Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
01:48
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Ноябрь » 28 » С.Кузьменко окреслив завдання "Олександрії" на другу частину Чемпіонату
12:18
С.Кузьменко окреслив завдання "Олександрії" на другу частину Чемпіонату

27 листопада  в Будинку футболу відбулася традиційна прес-конференція представників ЗМІ з президентом ПФК «Олександрія» Сергієм Кузьменком,  який підвів підсумки першої частини Чемпіонату з футболу серед команд першої ліги:

-          2013-й рік став для олександрійського футболу ювілейним – 65 років з дня заснування професійного футболу в нашому місті.  Зрозуміло, що  навколо цієї дати і була зорганізована вся робота адміністрації клубу, що мала місце в ряді культурно-масових заходів. Це і традиційна зустріч  з ветеранами футболу та війни, відкриття дитячих ігрових майданчиків, участь в святкуванні Дня Олександрії, відкриття інтернет-магазину, зниження вартості квитків та інше. Було зроблено багато роботи, щоб  кількість уболівальників на  КСК  «Ніка» щоразу збільшувалась.  Ми прикладали максимум зусиль, щоб олександрійці з задоволенням  приходили на  стадіон і отримували якнайбільше насолоди від перемог своєї команди. Приємно, що минулий чемпіонат команда завершила на почесному третьому місці. Ще однією подією став вихід футбольної команди ПФК «УкрАгроКом» до першої ліги. Влітку, вже майже перед початком нового сезону, ми повернули на прохання уболівальників в команду В.Б.Шарана, який  вдруге став її головним тренером. За короткий термін часу в команді відбулися позитивні зміни. З`явилось більше самовіддачі, дисциплінованості, волі до перемоги. Ми це бачили в ряді яскравих переможних матчів. За це слід, безумовно, віддати належну дяку В.Б.Шарану. - Не все нам вдалося втілити в футбольне  життя з запланованого. Команда має грати в ПЛ, але потребує значно більшої  аудиторії уболівальників міста, з навколишніх сіл та районів. Приємно, коли стадіон заповнений, коли вирує чудова гра, коли наша команда перемагає. А  коли на стадіоні мало глядачів, то і настрій  у гравців  інший. Ми хоча і збільшили в рази рекламну роботу, але не змогли збільшити число уболівальників, яких  очікували. Є над чим працювати. Треба, щоб студенти навчальних закладів, школярі,  молодь більше долучалась до спорту. Не треба бути байдужими до нашого олександрійського футболу. Звертаюсь до усіх, кому потрібен футбол, підтримуйте команду не тільки тоді, коли на стадіоні свято перемог, але й коли немає фарту - перемог, -резюмував президент. – Наші плани не змінилися – виходимо і граємо тільки на бажаний результат. Жаль, що  друге місце, а не перше маємо  по першій частині чемпіонату. Футбол – це велика робота. Є час, проведемо селекційну роботу, підсилимо новими виконавцями, щоб навесні порадувати нашого уболівальника якісною, добротною, і амбітною грою. Наш клуб амбітний, президент і тренер амбітні. Наше завдання: ПФК «Олександрія» -  кращий клуб першої ліги в Україні, - так підсумував свій виступ президент  ПФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.

Далі до слова був запрошений головний тренер В.Шаран, який більш детально проаналізував результати роботи футболістів у першій  та частині другого кола:

-          -Після запрошення С.А.Кузьменка очолити команду, ми знали які перед нами будуть поставлені завдання – максимальні.  Роботу тренерського штабу, гравців, адміністрації клубу можна занести в актив. Причина спаду гри заключалася у  недостачі характеру, повної самовіддачі, не було стабільності. Але вже в першому ж матчі проти «Нафтовика», коли програвали на 20-й хв. з рахунком 0:2 , змогли організуватись, показали характер. Це був показовий матч, який довів, що потенціал у команди доволі високий. Жаль, що травми не дали можливостей  у повній мірі використати майстерність Сидоренка, Локтіонова, Зейналова, Бідловського та Старенького. Знову ж таки повернусь до характеру команди, коли зіграли внічию  з тим же «Нафтовиком», коли залишились  в меншості. Бойова нічия -2:2 з «Олімпіком».  Майже у всіх матчах грали першим номером. У нас не було спадів, як у інших командах. Десь, після матчу з «Металістом», коли показали чудову гру, в 2-3 іграх відчувалась втома. М.Маркевич дав високу оцінку нашим гравцям, визначивши 5-х, які готові грати в ПЛ. Це про щось таки говорить. Поразки від "Десни" і  "Сум" – вважаю, що були незаслужені. Сумчанам повинні були забити кілька м’ячів ще в першому таймі, але реалізація підвела… Щоб бути максималістом, треба намагатися в кожному матчі краще грати.  Завдання на другу частину чемпіонату – боротися за перше місце в турнірній таблиці. Завдання президент С.А.Кузьменко не змінював.

