Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
12:57
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Январь » 30 » Людина в центрі постійної уваги влади Олександрійщини
19:05
Людина в центрі постійної уваги влади Олександрійщини

  На щомісячній колегії  Олександрійської районної державної адміністрації, що відбулася 29 січня її голова В.Згама озвучив питання, які були внесені на розгляд членів колегії.

-          Сьогодні ми розглянемо три питання: про хід виконання програми забезпечення соціальним  та впорядкованим житлом  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року;  про підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли до ОРДА та органів місцевого самоврядування району в 2013 році: про стан виконавської дисципліни. Організацію виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України. КМУ, розпорядженнями та дорученнями голів обласної та районної держадміністрацій в 2013 році.

  З першого питання звітував завсектором з питань опіки та піклування над дітьми, позбавленими батьківського піклування, служби у справах дітей РДА Я.Коряковцев. Зокрема, він сказав, що на обліку в районі знаходиться 206 дітей-сиріт, 47 з яких стоять на квартирному обліку. У 2013 році  троє дітей-сиріт стали власниками житла – отримали квартири. Планом на 2014 рік доведено  забезпечити житлом 10 дітей - сиріт. Робота в цьому напрямку ведеться активно і цілком реально, що всі заявники будуть мати впорядковане житло (в Ульянівці вже придбано житло для 2-х дітей-сиріт, - авт).

  З цього приводу В.Згама наголосив, що сьогодні  управлінню ЖКГ дано завдання вивчити всі наявні пустуючі будівлі на території району, які  можуть, після відповідних ремонтів, використовуватися в якості соціального гуртожитку:   

-          - Ми прикладемо максимум зусиль, будемо звертатися до соціально відповідального бізнесу, голів сільських і селищних рад, щоб діти-сироти мали комфортні умови для проживання. Одним зі таких населених пунктів може бути Нова Прага, де можливе і працевлаштування  на МТК «Петриківське молоко».

Депутат облради від ПР, член колегії, головлікар ЦРЛ  Валентина Гарагуля   висловила думку, щодо поліпшення умов проживання дітей-сирті, які  вступають у самостійне життя. Так, вона нагадала, що  вивільняються приміщення  від закриття школи-інтернат в Пантаївці, де можна разом з містом надати житло і сільським дітям-сиротам.     

 Стосовно виконавської дисципліни, організацію виконання завдань, визначених Президентом України, КМУ, розпорядженнями та дорученнями голів  обл. і райдержадміністрацій у 2013 році та  про підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли до ОРДА,  Віталій Миколайович відзначив :

-          Це головний чинник праці органів влади в районі. Якщо ми в змозі вирішити всі проблемні питання людей, то і люди нам дякують. Ми діємо в рамках законів України, тому стосовно доручень  і завдань вищих органів влади, що є до бездоганного  виконання.

 Іван Мельник
Просмотров: 524 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]