Поздравляем Вас Гость
Среда
01.05.2024
21:58
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Ноябрь » 19 » Дбаєш сьогодні - маєш завтра!
21:55
Дбаєш сьогодні - маєш завтра!
   Президент України В.Янукович  2013-й рік оголосив роком дитячої творчості. Діти - наше майбутнє. Від того, як ми їх виховаємо, які дамо знання, як дитина всебічно буде удосконалюватись – залежить світле завтра нашої країни. С.Кузьменко, нині діючий народеп,  визначив  своє ставлення до підростаючого покоління:

- Діти - наше сьогодення. Від сьогодні, що закладемо, як виховаємо, чому навчімо -  залежить,  яке завтра буде в нашої країни. Тому, зараз, у теперішньому часі,  слід постійно та послідовно опікуватися якісним навчанням та вихованням дітей, давати їм можливість всебічно розвивататись.   

Нова ініціатива Президента України носить тематичний  характер - перевірка діяльності позашкільних закладів освіти  у розвитку творчих  здібностей наших дітей. Завдання освітян не лише виявити дитячі здібності, а й дати їм  можливість реалізуватися шляхом роботи в позашкільних закладах освіти. А там, де керівну  і спрямовуючу роль відіграють активні члени Партії  регіонів, котрі добросовісно виконують свою роботу, там завжди є бажаний результат.   

Олександрійський район у цьому сенсі має досить велику мережу  позашкільних закладів  у яких діють 75 груп, які відвідують 1561 учень з 2940. Крім цього, у ЗОШ працює на громадських засадах 77 гуртків, які відвідують 1056  учнів; при сільських Будинках культури  дитячою творчістю охоплені  764 учні; в спортивних секціях району займається 357 юних спортсменів. - На  Олександрійщині  забезпечено стовідсоткове охоплення учнів позашкільною освітою, яка навчає дітей різним  видам народної творчості . У нас активно діє Центр дитячої та юнацької творчості  Олександрійсмького району та Будинок дитячої юнацької творчості  в смт Нова Прага. У гуртках  працює 45 педагогічних працівників. Якщо говорити мовою цифр, то за 2 роки  кількість гуртків зросла з 59 до 76.  Для  творчої  самореалізації дітей, пошуку, підтримки та подальшого творчого росту талановитої учнівської молоді,  позашкільні заклади району протягом року проводять традиційні  районні масові заходи: гра Брейн-ринг – проект «Інтелектуальна ліга»; районний конкурс  екологічних агітбригад –  новий проект «Міні-садочок»;  фестиваль «Відкриваємо нові таланти»; «Дует, на біс!»; «Родзинка»; «Крок до зірок»  та ін. Сьогодні при презентуємо роботи наших гуртківців з декоративно-прикладного мистецтва.  Світ виробів дітей неперевершений, він носить характер високої художньої майстерності. Наші юні таланти є переможцями різноманітних обласних конкурсів з вишиванок, бісероплетіння, виробів з соломи та борошна, килимарства, - наголосила начальник райвно Ольга Коріненко , член фракції Партії регіонів у райраді.

       Голова РДА, Віталій Згама, ознайомившись детально з діяльністю роботи ЦДЮТ та Новопразького БДЮТ, дав високу оцінку роботи цих закладів:

-      - Я   ВРАЖЕНИЙ ПОбаченим. Очі розбігаються  від виробів народно-декоративно-прикладного мистецтва, які створені дитячими руками. Ми стали свідками відвідин юних талановитих митців. Вразила цікава, навчальна розповідь І.Шаповал з Протопопівської ЗОШ, яка презентувала  свої вироби з бісеру та стрічок.  Витонченість, висока художня майстерність сувенірів  з солоного тіста,  вишивка атласними стрічками, якими займаються  Б.Радіонов, С .Христонько, К.Пильщик з Бутівського НВК, говорять про неперевершеність дитячого таланту.  Я вдячний керівникам гуртків  А.Беляєвівй, С.Олещенко, директору ЦДЮТ О.Демченко,  усім керівникам гуртків, які переймаються розвитком дитячої творчості. Те, що ми побачили, говорить, що наші діти йдуть правильним шляхом, окреслений Президентом України В.Ф.Януковичем. Наші діти ростуть розумними, талановитими. Їх несамобутній талант у майбутньому буде добре слугувати  їм у житті,- підкреслив  Віталій Згама. 

Виставка-презентація виробів  діяльності гуртківців позашкільних навчальних закладів Олександрійщини - «Зернятка творчості» ще раз підтвердила істину: там, де діти отримують належну увагу на шляху самовизначення  та утвердження нахилів у  розвитку творчих здібностей, там зростають майбутні митці  величного і шедеврального народного мистецтва. Щоб оцінити - треба побачити! 

Іван Мельник
Просмотров: 556 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]