Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
21:50
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Апрель » 21 » І з «Шахтарем» можна грати
09:19
І з «Шахтарем» можна грати

Вчорашній матч «Олександрїі»  з «Шахтарем» продемонстрував понад 7000 уболівальникам, що нічого не можливого не буває.  Чергове справжнє свято  футболу надовго запам’ятається в пам`яті  уболівальників, в  історії олександрійського футболу. Перша нічия з грандом вітчизняного  футболу  засвідчила ще один крок на шляху зростання футбольної майстерності команди В.Шарана.

Гра розпочалася з атак суперника. Наші гравці діяли досить обережно в обороні, відповідаючи контратаками. Гостям не  вистачало прицільного завершального удару.  Усі їх намагання першими  відкрити рахунок олександрійці зводили нанівець. Більше моментів створили гості, що  могли завершитись  взяттям воріт Леванідова, але надійний захист, упевненість  городян, їх стійкість і холоднокровність, не дала супернику  розігратися в першому таймі – перебігати наших земляків. Забий перший гол і все могло піти по іншій  спіралі.  Та гра показала, що майстерність, досвід  і імена – це ще не ознака того, що можна здобути перемогу. Ради об’єктивності треба відзначити, що це був хороший навчальний урок для обох супротивників, що можна записати в хрестоматійні підручники по футболу. Наші земляки зуміли протиставити супернику агресивний характер, стійкість  і обдуманість дій на полі. Не було провалів  в обороні, не було хаотичності,  паніки,  явного футбольного браку. На полі була присутня  футбольна  осмислена захисна думка. Так, Тайсон міг забити на 17- й хв., а Феррейра на 20-й та на 25-й хв., коли гості  виконали двічі підряд кутові. Здебільшого, класично м’ячі забиваються з прострільних передач, або виконання стандартних.  Як  сказав Ж.Альтафані: «Матч без голу – це як любов  без поцілунку».  І першими відповіли «поцілунком» саме наші земляки. На 36-й хв. зробили «поцілунок» - Старенький виклав чудовий пас на Грицука, який  дуже легко обіграв на своєму шляху до воріт Коваленка і потужним прицільним ударом метрів з 25 в дальню дев`ятку відправляє м’яч у ворота суперника. Неймовірний гол, які ніхто не бере. Чергова сенсація (а  може це супер - клас гри!)  на КСК «Ніка»  - «Олександрія» повела в рахунку. Зриваються з трибун глядачі, на центральній ложі присутні вітають президента С.А.Кузьменка. Усі щасливі і раді від того, що  попередня праця приносить результат. І це при тому, що на полі відсутні Таргамадзе, Новак, Чорній, Мягков, Путраш, Запорожан, Пономар, Леонов.  В.Шаран завжди повторяє як аксіому, що в команді є наявними два склади: гравці повинні виходити на поле і доводити свою майстерність, доказувати, що вони не даремно перебувають  в «Олександрії» - не відсиджуються на лавці запасних.  Побачили ми гру Дедечка, яка була на рівні. Його статура, досвід, техніка гри не дала  можливості гостям вільно себе почувати на нашій половині поля. Він уміло підключався до атак, майстерно грав на «другому поверсі», на підборах і відборах. Наша команда продемонструвала якісний,  майстерний футбол. Не знітилась, не відчувала себе пасинком на полі, бо за спиною були підтримка  7000 уболівальників…   

У другому таймі ми «погнали» суперника на його половину поля. Був момент подвоїти рахунок, але Кулішу не вистачило більш влучного пробивання. Гості змогли організувати гольову ситуацію на 54-й хв., після виконання  кутового, після відбивання на добиванні був першим Едуардо – 1:1.

Гра пішла на зустрічних курсах, коли шанси на перемогу зрівнялися – команди старалися, щоб піти з поля переможцями. Глядачі цього вечора справді отримали свято великого футболу, з яскравими моментами, з боротьбою, з динамікою, зі швидкостями, з комбінаціями, з красивими дриблінгами… Це свято!

 На після матчевій прес-конференції пан М.Луческу відмітив клас олександрійців, наголосивши, що  «Олександрія» грала на повну  самовіддачу. Неймовірний гол вніс певний хаос у дії суперника, хоча  гірники більше атакували і  в них було більше моментів.

- Команда не поступалася на полі, а в деяких моментах  виглядала сильнішою. Видно, що тренер сповідує агресивний, сильний футбол. У такому матчі я задоволений  результатом, бо команда суперника вміє протистояти будь-кому.
 В.Шаран подякував уболівальників, які прийшли підтримати «Олександрію».
- Ми діяли обережно, бо знаємо сильні сторони суперника. Гол Грицука здивував суперника. У другому таймі наша команда додала в грі, але пропустили. Але в цьому нічого страшного немає. Головне – не було боязні грати.  Президент подякував за таку гру, бо з кожним наступним  матчем гравці додають у майстерності та  фізичних кондиціях.
А вже в неділю КСК «Ніка» буде приймати одного із претендентів на бронзу – дніпропетровське «Дніпро», яке зуміло відтіснити, і за нашою також допомогою,  на 4- місце в турнірній таблиці.  

Тому  тренер Чорній, Запорожан, Пономар, Старенький, Козак, Леонов  – зберегли свої сили на неділю.

І.Мельник       

Просмотров: 1888 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]