Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
16:27
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Январь » 29 » Олександрійщина за мир і злагоду, цілісність і недоторканість держави
20:59
Олександрійщина за мир і злагоду, цілісність і недоторканість держави

 Іван Мельник, 29.01.14.18.57

  28 січня громада зібралася біля адміністративної будівлі райдержадміністрації, щоб висловити свої думки стосовно останніх подій, що відбуваються в країні. Біля 300 людей, що приїхали з  усіх куточків Олександрійщини виказали  свої прагнення жити в мирі і злагоді. На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання  пам'ять загиблих на євро майдані.

   Головлікар районної лікарні, депутат обласної ради Валентина Гарагуля у своєму виступі наголосила,що сьогодні головне завдання лікарів лікувати хворих. І це сьогодні вдається значно краще робити, бо за останні роки зміцнилася матеріальна база  центральної лікарні, амбулаторій і ФАПів. Успішно надає безкоштовну допомогу центр діагностики, швидка допомога сьогодні безкоштовно до послуг хворих. А для того, щоб і в подальшому район рухався на шляху покращення надання медичної допомоги  треба, щоб  у країні був мир і спокій, стабільність. Повчальним був виступ голови Олександрівської сільської ради  Т.Ніколаєнко, яка  вже четверту каденцію керує сільською громадою.

-          -Я пам`ятаю 90-ті роки минулого століття, коли на медичну допомогу виділялося 20 літрів бензину на місяць, коли до району не було чим доїхати, коли в школі було холодно, коли не діяв дитячий садок, коли місяцями не виплачувалася зарплатня та пенсії. Було надзвичайно важко, але люди вижили. Сьогодні, коли  і дитячий садок діє, і Будинок культури, і амбулаторія  має сучасне обличчя, надаючи необхідну медичну допомогу на селі, коли люди мають роботу і вчасно виплачену зарплатні пенсії, комусь це не до вподоби.  Ми не хочемо мітингувати, нам треба і далі покращувати соціальну сферу на селі.  Територіальна громада нашого  села  працює  на розквіт села, бо в ньому живуть не байдужі жителі.

 Віктор Правий, депутат райради від ПР,  директор Користівської ЗОШ I-III ступенів у своєму виступі відмітив:

-          - Мені соромно за сьогоднішні події в країні.  У час, коли, справді, відбуваються зміни на краще  в освіті: коли виконується програма «шкільна парта», «шкільний автобус», коли ремонтуються школи, збагатшується їх матеріальна база. Коли освіченість учнів щорічно якісно покращується,  коли підвищуються пенсії і зарплатні, нам треба розхитувати стабільність. Ми не відрізняємось від тих, хто сьогодні вийшов на майдан. Треба працювати і тоді все буде добре. Ми віримо, що влада буде розумною і всі протиріччя  будуть вирішені мирним шляхом. Країна повинна економічно зростати.

-          Заступник голови РДА Ю.Коваль дуже влучно наголосив, що найкращим показником соціального зростання є економічний  ріст  Олександрійщини. Так, минулого року район зібрав найбільший врожай за всі роки свого існування. Сільгосптоваровиробники, фермери, одноосібники з року в рік добиваються вагомих результатів.  Зростають  їх  статки  – більше коштів виділяється на розвиток соціальної інфраструктури  на селі. Бізнес  і  мешканці села спільно будують своє краще.

Голова РДА, очільник фракції ПР у райраді В.Згама, підсумовуючи виступи своїх попередників, підкреслив:

-         - Робота органів виконавчої  влади та  органів місцевого самоврядування завжди була злагодженою і  спланованою.  За останні  кілька років жителі  Олександрійщини  по справжньому відчули, що соціально-відповідальний бізнес, сільські громади з їх бюджетом  здатні будувати на селі комфортні умови для проживання. Нові робочі місця; підвищення зарплатні; відкриття дитячих садків; капітальні ремонти закладів освіти; відродження Будинків культури; відновлення водопостачання; газифікація; ремонт доріг; покращення автобусного сполучення – це реальні зміни, які змінюють життя сільського мешканця.

 По завершенні мітингу  Головківський сільський голова  В.Галушка зачитав резолюцію мітингу в якій головним лейтмотивом звучить тривога за долю України, що кожен громадянин не може стояти осторонь неспокійної ситуації країні. Учасники зібрання своїм мітингом задекларували і закликали  всіх свідомих громадян району до єдності та злагоди. Проблеми, що існують в країні необхідно вирішувати лише шляхом мирних переговорів та взаємних поступок. Населення  Олександрійщини  завжди сповідує  мир, злагоду і цілісність держави.

Просмотров: 511 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]