Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
01:20
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Ноябрь » 5 » Якщо є бажання, то справи йдуть на лад
21:23
Якщо є бажання, то справи йдуть на лад

    В Олександрійській райдержадміністрації суворо дотримується графік виїзних зустрічей з жителями територіальної громади району. Голова РДА, керівник фракції Партії регіонів у райраді  Віталій Згама постійно, на кожній апаратній нараді, при нагоді наголошує своїм підлеглим, що не люди для влади, а влада для людей.

-           Ми слуги народу.  Треба безпосередньо вести діалог-зустрічі з жителями на їх територіях, щоб побачити та вникнути в саму суть невирішених проблем.  Підказати, допомогти людям   головний обов’язок кожного державного службовця в межах його повноважень.

Сьогодні , 5 -го листопада заступник голови РДА, член фракції  Партії  регіонів у райраді Ю.Коваль, який відповідає за сектор сільського господарства, провів виїзний прийом громадян на території Костянтинівської сільради. На діалог з владою записалося  5 громадян. Мешканця с.Бутівське  В.І.Лагоду, як  і більшість мешканців села, турбує неконтрольований рух великовантажних автомашин з боку с.Озера Світловодського району, що курсують вулицями села, що завдає великої шкоди асфальтному покриттю.

-          Немає спокою. Ні в день, ні вночі. Селяни вже самостійно виготовили та встановили попереджувальні знаки, але водії  не звертають на них увагу. Дороги розбиваються… Прийшла черга звернутися до районної влади, - сказав про наболіле заявник.

Мешканці Костянтинівки та Бутівського вдячні  райдержадміністрації за нещодавно капітально-відремонтовану ділянку асфальтного покриття від в`їзду в Костянтинівку (від косівського повороту, - авт.) і до с. Бутівське.   Значно скоротився і комфортнішим став час проїзду до Олександрії.

Юрій Леонідович, поділяючи турботу сьогодення мешканців Бутівського,  прийшли до спільної думки, що слід підключити  ДАЇ, а за  цей час, організуватися, щоб виготовити та встановити шлагбаум, який би не давав можливості  їздити селом великовантажним автомашинам .

-          Виконком  сільської ради це питання узаконить, буде відповідний знак встановлено,  і тоді, вже за порушення правил дорожнього руху будуть  відповідати  учасники дорожнього руху. Спільно  ми це питання і вирішимо. З боку влади буде  дієва підтримка, - наголосив Ю.Коваль .

Гр. В.П.Савчук, пенсіонерку, мешканку с.Костянтинівка цікавить питання встановлення твердої, єдиної ціни за розрахунок за пай. Чому шукачі  брухту перекопали село, скрізь  окопи та ями, що ніде корівку припнути, діє пункт прийому брухту,  в день дискотеки місцеві магазини працюють поки звучить музика.

 На це запитання Ю.Коваль дав відповідь, що всі сільгоспвиробники, які орендують паї, на районній раді сільгосптоваровиробників встановили єдину ціну за розрахунки по паях. Чи це в грошовому  виразі – 4% від вартості земельного паю чи це натуроплата. Уважно треба підписувати і угоди з орендарями земельних паїв, щоб  були зафіксовані всі пункти, що дають право господарю паю отримати належне при розрахунках.  А стосовно пункту прийому брухту, буде дано завдання начальнику міліції, щоб він вивчив це питання і провів відповідні заходи. На рахунок магазинів? Вже готове розпорядження голови Рад В.Згами про заборону роботи сільських магазинів після 23. 00. Якщо будуть порушення, то в цих власників магазинів будуть відбиратися ліцензії на продаж алкогольних та безалкогольних напоїв. Стосовно  переритих земельних ділянок – до весни вирішимо питання, щоб загорнути ями.

 Г.Старченко, мешканка с.Костянтинівка  звернулася за допомогою до влади у питанні  повернення паю, який сьогодні через знаходиться в оренді у четвертого по рахунку орендаря.

- Протягом  кількох місяців я не могла отримати належне за свій пай. Тижневі сидіння-чекання виплати під дверима офісу в Олександрії, коли тобі видають по 200 грн, привели до думки, що слід  шукати  іншого орендаря. Як це можна зробити, адже угодою я підписалася до 2020 року?, - переймається  власник паю. – Таких як я близько 10 людей, що готові розірвати земельні відносини з цим орендарем.  

-   Готуйте документи до суду. Суд буде на вашій стороні, бо не з сьогоднішнім власником паю  Ви підписували договір, - порекомендував заступник голови РДА.

Слід відмітити, що і громадські приймальні депутатів районної ради від Партії регіонів діють на громадських засадах  майже в кожному  селі району, чим допомагають мешканцям також  більш ефективніше вирішувати наболілі питання.    

Іван Мельник
Просмотров: 517 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]