Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
23:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Ноябрь » 29 » Юрій Гугленко: «Сьогодні завдання №1 для обласної влади – це всебічна допомога тим, хто перебуває в зоні АТО та їх родинам
20:15
Юрій Гугленко: «Сьогодні завдання №1 для обласної влади – це всебічна допомога тим, хто перебуває в зоні АТО та їх родинам

- Одним із головних завдань, які поставлені переді мною губернатором С.А.Кузьменком,  і які на його щоденному постійному контролі є - невідкладна всебічна допомога військовослужбовцям, що відстоюють незалежність України на Сході, допомога членам  родин та тих, які втратили своїх годувальників, а також надання допомоги переселенцям. З цією метою спільно з обласною держаною адміністрацією діє координаційний центр, який організовує, регламентує всю роботу волонтерського руху Кіровоградщини. Тільки в Кіровограді діє 29 волонтерських рухів. Працюють центри  і в Знам`янці та  Світловодсьску. Активно діє Олександрійський координаційний центр, який очолює І.Кабанова. Велику роботу по наданню допомоги військовим атовцям, зокрема у доставці продуктових грузів та в ремонті військової техніки надає патріот України  В.Стадніченко та його однодумці з Олександрії, - відмітив радник голови КОДА Ю.Гугленко.  - Для більш швидшого реагування  та мобільності  при облдержадміністрації також діє «Гаряча лінія» голови обласної державної адміністрації з телефоном 0800- 500-238.За даним телефоном відповідальні особи КОДА  приймають звернення волонтерів, військовослужбовців та їх сімей для надання  чи отримання допомоги ( юридична, психологічна, матеріальна та ін.).  

- Юрію Олександровичу, скільком родинам вже надано конкретну допомогу?
- Постійно відправляється матеріальна допомога продуктів харчування, обмундирування, опалювальних приладів і таке інше. Це першочергове завдання. Днями 12 військовослужбовців-земляків, що направляються в зону АТО, завдячуючи волонтерам та небайдужим людям, отримали необхідні речі для військової служби ( одяг, берци, теплу білизну тощо). До нас звертаються учасники АТО про виділення допомоги родинам  по місцю проживання. Так, станом на 25 листопада з 13 заяв майже всі виконано. Здебільшого просять забезпечити дровами, вугіллям, придбати дитячу коляску, дитячу білизну, допомогти в оранці земельної ділянки.
- Скажіть, будь ласка, а скільки вже сімей-переселенців зареєструвалися на території області. І що їм треба зробити, щоб отримувати матеріальну допомогу?              
- Однією із умов отримання щомісячної адресної допомоги для переселенців є - оформлення довідки про взяття на облік за фактичним місцем проживання, котра  надає переселенцям також підстави для призначення та продовження виплати пенсій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій за рахунок коштів державного бюджету. Оформити дану довідку можна, звернувшись до управління соціального захисту населення за фактичним місцем проживання (перебування) до 31 грудня 2014 року. Щомісячна адресна допомога внутрішньо переселеним особам становить 442 грн на працездатну особу і 884 грн - на непрацездатну особу (діти, пенсіонери, інваліди), але загальна сума допомоги на сім’ю не може перевищувати 2400 грн. На 26 листопада 2014 року в області взято на облік 3245 сімей (у складі 5456 осіб, в тому числі 1275 дітей). За призначенням щомісячної адресної допомоги уже звернулись 3002 сім`ї. 2690 сім`ям призначено допомогу, з яких 1187 уже  її отримали.  Загальна сума становить 2,2 млн. грн.  Область уже отримала і другий транш коштів для виплати щомісячної адресної допомоги переселенцям за листопад – це 700 тис. грн, які будуть перераховані на особові банківські рахунки 650 сімей.

-У якому випадку не призначається адрсена щомісячна матеріальна допомога?

- За постановою Кабміну  у допомозі  відмовляють тим родинам, які мають банківський  депозит, 2 і більше автомобіля, житло на території України, що не входить в зону АТО.

І.Мельник

Просмотров: 517 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]