Поздравляем Вас Гость
Среда
01.05.2024
23:37
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Ноябрь » 26 » Особистий приклад та доброчинність
22:43
Особистий приклад та доброчинність

   Ніщо не може підмінити особистий приклад для гарного наслідування іншими. А якщо це стосується здоров`я людини, тим більше значимим він стає.

   У рамках проведення  Олександрійської районної акції, присвяченої Всесвітньому Дню боротьби  зі СНІДом під назвою «Твоє життя безцінне», і  було запрошено представників місцевих ЗМІ, керівництво району, відомих у районі людей, футболістів ПФК «Олександрія»,  щоб привернути увагу людей - змінити  їх свідомість  стосовно СНІДу. Подібна акція є однією з перших ластівок  в країні.  У Будинку футболу зібралися небайдужі люди.  

Виступаючи перед учасниками зібрання головний інфекціоніст району А.Цимбалістий наголосив,  що  центральна районна лікарня проводить велику роботу по виявленню захворювань на СНІД. З планових 5% людей від загальної чисельності району, обстежується щорічно до 10%.  З виявлених  46 хворих, серед яких 2 неповнолітніх, у 12 осіб вже виявлено  хворобу на СНІД різної стадії, 14 людей вже померло. Хворіють люди віком від 25 до 50 років.   А близько 500 чоловік не знають про свій  діагноз.  Сьогодні в інфекційному відділенні перебуває 2 тяжко хворих людей: чоловік і жінка. Така статистика повинна примусити людей зробити правильні висновки – прийти до райлікарні і здати тест на СНІД.

-          Не треба боятися. Здоров`я найдорожче, що є в людини. Краще хворобу попередити, ніж з нею потім боротися, коли вже запущена форма.  Нам треба перебороти менталітет людей, які бояться, або вважають, що  їх це лихо обмине.  Рання діагностика свідчить, коли людина починає багато кашляти, часто хворіє на запалення легень, на гнійні рани, діарею, виснаженість,  різке схуднення - це може бути  першими  симптомами хвороби. Адже СНІД – це вірусна інфекція, синдром набутого імунодефіциту, який вмонтований в ДНК людини.  Найбільший ризик захворіти  на СНІД  у безхатченків, наркоманів, хто веде аморальний спосіб життя. Випадкові статеві зв’язки складають 20%, що   спричиняють  виникнення хвороби. Далі шляхом відвідуванням стоматологічних кабінетів, користуванням предметами особистої  гігієни ( зубна щітка, бритва, ложка і т.д.). Інша частина отримує  хворобу ще в утробі матері – у нас цей процент досягає до 30%. У Європі – 3%, бо там вчасно позбавляються від плода. Щоб не ризикувати життям – раз на рік треба проходити обстеження на СНІД, і жити щасливо. СНІД – це не вирок, якщо вчасно виявити хворобу, з нею можна жити, якщо лікуватись, до 30 років. Лікування, практично, безкоштовне – за рахунок державної програми, - підкреслив  А.В.Цимбалістий. 

Голова РДА, керівник фракції Партії регіонів у райраді Віталій Згама прийшов на акцію не сам, а зі своїми заступниками:

-          - Я особисто прийшов сьогодні, щоб привернути увагу широкої аудиторії мешканців Олександрійщини до надзвичайно важливого питання. Не треба боятися перевірки на СНІД. Це наше з вами здоров`я і наших  дітей. Треба дуже обережно ставитись до свого здоров`я.  Влада району зініціювала добре починання – двічі на місяць у райлікарні, в центрі ранньої діагностики  проводяться обстеження мешканців району. Працює кабінет анонімного обстеження. Двері  завжди відкриті: приходьте  і вбережіть себе від тяжких наслідків. Я зичу всім мешканцям району міцного здоров`я, сімейного щастя та довголіття, але  воно можливе, коли люди цінують своє життя сповна, і виконують профілактичні заходи та настанови лікарів.

            Від   імені громадської організації  «Шлях до життя»,  виступив її керівник  А.Тримбач, який  підкреслив, що активісти організації вже на протязі більше року проводять подібні акції  серед населення міста. Сьогодні черга прийшла до району.

-       Зупинити розповсюдження хвороби на СНІД – це одне із завдань нашої організації,  яка хоче повернути обездолених до здорового життя, - повідомив очільник організації.

Після завершення прес-конференції, 14 присутніх на акції – більшість пройшла тест-перевірку.  Усі здорові!

  Приємною новиною для ГО «Шлях до життя» стало вручення керівнику організації А.Тримбачу від народного депутата України, члена парламентської фракції Партії регіонів у райраді Сергія Кузьменка ноутбука, який вручив його помічник Юрій Гугленко.

     - С.А.Кузьменко цінує життя людини. А сподвижники організації «Шлях до життя», справді, роблять добру і таку вкрай потрібну  суспільну  справу – повертають до повноцінного життя людей, котрі в силу різних причин потрапили в складні життєві обставини, - наголосив помічник-консультант С.А.Кузьменка.

  Власкор.


              

Просмотров: 609 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]