Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
07:06
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Август » 16 » Робота парламенту оцінюється через роботу депутатів
12:59
Робота парламенту оцінюється через роботу депутатів

Сьогодні говорити про ефективність роботи депутатів Верховної Ради України не приходиться. Через політичну кризу, здебільшого вона несе в собі більше негативу, що виливається на виборців – погіршенням їх життя…

Зустрівшись з депутатом ВРУ від Олександрійського виборчого округу Анатолієм Івановичем Кузьменком, ми запитали в  нього про те, що сьогодні найбільше болить людям.

- Анатолію Івановичу, виборці запитують: чому приймаються закони, що тягарем стають для пересічних громадян, зокрема  з оплати за комунальні послуги?
- Дуже важливо сьогодні кабінету міністрів урегулювати житлово-комунальні  питання, після прийняття відповідних законів, що стосуються  умов отримання кредиту від МВФ. Але, це не вихід зі становища. Треба адресно підходити у питанні надання житлово-комунальних субсидій.  Зрозуміло, що сьогодні 70-80% населення країни її потребує. Це не популярні кроки, але іншого шляху немає на даний час.
- І все ж, що треба робити, щоб відмовитись від кредитів МВФ?   
- Усі розвинені країни світу живуть за рахунок  відрахувань від заробітної платні, від успішного розвитку малого і середнього бізнесу – це аксіома успішного розвитку будь-якої  держави. Україна, на превеликий жаль, цього прошарку бізнесу не має. Треба створити відповідне  законодавче підґрунтя, що дозволить постійному зростанню нових робочих місць та заробітної платні з якої і буде формуватися  бюджет України.  Брати  кошти в МВФ – це тимчасове  явище.  Їх рано чи пізно прийдеться віддавати. Слід виробити нові механізми управління народним господарством, щоб вони стимулювали розвиток та умови для роботи одноосібника, фермера чи сільгоспвиробника. Законодавча база з незмінними гарантіями забезпечить розвиток  малого і середнього бізнесу.    
- Новий Податковий  кодекс дошкульно тисне на сільське господарство, що тільки-но піднялося з колін і почало формувати на 40% бюджет країни ( а ще кілька років тому це було не більше 20-25%, - авт.).
 - Ми всі зараз переживаємо найважчі для України роки її становлення, коли приймаються непопулярні закони, коли все підпорядковано військовій обороноздатності країни, коли війна продовжується. Сільське господарство, дякуючи його успішному  розвитку, зараз є одним із головних наповнювачів державної казни. І слава Богу, що нива родить трударям. Тому  податкові зобов`язання ми сприймаємо оправдано.
-Хто або що заважає депутатам  приймати відповідні закони, що дадуть новий поштовх економічному розвитку України?  
- Уже кілька місяців в  аграрному комітеті  ВРУ лежить мій законопроект, що стосується земельних відносин  на селі, де чітко виписано, що земля на даному етапі не може бути товаром, що треба створити сприятливі умови для одноосібників та фермерів на селі. А заважає плідно працювати опозиція, якої сьогодні так багато, що не знаєш, хто вже до кого в опозиції. Політика заважає приймати такі закони, що будуть сприяти добробуту людини праці.  У нас варіативна більшість існує, але більшість опозиції  (кулуарної)  хоче дострокових виборів.  Якщо ми втягнемося в виборчу компанію, то наші «друзі» зайдуть до Києва, як до Криму. Вважаю, не як депутат, а як людина, що ні в якому разі нам не потрібні на даному етапі вибори. Нам треба закони приймати такі, щоб суспільство економічно  розвивалося, мало поштовх вперед.  Подібні сценарії ми вже проходили. Вони нас щоразу відкидають на роки назад.  
- Ви вже освоїлись у парламенті?    
-Скажіть, дайте самі собі відповідь, будь-ласка, людина, яка пропрацювала 25 років на посаді керівника компанії, яка пройшла шлях від дрібного товаровиробника до потужного, чи складно працювати депутатом? Коли ти знаєш, що треба сьогодні такі закони, що дадуть поштовх розвитку виробництв на селі, зростанню нових робочих місць, заробітних плат з яких буде зростати пенсійні відрахування, що дадуть можливість нашим пенсіонерам краще жити.  Це і  соціальний розвиток села- наближення умов життя до міських: коли і комунальні послуги, і лікар, і школа, і садок, і відпочинок, і духовне зростання…  Мою роботу  сьогодні оцінюють мої виборці. Ті, хто трудяться в  «УкрАгроКомі».  Їх оцінка для мене найважливіша.
- І останнє запитання, що буде з колишнім кінотеатром «Жовтень»?
- Разом з міським головою С.К.Цапюком  ми мали розмову стосовно будівлі. Вона знаходиться в аварійному становищі. Стіни не витримають нової  надбудови. Треба створити комісію спеціалістів, які дослідять і дадуть об`єктивну оцінку  подальшої долі будівлі. До всього того ця будівля має ще й архітектурну цінність. Якщо комісія підтвердить свої сподівання, то залишається на цьому місці побудувати нове приміщення  соціально-культурного спрямування. 

І.Мельник     

Просмотров: 1237 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]