Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
12:04
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 18 » Підведення підсумків роботи
22:35
Підведення підсумків роботи

 Міський голова С.К.Цапюк сьогодні зустрівся з представниками місцевих ЗМІ, щоб піддвести  підсумки своєї роботи на посаді міського голови в період 20010-2015 років. Час безупинно рухається  вперед. Його не зупинити. Прийшов час звіту: що зроблено, а що встиг...

- Чи все вдалося зробити міському голові за свою чергову каденцію на посаді керівника Олександрії?
- Успішність будь-якого голови міста чи району  залежить  від бюджету  - його дохідної частини. Кожна родина формує свій бюджет: скільки заробить і скільки витратить. Так і влада в Олександрії робить аби місто заробляло  і  вкладало кошти в свій розвиток.  У минулому скликанні 2006-2010 роки була інша команда при владі - круті  бізнесмени  в нашому місті просто не платили податків. Казна була порожня.  Виконати обіцяне виборцям, звісно, що було неможливо. Причин багато. Одна з них – заступники  міського голови мінялися щорічно, бо за цим стояло бандитське угрупування відомого в місті  колишнього міліціянта Култиріна, котрі  займали посади, а податки не платили. Коли ми прийшли до влади, відразу взялися за наповнення міської казни. Для прикладу,  колишня територія автобази. За  5 років жодної копійки не було сплачено земельного податку до міської казни. А коли прийшла черга платити, відразу вона була продана.  Інший приклад  господарювання колишньої влади. На центральну частину міста для його прибирання з міського бюджету було  витрачено  2 млн. 900 тис. грн. Зарплатня  двірників була не більше 300-400 грн, і ПММ не такі були по вартості як сьогодні.  А ми сьогодні витрачаємо на прибирання всього міста  2 млн. 700 тис. грн. – всієї території  міста. Прибиральники отримують до 1500 грн зарплатні.  Загадайте  місто  5- ти річної давності і сьогодні.  У період 2006-2009 років крупні підприємці сплатили податку за землю в міську казну лише 5, 3 млн. грн., а ми довели до 11 млн. грн.щорічно.   Бюджет  2009 року заробив  44 млн . грн.,  а в  2015 -  він склав  82 млн. грн.
- Чи вдалося провести місцеві реформи в УЖКГ, в медицині, в освіті?
  -  Ми позбулися ЖЕКів, котрі були тягарем для міської казни.  Було велике протистояння, але згодом люди побачили, що створений  центр єдиного замовника при кількох комунальних підприємствах справляється більш ефективно, і якісніше надає комунальні послуги населенню. Якщо минула  влада на ремонт доріг витратила за 2006- 2010 роки  всього 5, 4 млн. грн., то ми за свою каденцію витратили 23 мільйони. На одному тільки  фіктивному ремонті двох вулиць Миру (Перемога)  і Червоного Козацтва минула влада вкрала 2, 4 млн. грн. А де дороги? Йдуть судові тяжби, а винних немає.  Сьогодні автошляховики нас гарантують, що поточні ремонти доріг будуть слугувати 3 роки, а капітальні – 7 років. Тоді давали  гарантію –  на 3 місяці.  Ми віднайшли кошти не лише на капітальні і поточні ремонти доріг, а й для відновлення пішохідних тротуарів та дворових територій.  
- І все ж самостійно це зробити, без  допомоги меценатів  практично неможливо?
-  Ми не займалися здирництвом – ми примусили  чесно плати ти податки. Я вдячний тим підприємцям, хто поважає своє місто, хто готовий вкладати кошти в його розвиток. Серед них  народний депутат А.І.Кузьменко, Ю.Скічко,  О.Ходак, А. Дорофєєв  та ін., котрі  завжди  відгукуються  на допомогу місту. Вони допомагають всім городянам. Ми відродимо всі парки і сквери в місті, ми зробимо наше місто – містом  відпочинку.
