Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
17:43
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Ноябрь » 30 » Майдан змінив Україну. Наскільки?
21:39
Майдан змінив Україну. Наскільки?

Насправді Майдан змінив український народ до невпізнанності. Сьогодні те, що вчора було чорним - стало білим, а біле – чорним,  одну ідеологію – змінили на іншу.  Не всі  розуміють, що відбувається в країні…

  А почалося все з 30-го листопада 2013 року, коли мирну акцію студентів, що вийшли на Майдан сказати своє «проти» відмови підпису колишньою владою намірів про можливий вступ  в ЄС. Тоді все завершилося масовим побиттям студентів спецпризначенцями – «Беркутом». Активісти Олександрії Є. Мороз та Д.Штейнбрехт організували акцію «Майдан змінив Україну», щоб нагадати олександрійцям про події минулого року.  Виставлено антураж: шини, барикадні мішки зі "снігом", «коктейль Молотова», палатка з плакатами, і… десяток  учасників  акції. 

Дівчатка запрошували до палатки прохожих городян, щоб ті поставили свої підписи в листі до Президента України Петра Порошенка стосовно покарання винуватців того злощасного побиття, що привело до кардинальної політичної зміни у державі – революцією гідності  було названо  листопадово-груднево-лютневі події, що змінили все: думки, соціальний статус, економіку, соціологію, думки і бажання людей… На зміну одних понять – прийшли інші.

Пройшов рік. Гадалося, що на акцію  відгукнуться – прийдуть тисячі олександрійців, нова-стара політична еліта міста, колишні кандидати в народні депутати, що так «солодко» розділяли думки сьогодення. Не було!

 А ні! Прохожі, яких запрошували дівчатка підписатися, –  кожен п’ятий відгукувався – інші говорили, що  існують  більш важливі проблеми: війна на Донбасі, безробіття, інфляція,  дорожнеча, щоденне зубожіння населення, що невпинно зростають тарифи на компослуги, а Яценюк говорить, що 15-й рік буде ще важчим. 

За ту годину, що я був присутній  на акції, підписались не більше  40 людей. Пройшло ж за цей час площею  біля двох сотень людей.

Хотів побачити бодай одного із олександрійських студентів, що приймав участь у київських подіях – не було. Майорів національний прапор, прапор «Правого сектору»,  лунав гучномовець, чулося, як один із учасників акції – у віці людина, учасник всіх акцій в місті, доказував жіночці, що він став проамериканцем після  лютневої революції (з якого дива, що його внуки-правнуки будуть віддавати борги по лінії МВФ, чи він отримав якісь преференції від США, наприклад, пільги по теплозабезпеченню, - авт.)

…  Виступали  дівчатка, закликали не забувати злочини минулої влади,  призивали до покарання винних… Дівчата показали свою справжню жертовність – благородні пориви. Хвала і честь їм за переживання за долю країни.  Жаль, що їх мало. Не та ще молодь, ой не та!  

Одна із прохожих сказала: «Все це добре, що робить молодь, але життя за рік не змінилося, а погіршилося. Крим – чужий, Донбас -  в огні і крові.., що буде завтра?»

А завтра - буде завтра. Слава Україні!Героям слава! Смерть ворогам!

І.Мельник

 

        

Просмотров: 432 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]