Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
23:32
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Август » 15 » «Серпневий зорепад» - провісник миру і добробуту
23:01
«Серпневий зорепад» - провісник миру і добробуту

Здається, що за своїм масштабом, кількістю учасників, їх підготовкою до проведення фестивалю,  цьогорічний «Серпневий зорепад»  перевершив всі попередні VI. До чудового, охайного і затишного  села Пантазїівка, яке має міцну соціальну інфраструктуру (школа, дитсадок, ігрові  майданчики, Будинок культури, бібліотеку, амбулаторію), місцеве господарство  якого входить у систему «УкрАгроКому», у фестивалі прийняло участь 36 колективів художньої самодіяльності, щоб показати свої уміння в накриванні  святкового столу, а також показати свої вміння з народно ужиткового промислу: гончарство, вишивання, в`язання,  малювання, ліплення…

Відкриваючи VII фестиваль народної творчості «Серпневий зорепад»  організатор  та засновник його -  ТОВ «УкрАгроКом»  в особі  А.І.Кузьменка, нині народний депутат, наголосив:

- Свято завжди повинно бути в душі кожного з нас. Два роки була пауза, але настав час, коли пісня і  звитяжна праця трударів села повинна бути відзначена. Адже це  свято ми приурочуємо  і воїнам АТО, які обороняють нашу мирну працю.  Сьогоднішнє свято -  всі продукти харчування, зокрема з сала, ковбаси, короваї, випічка, овочі та фрукти будуть відправлені в зону АТО. Це наш  святий обов’язок підтримувати  армію, щоб земля щедро колосилася і давала багатий врожай. Два роки тому, на попередньому  фестивалі, перше місце вибороли аграрії Пантазіївки.  Я бачу сьогодні, як ніколи,  велику кількість гостей, що радує, додає наснаги, що наш народ дружній, трудолюбивий і  вміє гарно відпочивати. Бажаю успіхів у фестивалі та гарного відпочинку. Від імені першого заступника голови обласної ради, депутата від Пантазіївки Ю.О.Гугленка передати місцевому будинку культури документи на отримання мультимедійного проектора, а від  імені групи  компаній  ТОВ «УкрАгроКом» сказати, що для місцевої церкви придбано  престол і жертовник.
Зокрема, цього року журі  оцінювало блюда із сала, що була головною у  накриванні святкових столів.  ДО складу журі  входили народний депутат  А.І.Кузьменко, директор департаменту АПК  облдержадміністрації С.Ю.Коренюк, голова РДА А.Лукашов, голови райради С.Макаренко…

Неперевершеними, художньо вимальованими були постановки  умовних «гостинних хатин», що приймали дорогих гостей. Від плетеного забору до української вітальні з вишитими подушками, білизною, рушниками від «чапаєвців» з Новоукраїнського району (с.Рівне), де господарює В.Кияниця .., до  багатого врожаю, що красувався  на возі ТОВ «Колос» та найбагатішого асортименту  м`ясних виробів  до різноманітної шинки. Оглядаючи  кожну « гостину» А.І.Кузьменко, коли побачив  багатий стіл «колосівчан»  виказав:

-  Та тут  такий доробок, що можна сміливо додаткову  машину завантажити для учасників АТО.  Молодці!  Пройшовши всі господарства, члени журі не забули відвідати і ярмарок народних умільців, що приїхали з різних куточків Олександрійщини і не лише…   Десятки майстрів та майстринь пропонували покупцям свої роботу. Зокрема, керівник  «Арт-галереї»  І.Кваша зі своїми помічниками  успішно провела благодійну акцію на збір коштів на відновлення будівлі майбутньої галереї. І сувеніри «Купуючи ґудзик - ти купуєш історію», і  реалізовані картини місцевих художників прикрасять оселі тих, хто справді є поціновувачем прекрасного.

Перше місце за художні номери завоювали  народні таланти з с. Рівне (Новоукраїнського району) та головний приз, а кращий стіл з блюдами сала – завоювали  найкращі майстри кулінарної справи  ТОВ «Колос» під керівництвом   О.В.Замкового. Окремі заохочувальні призи отримали  колективи художньої самодіяльності з с.Чечеліївка (Петрівський  район)  та  Головківки.    

Свято вдалося на славу! Бо його організували та  прийняли в ньому участь сотні трудівників групи компаній «УкрАгроКом», яким Бог дарував талант не лише добиватися великих врожаїв, а й божу благодать до української народної пісні….Комерційний директор компанії  П.Д.Фесюк з цього приводу підсумував, що подібні заходи з давніх-давен  були притаманні українцям.  

- Два роки ми витримали  паузу, всю увагу переключивши на потреби учасників АТО. Прийшов час віддати честь і славу нашим трударям, які своєю роботою, високими показниками в сільському господарстві, своєю  відповідальністю, дисципліною і різноманітними  народними талантами показати свій доробок, виплеснути свої нові  задуми широкому загалу глядачів. Цей концерт ми присвячуємо учасникам АТО, бо вони охороняли і охороняють  нашу мирну працю на полях і на фермах, вони своїм тілом закривають наш тил від посягань ворога. Слава їм, слова тим, хто поліг за сьогодення  світле і мирне небо над нашими головами. Це свято нас усіх, кому не байдужа доля нашої України.

І.Мельник   

Просмотров: 1634 | Добавил: wernega | Рейтинг: 3.7/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]