Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
18:37
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Ноябрь » 15 » Не будьте байдужими – допоможемо армії
15:07
Не будьте байдужими – допоможемо армії

 

Сьогодні  о 11.00  на площі біля  Палацу культури та відпочинку «Світлопільський»  відбулася благодійна акція - ярмарок «Час для добра». Ініціаторами та організаторами акції виступили координаційний волонтерський рух Олександрії та ФК «Олександрія». Підключилися й інші небайдужі підприємці-меценати.  Відвідувачі  мали змогу придбати  різноманітну сувенірну продукцію з українською символікою: вишиванки, різьблення по дереву, стрічки-банти,  вироби з глини та тіста… Хлібобулочна продукція була представлена  німецьким підприємцем з Протопопівки. Прибув на площу в  БТР  який відремонтували місцеві підприємці.  Народні умільці  продемонстрували власно вироблені буржуйки,  яких сьогодні не вистачає в зоні АТО. 

Перед початком ярмарку виступив поки що  радник губернатора Кіровоградщини (документи на затвердження посади першого заступника голови облдержадміністрації відправлені на погодження в КМУ, - авт.) Ю.Гугленко:

 - У цей скрутний час ми готові допомагати своїй армії для оброни  своєї країни. Народжені на цій землі , наша нація генетично прив’язана  вирощувати хліб краще за всіх у світі. Ми ніколи не воювали, ми завжди боронили свою землю від загарбників. У нас сьогодні є шанс доказати всім, що наш дух не зламати . Тож не дамо, щоб нас зламами. Слава Україні! 

А ще стало відомо від Ю.Гугленка, що губернатор С.А.Кузьменко одним із перших відгукнувся на  благодійність цього заходу - виділивши 10 тис. грн для закупівлі продуктів харчування для потреб військовослужбовців. І про це слід писати, це повинні знати всі.    

 В.о.голови Олександрійської РДА Ю.Коваль у своєму   слові наголосив:

-  Олександрійський район завжди стояв і буде стояти на твердих державницьких позиціях. З перших днів АТО ми почали надавати невідкладну посильну допомогу військовим  в АТО. Продукти харчування, одяг, техніка, ПММ, ремонт  військової техніки. Це постійна робота району.  Сьогоднішня акція приурочена тому, щоб одягти і нагодувати армію.

В.Стадніченко одним із перших почав доставляти в зону АТО  продукти харчування:

- Перша наша поїздка відбулася 6-го травня. Дякувати  А.І.Кузьменку, його  компанії «УкрАгроКом» було зібрано перший продовольчий вантаж: цукор, крупи, борошно, олію…  З того часу  ми регулярно відправляємо в  зону АТО все, що необхідно в першу чергу: одяг, продукти харчування, відремонтовану бойову техніку. Сьогодні Кіровоградщина завезла 24 БТРи та 2 БРТМи на ремонт.  14 – в Олександрії, половина з яких вже, після ремонту,  відправлена в зону АТО.  Знову ж таки доставку  техніки взяло на себе «УкрАгроКом», він же й ремонтує.  Велика подяка міському голові С.Цапюку,  заводам «Вір-Сервіс», «Кран-сервіс»,  «Автоштампу», які взялися за ремонт БТР. Сьогодні приємно  відзначити і  підприємців І.Гаврилюка та  В.Малишева, які взялися відремонтувати БТР, і ми бачимо, що хлопці добре впорались зі своїм завданням.  І таких людей дедалі стає все більше-і-більше. Ми розуміємо, що наша земля повинна належати українцям, а не чужинцям-загарбникам. Ми захистимо свою державу, свій народ. Слава Україні!

У цей час підійшов військовослужбовець, який  подякував В.Стадніченку, засвідчивши, що  саме Олександрійщина у травні прибула з першим продовольчим  вантажем в зону бойових дій в с. Василівка Амвросіївського району:

- Тоді ми зрозуміли, що  ми не поодинокі, що за нами стоять люди, бізнесмени, аграрії,- наголосив Олександр (прізвище з безпечних міркувань не називаємо, - авт.).

В.Конюшенко, один із координаторів  волонтерського руху, представив увазі зроблену його інцівативної  групи буржуйку, яка опалюється різними відходами ПММ.
- Вона компактна, економна, 3 літра горючої рідини, перемішаної з піском, вистачить на 3- 4 години обігріву бліндажу.  На ній можна не тільки чай зігріти, а й приготувати їжу. Сьогодні ми працюємо над питанням  її масового виробництва, щоб за кілька днів першу партію передати на потреби наших захисників-вояків.

 Ярмарок почав свою роботу. Ярмарок супроводжувався концертом  учасників студії «Нові імена».  З кожною хвилиною все більше і більше олександрійців прибували на площу перед Палацом, де йшов торг. Фанати  ФК «Олександрія» виставили для продажу атрибутику відомих футбольних клубів світу. Жертвують своїм найціннішим скарбом! ФК «Олександрія»  представив увазі  покупців різноманітну рекламну продукцію клубу. В сторонці йшов димок від польової кухні, де готувалася каша та гарячий чай - це "УкрАгроКом" подбав, щоб учаасники і гості були забезпечені їжею та гарячим чаєм. Козаки міста також організували козацький  куліш  та показові виступи.

І.Кабанова, координатор  ярмарку  наголосила, що  всі зібрані кошти підуть на закупівлю рацій (13 вже закуплено і відправлено), зимового одягу, продуктів харчування швидкого приготування.  

Скільки зібрано коштів ми повідомимо вже після завершення ярмарку – після  15. 00.

І.Мельник

Просмотров: 471 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]