Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
07:15
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 17 » Операції на відкритому серці відтепер робитимуть у Кіровограді
18:24
Операції на відкритому серці відтепер робитимуть у Кіровограді

Кардіологічного оперативного лікування щороку потребують сотні хворих з нашої області. Донині операції на серці (коронарне шунтування, корекція вад серця, вживлення кардіостимуляторів) пацієнтам із Кіровоградщини робили лише в медичних закладах Києва та інших обласних центрів. Відтепер близько 120  оперативних втручань матимуть змогу робити в Кіровоградському обласному кардіологічному диспансері, де урочисто відкрили операційну.

Символічну стрічку голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко перерізав разом із директором ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.Амосова НАМН України», доктором медичних наук, професором Василем Лазоришинцем, народним депутатом України Костянтином Яринічем та головлікарем обласного кардіологічного диспансеру Ганною Сухомлин.

Загальна площа операційного блоку – 136 м2 (кардіохірургія, кабінет діагностики). Операційна відремонтована, оснащена та повністю укомплектована за всіма сучасними вимогами: автомат-двері, спеціальна система вентиляції, струмопровідне заземлене покриття підлоги, що запобігає виникненню збоїв у роботі моніторів, та дороговартісне обладнання екстракласу, яке максимально сприятиме успішній роботі хірургів. Г.Сухомлин продемонструвала гостям призначення операційного обладнання: апарати штучного кровообігу та дихання; операційної лампи із світлодіодним підсвічуванням; спеціальні медичні килимки з системами підігріву та охолодження, підключеного до відповідного пристрою.

Команда кардіохірургів та медичних фахівців готова до проведення операцій. Найдосвідченіший з них – кардіохірург вищої категорії Андрій Клянчев, який переїхав до Кіровограда з Луганська, де працював завідувачем відділення і успішно оперував хворих. Інші фахівці – місцеві, які навчалися та набували досвіду в Києві при Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.Амосова. Саме хірурги із зазначеного інституту приїжджатимуть до Кіровограда для того, щоб деякий час оперувати пацієнтів спільно з нашими.хірургами. Під час однієї операції буде задіюватися команда з 9 фахівців.

– На Кіровоградщині за останні 2 роки в галузь охорони здоров'я вкладено 2,5 млрд. грн. Значні кошти виділяють бюджети різних рівнів для того, щоб забезпечити людям надання якісних медичних послуг європейського рівня, – зазначив Сергій Кузьменко. – Ми відкрили опіковий центр, гемодіалізний центр, проводимо ремонт поліклінічного відділення обласної лікарні, реалізуємо серйозний проект з капітального ремонту в дитячій обласній лікарні. Відкриття кардіохірургії – це надзвичайно важливо. Ми не можемо собі дозволити, щоб область з мільйоном населення не мала фахівців і обладнання для надання відповідної хірургічної допомоги.

Голова КОДА передав головному лікареві комплект медичного лабораторного обладнання. Наступного тижня фахівці розпочнуть готувати до операцій перших пацієнтів. А у перспективних планах – оснащення та відкриття при обласному диспансері кардіологічної реанімації.

Відсьогодні Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер є повноправним членом Асоціації серцево-судинної хірургії України. Відповідний сертифікат Г.Сухомлин вручив Василь Лазоришинець. Важливим є і те, що найближчим часом між Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені М.Амосова та департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації буде підписано меморандум про тісне співробітництво.

З сайту  КОДА

Просмотров: 1143 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]