Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
09:22
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Январь » 12 » Хороший настрій поряд
15:58
Хороший настрій поряд
   На вулиці сіро, сиро, прохолодно ... зима. Настрій неабиякий: дещо згладжують новорічні та різдвяні свята. Ялинка, нічна ілюмінація...  та вони відійдуть і почнуться довгі зимові будні. До весни ще далеко, але в Олександрії "з`явився" будинок, котрий уособлює, нехай і не в повній мірі, місцинку літніх кольорів - міський Палац урочистих подій. Сьогодні він виконує представницько-культурну функцію. Внутрішній ремонт, оформлений у світлі, небесні тони, коли протягом 39 років руки колишніх керівників установи пензля в руки не взяли... Мав він вкрай гнітуче сіре, темне враження. Як можна було там  культурні заходи проводити, наприклад, мистецькі - ділові жінки Олександрії... Не кажу вже про урочистості... На довгі роки воно залишилось на фото і відео...
  Сьогодні він засяяв небом, сонцем, світлом  і чистим повітрям. У ньому легко і просторо.  2014-й рік,  Палац зустріне, гадаю, в повному ажурі...  Чого вартий лише вітраж "Сім`я і Батьківщина" В.Прядка, та мозаїка над входом до будівлі, під назвою "Сонце кохання". Вони єдині в країні за своїм мистецьким задумом та творінням великого майстра.  За гобелен "Гімн життю"  немає чого турбуватись - він знаходиться на тимчасовому зберіганні в "світлопільці", де його можна використовувати як декорацію. Він також виконаний в одному екземплярі. До речі, панно на будівлі "Світлопілки" також виконано В.М.Прядком, художником монументальної скульптури, професором, педагогом. Йому належить і вітраж на колишньому кафе "Козак Вус".
 Нещодавно була телепередача на каналі "Культура", де  В.Прядко розповідав про свою скульптурно-мистецьку діяльність на протязі 50 років. Не залишив він поза уваги і наше місто, згадавши що це були його одні з перших панорамних робіт, які сьогодні радують око глядачів. До речі,  автор і сьогодні щорічно проводить фотоі відеозйомки, щоб бути впевненим, що його роботи знаходяться в повному порядку.
 ... і справді, справа сірі будівлі, а зліва (якщо рухатись в напрямку пл.Кірова, - авт.) зустрічає нас бірюзового кольору, що має три відтінки "жива" будівля, що піднімає  і буде піднімати настрій у будь- яку пору року. І так не багато треба, щоб центральну частину міста, її історичні будівлі, перевтілити в свято хорошого настрою. 
Іван Мельник      
Просмотров: 535 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]