Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
19:44
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Сентябрь » 1 » Як побороти спалах «сіцілійської» злочинності
09:16
Як побороти спалах «сіцілійської» злочинності

Олександрія сьогодні в  обласному рейтингу боротьби зі злочинністю знаходиться  в найбільш неприглядному вигляді. Злочинність, ті трагічні випадки, коли було вбито кількох підлітків і двох молодих дівчат, коли пенсіонери жахаються вийти на вулицю. Бо за досить короткий час відбулося біля десятка пограбувань  пенсіонерів серед білого дня, коли на ринках міста зривають золоті ланцюжки, сережки… Це якийсь жах. Поліція мовчить – вірніше її роботи не видно, бо бандитські напади відбуваються чергово і регулярно…

Тому громадськість міста, голови квартальних комітетів, небайдужі олександрійці ініціювали зустріч з мером С.К.Цапюком, заступником голови КОДА А.Коломійцевим (куратор нашого міста ), головним поліціянтом області  полковником С.Г.Кондрашенком та його підлеглими, щоб почути від тих,  від кого залежить наш спокій, які будуть прийняті  заходи, щоб зупинити розгул бандитизму в Олександрії.

З вуст головного поліціянта Кіровоградщини було озвучено виконання програмних заходів, що сприятимуть зменшенню злочинності. Серед них зокрема:

а). призначення через кілька днів нового начальника  міського відділу поліції м. Олександрія;

б).  атестація та закінчення кадрової політики формування вакантних посад в міському відділі поліції;

в). облаштування  кнопок «тривоги» в місцях масового скупчення людей;

г). формування кількох груп швидкого реагування з відповідним вишколом та  екіпіруванням;

д). змінний графік чергування  ППС з врахуванням віддалених мікрорайонів; ж). широке залучення населення до охорони громадського порядку в місті (на загал колишніх «народних дружин»);

з). встановлення камер  відео спостереження з метою контролю найбільшого пересування людей містом;

ї). кадрова та чисельна допомога поліціянтами у відпрацюванні м.Олександрії.    

З цією метою міський голова С.К.Цапюк  відмітив, що буде створено КП «Муніципальна варта» для патрулювання міста, що міська і обласна  влада  постійно працює над зменшенням проявів злочинності. Мер запропонував при кожному навчальному закладі організувати чергування поліціянта протягом навчального дня (звісно, що за тими розцінками, що діють нині  - це не підйомна  сума для міської казни (35 охоронників за кожну годину роботи одного поліціянта плата складає 60 грн., - авт.), попрохавши управління поліції переглянути тариф. Також прийняв до уваги, що в жодному дитячому садочку та і в школах відсутні  тривожні кнопки виклику, і тут же дав відповідні доручення своїм заступникам ліквідувати дані недоліки. З приводу цього начальник управління поліції,  охорони  в Кіровоградській області В.Луньов зазначив, що спалахи злочинності на пустому місці не виникають, бо самі  керівники установ та власники  підприємств цьому сприяють. І цифрами це довів:  в 10 лікувальних закладах м. Олександрії –  відсутні  тривожні кнопки виклику, з 16 шкіл – лише в 2 –х вони діють, у дитсадках вони повністю відсутні,  на 19 АЗС – на 10 облаштовані пульти термінового виклику поліції. З 14 ювелірних  магазинів  у 8- діють запобіжні кнопки. Всього по Олександрії встановлено 199 тривожних кнопок  виклику поліції, що кількісно дуже мало, бо більшість місць соціальної сфери ними не охоплена ( залізничний вокзал і   автовокзал, магазини, кафе, Будинки відпочинку, ринки).

Підвів підсумок наради мер Олександрії, який наголосив, що лише спільними зусиллями громадян міста, міської влади та плідної роботи поліції можна  припинити розгул злочинності в Олександрії.

І.Мельник

Просмотров: 2200 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]