Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
03:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 17 » Губернатор про обов`язковість виконання ЗУ "Про декомунізацію"
19:04
Губернатор про обов`язковість виконання ЗУ "Про декомунізацію"

Нагадаємо, нині триває другий етап декомунізації. До 21 лютого на підставі подань місцевих громад парламент має визначитися з новими назвами для населених пунктів (вулиць, площ, провулків..,- авт.), які нині містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Серед тих, хто сьогодні ще не визначився з перейменуванням числиться і м. Олександрія. Після численних засідань робочої групи з декомунізації і сьогодні частина вулиць не перейменована - не знайшла порозуміння серед членів робочої групи. 19 лютого депутати міської ради повинні остаточно поставити  всі точки над «і» - перейменувати все, що пов’язано з комуністичними ідеалами.  

Відповідно до цього губернатор С.А.Кузьменко наголосив, що ЗУ «Про декомунізацію» є обов’язковим для виконання для всіх без виключення посадових осіб, органів місцевого самоврядування, а також для суб’єктів господарювання.

– Я звертаюся до керівників м. Олександрії, Новоукраїнського, Петрівського, Гайворонського та Бобринецького районів, де найбільше накопичилися проблем у цьому питанні, – це ваша робота і, відповідно, ваша персональна відповідальність, – наголосив голова облдержадміністрації.

– Безумовно, що наші міста, села та вулиці повинні мати історичні назви, або бути названі на честь сучасних героїв. Але ці рішення, про перейменування, мають бути виваженими та мудрими. І я переконаний, що і активісти м. Кіровограда, і історики місцевого рівня, а також історики національного рівня, що працюють в Українському інституті національної пам’яті, врахують історичні принципи та сучасні вимоги, і знайдуть спільне компромісне рішення, що влаштує усіх у питанні перейменування населених пунктів нашої області, – відзначив очільник області.

На  даний час  107 пам’ятників та пам’ятних знаків комуністичної епохи, що підлягають демонтажу, 71 вже демонтовано. Залишилося демонтувати ще 36 пам’ятників. Найбільше не демонтованих пам’ятників комуністичного режиму й досі залишається в Ульяновському – 9 та у Голованівському районі – 5.

По 3  – у Бобринецькому, Онуфріївському, Устинівському районах та у місті Олександрія. По 2 – у Гайворонському, Маловисківському та Новоукраїнському районах. По 1 пам’ятнику – у Вільшанському, Кіровоградському, Новомиргородському районах та у Кіровограді. Повністю демонтовано пам’ятники комуністичного режиму у Добровеличківському, Долинському, Новоархангельському, Олександрівському, Олександрійському, Петрівському, Світловодському районах та у містах Знам’янка і Світловодськ.
Триває процес перейменування вулиць. В області підлягає перейменуванню 2383 вулиці та провулки. На даний час не перейменовано ще 816 вулиць. Найбільше вулиць з радянськими назвами у Кіровограді – 119, у Гайворонському районі – 99, в Олександрії – 92, у Знам’янському районі – 78, Новоукраїнському районі – 68, у Петрівському районі – 54, у Бобринецькому районі – 46.

І.Мельник

Просмотров: 1279 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]