Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
02:50
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Сентябрь » 10 » Стартував новий цукровий сезон
12:33
Стартував новий цукровий сезон

9 вересня генеральний директор ТОВ «УкрАгроКом», депутат обласної ради А.І.Кузьменко відкрив новий сезон цукроваріння на Олександрійському цукровому заводі.

- Рання пора запуску цукроваріння обумовлена ранніми посадками буряка, що спричинили погодні умови та наявною можливістю використання газу, що сьогодні ще масово не йде на обігрів житла. Сільгоспвиробники засіяли дещо більший клин цукрового буряка, ніж минулого року, урожай хороший. Цінова політика на цукор повинна бути на рівні, а то й зменшитись, бо  в запасниках держави є достатньо цукру ще з 2012 року, коли його було вироблено з лишками. - Гадаю, що ціна на новий цукор буде нижчою, - підкреслив Анатолій Іванович. – В області працює 3 заводи з нашим: Капітанівський( Новомиргородський район) та ім. Петровського (Олександрівський район).

Постійно ведуться роботи по модернізації збільшення виробництву цукру, в яку аграрії  сьогодні  вже вклали понад 30 млн грн, що дало можливість збільшити виробництво стратегічного продукту харчування на 1%; модернізували свою власну електростанцію, що збільшила виробництво електроенергії. Для порівняння: до минулого сезону за добу перероблялося 2,6  тис. тонн цукрових буряків, то сьогодні ця цифра доведена до майже 4 тис. тонн на добу. Завод почав працювати майже вдвічі  ефективніше, що дасть можливість зекономити  газ, електроенергію, що становлять  головну цінову складову цукру.

Здається, що збільшення посівних площ під цукровий буряк відбулося після минулорічної осінньої наради аграріїв Кіровоградщини на базі Олександрійського цукрового заводу, де А.І.Кузьменко наголосив, що той, хто відмовився від вирощування  цукрового буряка, або зменшив до мінімуму його площу, той багато втратив у серйозному сільгоспвиробництві, що є вагомою складовою успішного ведення  господарювання на землі. Почули мудру підказку, пораду досвідченого аграрія України. 

Олександрійський завод є одним із головних наповнювачів казни Олександрійського району. Тільки від оренди земельних ресурсів та податків Приютівська селищна рада  щорічно отримує на свій рахунок 3 млн грн; 450 постійно працюючих на заводі та 700 її мешканців мають сезонну роботу з зарплатнею близько 4000 грн.

Як відмітив директор департаменту агропромислового розвитку області Сергій Коренюк, у телефонній розмові:

 - Олександрійський цукровий завод – це економічна могутність та гордість не лише Олександрійщини, а й області -  це постійне зростання обсягів виробництва цукру, з меншими затратними показниками, через постійне впровадження нових економічних технологій. Це один із найкращих цукрозаводів  України (всього діють 96, -  авт.).

Фото з архіву сайту: осінь, 2013 року.

Іван Мельник  

 

Просмотров: 495 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]