- Освіта  і медицина  пріоритетні галузі. Чи не так?  
- Скажу  цифрами.  За 2010-2015 роки було вкладено в освіту  13 млн. грн. ( ремонти, обладнання), наші  попередники за 2006-2009 роки  вклали всього 700 тис. грн. Чому  в Олександрії діти безкоштовно лікуються і  обстежуються?  Тому, що є наповнення бюджету. Чому колишня влада на ремонти покрівель  вклала лише 70 тис. грн., а ми на сьогоднішній день 1,5 млн., відремонтувавши  75 тис . м2 покрівлі. Не  все задовольняє, є випадки браку. Працюємо, такі ми вже є. Ми прийняли ліфтове господарство  з 328 ліфтами.  За 5 років  відремонтували 58. Відремонтовано 192 під`їзди, діє  32 нові дитячі майданчики,  відремонтовано 34 і встановлено 44 нових лавок. До 1- го жовтня дитяча лікарня і ЦМЛ №1 перейдуть на опалення твердим паливом. Є думка і переконання, що через рік-два можна повністю перейти на свою воду, великі запаси якої є в районі Вербової Лози. Кошти зібрані з продажу підакцизних товарів, а це 16 млн. грн., думаю,  вистачить на  реалізацію цього проекту. Сьогоднішні технології дозволяють її очищення безпосередньо зі свердловини. Уряд наполягає, щоб максимально  відходити від використання газу в опалюванні  бюджетних установ. Ми добре розуміємо, що це вимога часу. Віриться, що за якихось 5 років будуть нові джерела енергоносіїв. Відійти максимально від газу – це безпека держави, це її могутність.Таку позицію займає і наш губернатор. Сьогодні в усіх лікарнях хворі харчуються безкоштовно.  Капітальні ремонти в поліклініці, в дитячій лікарні, в стаціонарних відділеннях, утеплення будівель (економія склала за попередні роки понад  4 млн. грн., - авт.) – це все кроки до того, що використання тепла буде зменшено, а це кошти, що необхідно вкладати в  медичне обладнання, щоб ефективність лікування була якіснішою. У медичну галузь було вкладено понад 23 млн. грн., коли влада 2006- 2009 років витратила на потреби охорони здоров`я  лише 2 млн. грн.
- Людей турбує питання ОСББ. Чого їм очікувати від реформи в ЖКС?
- Закон України «Про особливості  здійснення права власності у багатоквартирному будинку» дає роз’яснення щодо особливостей  здійснення прав власності у багатоквартирному будинку та подальші кроки переходу до нової форми управління. Не треба боятися змін: хто бажає нехай бере у колективну власність свій будинок і ведуть господарчу діяльність самостійно.  Інші мають право заключати угоди з організаціями, які сьогодні обслуговують утримання будинків у належному  стані.
-  Чи збирається С.К.Цапюк  балотуватися в на посаду міського голови на майбутніх виборах, що відбудуться цієї осені?   
- Сьогодні на мою адресу звертаються багато  людей, котрі пропонують мені йти на вибори. Я і моя команда ефективно  відпрацювали свою каденцію. Я не боюся погроз, які були реальні в минулому році. Коли бандитське угрупування в кабінеті вимагали від мене, щоб я склав  повноваження  міського голови. Мене обирали олександрійці. Не залякали, вистояли  і працюємо успішно на благо олександрійців.  Тому моє рішення таке – я піду на вибори, щоб завершити розпочаті справи по реформуванню всіх галузей життєдіяльності Олександрії, щоб через кілька років наші мешканці жили при нормальних тарифах на тепло і водопостачання, щоб  було де відпочити, щоб була робота, щоб медицина  була більш ефективнішою, щоб не допустити  випадкових людей, щоб не  залишити місто на грабунок. Ми йдемо командою з депутатським корпусом, з виконкомом, з олександрійцями. Якщо вони нам довірять на виборах, то ми обов`язково завершимо все заплановане нашою командою.  

І.Мельник

Просмотров: 1202 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]