Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
05:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Декабрь » 9 » Їх слова не розходяться з ділом
21:32
Їх слова не розходяться з ділом

Черговий вже 8-й вантаж гуманітарної допомоги від датських друзів та української діаспори доставлено до Олександрії завдячуючи нашому земляку, міжнародному волонтеру, координатору по наданню гуманітарної допомоги, патріоту  України Михайлу Кульзі.

- Небайдужі друзі з далекої Данії до долі нашої держави, об’єднавшись з українською діаспорою, вже вкотре допомагають нашій країні в умовах коли на Сході йде неоголошена війна за цілісність України, - почав свою розповідь координатор ООН з Міжнародного центру Програм ЮНЕСКО Сергій Кульга, волонтер. – 9 грудня 16 тонн гуманітарної допомоги надійшло до Олександрії. Вантаж цілеспрямованого характеру. Влітку, коли датські друзі перебували в  Олександрії, зустрівшись з бійцями АТО, міським головою С.К.Цапюком, військовим комісаром, побувавши в дитсадках, лікарнях, громадських організаціях інвалідів, датські волонтери спільно скоординували дії та визначили для себе пріоритети з переліком найбільш необхідного, що потребують у першу чергу бійці з зони АТО. Така співпраця - координація роботи по розподілу гуманітарної допомоги, що спрямована тим, кому вона найбільш важлива і потрібна.

- Чого найбільше потребують військовослужбовці з зони АТО?

- Нашим захисникам, які на Сході бороняють наші рубежі, при складних зимових умовах конче потрібні спальники, матраци, білизна,теплий одяг, палатки, продуктів харчування, памперси (для госпіталів), системи переливання крові та ін.). Для громадськості міста (лікарень, інвалідів, терцентру) доставлено ходунки, костилі, інвалідні коляски, спецліжка, матраци та одяг. Вкотре пересвідчуємося, що слова обіцянок наших датських друзів не розходяться з ділом. Як і обіцяли датські волонтери до новорічних свят доставити вантаж - сьогодні він вже прибув до Олександрії. Щира вдячність небайдужим датчанинам за їх розуміння та підтримку українського народу. Їх діяльність у гуманітарних питаннях, увага та чуйність заслуговують поваги, які в силу своїх матеріальних можливостей, знаходять час, щоб надати допомогу країні, яка веде війну за свою незалежність. Їх жертовність, непідкупна щира небайдужість направлена на те, щоб в Україні якнайскоріше запанував мир і спокій.          

- Яким чином буде доставлятися допомога безпосередньо  в зону АТО?  
- Військовий комісар м.Олександрії з яким ми співпрацюємо знає куди що потрібно  в першу чергу. Частину вантажу будемо доставляти самостійно на блок – пости. Нам  у цьому надає допомогу О.Мусулега (колишній кіборговець - захисник донецького аеропорту), а нині волонтер. Будуть приїздити і представники військових частин з зони АТО. У нас це питання відпрацьовано. Якщо не буде фізичної змоги самостійно доправити вантаж – відішлемо через «Нову пошту».

Сьогодні наша країна, наше місто має надійних друзів у Данії, які готові прийти на допомогу, які поділяють наше прагнення жити в мирній державі,переймаються нашими проблемами та бажають нам жити по-європейськи.

ФОТОРЯД

І.Мельник              

Просмотров: 1091 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]