Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
01:46
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 3 » Електроенергія здорожчала. На черзі - проїзд залізницею. "Добре" живемо
01:00
Електроенергія здорожчала. На черзі - проїзд залізницею. "Добре" живемо

НКРЕ прийняла рішення про підвищення тарифів на електричну енергію для населення з 1 червня 2014 року в межах від 10% до 40% залежно від обсягів споживання електроенергії. Максимальне зростання тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, передбачається тільки для споживачів, які споживають понад 800 кВт-година на місяць.  У повідомленні наголошується, що станом на 1 травня 2014 року населення оплачує лише 24% фактичних витрат на виробництво, передачу та постачання електричної енергії, а різниця в тарифах для населення між встановленим та економічно обгрунтованим рівнями покривається всіма іншими непобутовими споживачами. Зокрема, різниця в тарифах покривається бюджетними організаціями, сільськогосподарськими споживачами - виробниками, транспортом, промисловими споживачами, внаслідок чого постійно збільшується кінцева ціна на всі їх товари та послуги. Згідно з повідомленням, запропоноване підвищення тарифів на електроенергію для населення призведе до збільшення місячних витрат на оплату електроенергії кожним споживачем у таких розмірах: за умови споживання на місяць: 

50 кВт-година - на 1 гривню, або 30, 84 коп. за 1 кВт-година;

100 кВт-година - на 3 гривні, або 30, 84 коп. за 1 кВт-година;

150 кВт-година - 4 гривні, або 41, 94 коп. за 1 кВт-година;;

 

300 кВт-година - на 12 гривень, або 41, 94 коп. за 1 кВт-година;

500 кВт-година - на 23 гривні, або 41, 94 коп. за 1 кВт-година;;

800 кВт-година - на 40 гривень, або 41, 94 коп. за 1 кВт-година;

1000 кВт-год - на 116 гривень, або 134, 04 коп. за 1 кВт-година;

Для дачників, для садових товариств, гаражних кооперативів на технічні потреби  (работа насосів) та освітлення території тариф  складає 34,95 коп. за 1 кВт-година (без ПДВ).

Крім того, в повідомленні наголошується, що постанова НКРЕ №749 передбачає здійснення заходів щодо забезпечення захисту найбільш вразливих верств населення при оплаті за спожиту електричну енергію. Так, тариф для населення, яке споживає до 150 кВт-година електроенергії на місяць і тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії збільшується лише на 10%. Як повідомлялося, Кабінет міністрів рекомендував Національній комісії регулювання енергетики підвищити вартість електроенергії для населення на 10-40% з червня.

Ось так  новий Уряд "піклується " про свій народ. На черзі зростання прохзду залізницею з липня поточного року. Що "нового" чекати від влади? Коли  зарплатні, пенсії "заморожені",  а  їх  підвищення з січня, то інфляція в  межах  40% вже "з`їла"  зростання  мінімальної зарплатні. 

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") ініціює підвищення вартості проїзду в пасажирських поїздах внутрішнього сполучення в два етапи - на 10% у липні та жовтні цього року у всіх категоріях пасажирських вагонів, окрім СВ і поїздів категорії "Інтерсіті+", повідомили УНІАН у прес-службі відомства.

Підвищення тарифів у грудні 2014 року проти грудня попереднього року становитиме 21%. Тариф на перевезення багажу і вантажобагажу не змінюватиметься», - говориться в повідомленні.  Як відзначають у прес-службі, востаннє тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні в плацкартних і купейних вагонах підвищувалися в жовтні 2013 року.

"Золоті подарунки" на проїзд і електроенергію. Доведуть народ до того, що   він буде жити в темряві і пішки ходити.

Власкор.

Просмотров: 543 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]