Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
10:14
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 11 » Афганці Олександрійщини не забувають своїх героїв
23:08
Афганці Олександрійщини не забувають своїх героїв

Добру традицію започаткували  організацію союзу афганців Олександрійського району. В її  лавах налічується близько сотні колишніх учасників бойових дій в Афганістані.  Різні долі, різні життєві шляхи проходять  колишні воїни-інтернаціоналісти.

Голова нещодавно створеної  районної організації колишніх воїнів-інтернаціоналістів Валентин Кондрескул, кавалер бойового ордена Червоної Зірки, афганець відмітив у  розмові:

 

Наша  організація діє на підставі статуту організації межах українського законодавства. Ми маємо  належну підтримку районної влади, народного депутата С.Кузьменка, який  у свій час дав нове дихання – дійову увагу до колишніх воїнів-

інтернаціоналістів.  І сьогодні депутат активно підтримує учасників бойових дій. Актив організації прийняв рішення про проведення щорічних легкоатлетичних змагань при Новопразькій ЗОШ I-II ступенів, в якій навчався Андрій Ковтун, який загинув в Афганістані в 1995 році при виконанні інтернаціонального обов’язку.
Член організації О.Банул, вчитель фізичної культури школи наголосив:
Ми вдячні керівництву організації, владі за підтримку в увіковічненні  світлої пам`яті нашого односельця А.О.Ковтуна. З Нової Праги у бойових діях в Афганістані приймало участь 18 новопражців. Андрій  не повернувся живим. Сьогодні ми розпочинаємо спортивні змагання з легкої атлетики  ім. А.Ковтуна. Ми започатковуємо перехідний Кубок,  за який щорічно будуть змагатися не тільки школи Нової Праги, а й  всього району. Сьогодні у наших змаганнях  приймають  участь учні  НВК, ЗОШ I-II  та ЗОШ I-II  ступенів. Команди складалися з 6 членів. Змагалися юні спортсмени в бігу на 60 м, стрибках в довжину з місця та з розбігу, віджимання, в перетягуванні  канату, та в футбольних баталіях. Прикметно, що свою команду виставили  і  ветерани-афганці: О.Йоник, О.Бондаренко, О.Банул, В.Кондрескул, М.Волков, Ю.Сафронов  та О.Скляревський. Змагання були проведені на високому рівні, згідно розробленого положення. Не дивлячись, що дощ кілька разів переривав змагання,

 

 

 

 

 

юні спортсмени показали неабияку спритність, спортивний азарт і фізичну підготовку  учнів. Не відставали від юних легкоатлетів  і  організатори змагань.

У підсумку перше місце вибороли юні легкоатлети Новопразького НВК, які отримали золоті медалі, перехідний Кубок ім. А.Ковтуна, другу сходинку і срібло завоювали учні ЗОШ I-II  ступенів. На третьому місці з бронзою спортсмени  ЗОШ №2.

Своїми враженнями поділився О.Скляревський, воїн-інтернаціоналіст:

Як добре, що ми розпочали добру справу. Свого часу я дружив з Андрієм… Сьогодні ми разом з його побратимами змагалися у спортивних змаганнях  в честь  його пам`яті. Мені вже 50, а прийняв участь, і відчув себе школярем…

     Після змагань ветерани-афганці відвідали батька загиблого побратима О.О.Ковтуна та відвідали могилу Андрія Ковтуна, щоб вкотре покласти квіти та віддати данину скорботи.

    Віднині ще одним  пам’ятним днем, що буде вертати нас у минуле, не буде давати забути своїх героїв, започатковано новий  спортивний рух  на Олександрійщині.  

                                                                                                                  Іван Мельник                                   

Просмотров: 603 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]