Поздравляем Вас Гость
Среда
01.05.2024
23:06
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Ноябрь » 28 » Пам`ять про героїв вічна, коли ми про це дбаємо
22:54
Пам`ять про героїв вічна, коли ми про це дбаємо

Виступаючи перед учнями та педагогічним колективом Олександрійського професійного  аграрного ліцею,  з нагоди початку боїв за визволення Олександрійщини від німецьких загарбників ,  заступник голови Олександрійської райдержадміністрації, член депутатської фракції Партії регіонів у райраді Юрій Коваль, наголосив:

-           27 листопада 201 3 року ввійде в історію-літопис  Великої Вітчизняної війни новою сторінкою, що донесла до нас подвиг воїнів Червоної Армії, які  70 років тому,  саме в цей день,  недалеко звідси, розпочали жорстокі бої з фашистами за подальше звільнення сіл Олександрійщини.  29 листопада біля 500 чоловік полягло  у нерівному бою – фашисти танками розчавили наших воїнів. Сьогодні вже відомі імена більшості  загиблих. Це були воїни 111-ої стрілецької дивізії, яка протягом кількох днів вела жорстокі бої за визволення с.Березівка, Приютівка, Войнівка. Якщо ми будемо передавати з покоління в покоління  світлу пам'ять про загиблих, то майбутнє нашої країни буде світлим.  Приємно, що учні ліцею про це пам’ятають і дбають про обеліск  та могилу партизанського комісара К.Сабанського.  Я передаю слова голови РДА, керівника фракції Партії регіонів у райраді В.М.Згами: «Зірка пам`яті»  започаткована кілька років тому під егідою обласної організації Партії регіонів, оживила  роботу влади всіх рівнів, яка спрямована на покращення благополуччя тих, хто відвоював нам чисте і мирне небо над головою, хто подарував Європі нове життя».

 Урочиста частина; пісні про війну  у виконанні учнів ліцею; покладання квітів до меморіальної дошки; урочиста церемонія  взяття землі з поля бою з подальшою передачею її в Музей української історії ВВв; проходження стройовим маршем  студентів ліцею - підтвердило істину  – «Зірка пам`яті» впевнено крокує  Олександрійським районом. Вона дієва. Сьогодні жоден  ветеран війни не забутий ні владою району, ні сільською радою, ні волонтерським рухом. У заходах, що будуть приурочені до 6-го грудня, коли було визволено районний центр Олександрію,  в кожному населеному пункті району будуть вшановані учасники бойових дій  Великої Вітчизняної війни.

 Іван Мельник
Просмотров: 512 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]