-         - Сергію Анатолійовичу, коли  гравці вийдуть з відпустку, і хто залишить команду?

-         -Вже 24-го грудня  команда збереться  в Олександрії на перший тренувальний збір, пройдуть медичну комісію - визначать фізичну готовінсть. Другий збір плануємо провести в Криму. Третій – у Туреччині, передстартовий - є пропозиція провести  в європейському Закарпатті. Збір буде повноцінним. Хто залишить команду ще рано про це говорити. Підсилення  обов’язково буде. Хто прийде? Зараз ряд гравців  тримаємо на олівці. Після перемовин з потенційними новачками, якщо вони підійдуть стилю нашої гри,  вболівальники дізнаються їх приізвища.

-        -  Після Вашого останнього коментаря уболівальники захвилювалися. Що буде з командою?   

-         - Мої думки, що були розповсюджені в пресі, були виказані не як президентом клубу, а пересічним громадянином С.Кузьменком. Це була не офіційна думка. Я більше звертався до дорослих мужів, щоб не лише вели розмови про Великий футбол, його  сьогодні, завтра, побоювання на словах  за долю, а більше  приймали участі в житті клубу. Стосовно побоювань, то скажу, що Сергій Кузьменко завжди доводив  розпочату справу до логічного завершення. Якщо взявся за роботу, то не залишу не завершеною, бо не маю морального права підвести вболівальників. Прецеденту  не буде! Протягом кількох тижнів буду мати розмову з М.М.Лавренком, щоб поставити крапку в стосунках.   Результат  перемовин ніяким впливом не буде стосуватися життя ПФК «Олександрія».  Я вдячний Миколі Миколайовичу за його титанічну працю у створенні  команди та потужної футбольної інфраструктури. Це його вклад у розвиток  великого олександрійського футболу.   

-         - Важко утримувати дві команди, які сьогодні на слуху у Великому футболі. «Олександрія» на протязі останніх 10 років є однією з кращих у першій лізі, а дебютант  - «УкрАгроКом»  заявив про себе 8-ою сходинко в турнірній таблиці, що розцінюється, як приємною несподіванкою, залишивши позаду імениті клуби. Чи велися перемовини з бізнесом міста про співпрацю? Адже футбол не для одного Кузьменка. Він, в першу чергу, -  для олександрійців, які дають можливість розвиватися і жити місцевому бізнесу.

-         - Двері клубу відкриті для всіх. Про це було сказано ще понад рік тому, коли ми підтримали команду у тяжкий для неї час. Хто бажає співпрацювати на благо гри мільйонів, хто справді є патріотом рідного міста, кому небайдуже наше завтра, нехай  підтримує. Палкий уболівальник за це віддячить їм шаною і повагою, а футболісти – високими показниками - перемогами, і здійсненням  більш заповітних мрій, коли трибуни зповнені вщерть...  Гадаю, що незабаром прийдуть нові інвестори. Сьогодні ж фінансування здійснюється  компаніями групи ТОВ «УкрАгроКом» банери яких розміщені на КСК «Ніка».              

-          -Володимире Богдановичу, турбує доля Р.Локтіонова…

-          -Роман завжди мріяв грати за рідне місто.  Гадаю, що після повного одужування, він нам ще допоможе. Прикра травма. Операція. Все позаду, він відновлюється. Ми на нього плекаємо хороші надії.

-         -В кінці грудня уболівальники вже точно будуть знати хто залишить команду?      -          -Так, ми домовились, що зберемося 24-го грудня і тоді буде ясно. Скажу, що на сьогодні закінчуються контракти (оренда) у Є.Пічкура, Ю.Бровченка, С.Лобойка, В.Бідловського. Зрозуміло, що треба освіжити гравців, які б показували на полі швидкісний, комбінаційний футбол, який подобається олександрійському уболівальнику, і не тільки...

Здається, що все стало зрозумілим. Команда продовжує жити, готуватись до весняної частини. Попереду 10 турів. Буде підсилюватися. Головне не заважати, а – допомагати. На це час у  тих, хто може якісно покращити гру «Олександрії» - достатньо. Треба, щоб було  бажання і воля радувати своїх земляків справою меценатства, яка в усі  віки цінувалася з покоління в покоління. Про це ніколи не слід забувати.

Іван  Мельник                     

Просмотров: 579 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]