Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
15:53
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 31 » Юні винахідники на творчому злеті
11:50
Юні винахідники на творчому злеті

Про рівень освітніх знань, про їх винаходи, що демонструють юні олександрійці  на різноманітних Всеукраїнських олімпіадах, стаючи переможцями, що свідчить про їх глибину знань та пізнань, що втілюються у новітні відкриття, що приносять користь суспільству. Майбутнє у цих дівчат та юнаків, які з юних літ бажають змінити світ на краще, буде щасливим і потрібним людям. Юні винахідники інноваційних технологій Олександрії  – члени Малої академії наук (МАН в подальшому, - авт.),  обдарована молодь, яка, крім гарного навчання в школі, ще займається і винаходами у його безмірному діапазоні різноманіття. Про таких говорять «діти індиго», «кулібіни», «вундеркінди».

За рішенням депутатів  облради про виділення солідної  суму коштів, а саме 1 млн. 420 тис. грн. групі винахідників під керівництвом Світлани  Вікторівни  Піскової, яка за роки свого керівництва відділенням МАН в Олександрії,  філіал якої знаходиться в Кропивницькому, має значні досягнення, а сьогодні взялися за реалізацію – впровадження своїх винаходів  в практичне життя. Умова - обрати полігон, щоб була практична користь. Обрали будівлю  галереї «Vаsh  Art gallery» ( (вул. Чижевського, 8, що розмістилася в одному із найкрасивіших історично-архітектурних будинків міста). Щаслива доля усміхнулася  «Спілці митців Олександрійщини».

Юні винахідники відвідали  приміщення, щоб на власні очі побачити та запропонувати свої винаходи. Уже відбулося кілька зустрічей. Намічено  перші кроки, що дадуть можливість митцям покращити свої умови перебування в приміщенні.

 Говорить керівник гуртка  С.Піскова:

-Відділення МАН в Олександрії має безліч винаходів, що у подальшому впровадженні  їх в життя зекономлять значні коштів при використанні енергоносіїв. Природні копалини вичерпуються, а природне середовище має невичерпні запаси енергії (вода, сонце, вітер). Наш науковий керівник С.Камінський серйозно займається виробництвом сонячних батарей, знайшовши іноземних інвесторів... Наша група  в складі  15 юних винахідників включилася в Всеукраїнський проект «Відкривай Україну»  з метою втілення своїх практичних доробок. Ми хочемо, щоб не до квітня 2017 р., як передбачено умовами  конкурсу, а до січня втілити в життя кілька винаходів наших  манівців-гуртківців для того, щоб наші митці отримували альтернативне світло, тепло, відчувши комфорт.  Це може бути утеплення стін шляхом їх фарбування спеціальною фарбою (глина, зола, акрилова фарба), яку запропонував О.Миташок. Суміш наноситься як на внутрішні так і на зовнішні поверхні товщиною 3-4 мм, що замінює  утеплювач з полістиролу завтовшки 15 мм. Інший шлях – очерет, якого безліч, природний утеплювач, яким  користувалися віками (внутрішні перегородки, що добре утримуватимуть тепло). Інший винахід утеплення запропонувала Ліза Марищенко, коли на даху встановлюються  сонячні батарейки -накопичувачі. Далі через труби з лінзами світло буде  розсіюватися в темні  кімнати приміщення. Винахід Я.Маркової передбачає використання спецплівки, що буде акумулювати сонячну енергію, перетворюючи її в теплову. Інший дійовий  спосіб  – це збирання природної води, її очищення, нагрівання та подача завдяки вигнутій покрівлі будівлі через систему  для потреб митців. 

З цього приводу керівник  «Vаsh  Art gallery», голова ГО «Спілка митців Олександрійщини» І.Кваша наголисила:

 

- Приміщення галереї потребує коштів для  проведення капітального ремонту. І вони вже розпочаті, дякуючи  нашим спілчанам, які  щоденно приходять і ми разом створюємо майбутню окрасу для поціновувачів художнього мистецтва. Звернулися до нас і учні МАН під керівництвом С.Піскової з практичною  допомогою - зі своїми розробками, що стосуються отримання додаткових енергоносіїв. Цікавим, здається, є впровадження винаходу з отримання додаткової електроенергії та її акумулювання методом п’єзо запальнички – натискуванням  від ходіння по приміщенню, що запропонував О.Корнієнко, а також встановленням меблів – трансформерів  (столів, стільців) для малих кімнат, що хоче втілити в життя В.Грабик.  Все, що буде приносити  користь нашим відвідувачам, гостям та працівникам  галереї, ми відкриваємо свої двері.  

  Гуртківці зможуть при  відповідній фінансовій підтримці реалізувати озвучені свої проекти того, як брати  з невичерпного природного середовища енергію тепла, світла, води та з користю використовувати в наші непрості економічні негаразди.

ФОТОРЯД

  

 

І.Мельник

Просмотров: 1118 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]