  віддав  владу політичним амбіціям, а Президенту  потрібні професіонали, які здатні будуть дати реальний поштовх в соціально-економічному розвитку України  в наступні 5 років.

Як тут не згадати суд Лінча та горезвісну 58- му сталінськеу статтю. Мільйони людей загинули, були заслані, були  безвинно морально знищені владою. За такою люстрацією ми стоїмо за крок від вище згаданого.  

Вже сьогодні громадськість виказала свою думку стосовно Закону  «Про очищення  влади» . Так, центр «Соціальний моніторинг» провів  опитування – результати приголомшуючі:  більшість мешканців країни  виступають  за презумпцію невинності під час  проходження  люстрації.  64, 3%  опитуваних виступають  за люстрацію тільки тих чиновників, чия  провина  буде доведена, в той час як 22, 6% людей  вважають, що люструвати необхідно всіх чиновників, незалежно від наявності доказів їхньої провини

 І.Мельник                    

Просмотров: 487 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]