Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
10:26
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 08

 Сьогодні в Будинку культури смт Нова Прага відбулися урочистості з нагоди «Дня  пам`яті та примирення» в другій світовій віні 1939-1945 років. Зібралися три покоління воїнів-українців. Учасник бойових дій  у ВВв Чумак О.Т,  воїни-інтернаціоналісти – афганці (О.Банул, М.Волков, В.Гейко, О.Гетьманець, О.Скляревський, С.Бояр, О.Конопелько, О.Бондаренко, М.Бондар), які ведуть активну життєву позицію на селищі та учасники АТО В. Просяник, С.Крячко та А.Гейко, які сьогодні перебувають у відпустц. Сьогодні менше всіх говорило молодше покоління, а більше слухали ветерана, учасника бойових дій Олександра Тихоновича Чумака, який розповів  присутнім у залі про страшну трагедію 1941-1945 років у житті нашого народу. Розповідь ветерана затронула найпотаємніші струнки людського співпереживання за тих, хто віддав  своє юне життя на вівтар Перемоги над фашизмо ... Читать дальше »

Просмотров: 1065 | Добавил: wernega | Дата: 08.05.2015 | Комментарии (0)

Сьогодні  український народ торує свою незалежну дорогу в світі… Так історично склалося, що життя будь-якої людини, котра народилася за часів радянського союзу, а коли мова йде про минуле століття – має право на книгу. Нашому старшому поколінню дідів і батьків, яких вже немає поряд, довелося пережити буремну революцію 17-го, громадянську війну, голод і репресії, ВВв…  А нам, нащадкам героїв, хто на своїх плечах виніс тягар найстрашнішої в історії людства війни з фашизмом, тепер, коли ми ситі, в добробуті, та не розуміємо, а, насправді, перекручуємо хід своєї  вистражданої історії, постійно лаштуємось під когось…

Не можна переписати історичну правду Великої Вітчизняної війни 

Мій співрозмовник Юрій Нос, корінний олександрієць, з двома вищими освітами. Вихований на пр ... Читать дальше »

Просмотров: 2342 | Добавил: wernega | Дата: 08.05.2015 | Комментарии (0)

Така історія не повинна повторитись. Страшні події ВВв й досі ятрять серце і душу. Чим далі віддаляються роки Великої Вітчизняної війни, тим більше моє покоління задумується над тим страхіттям, що принесла нашому народу фашистська Німеччина. Пробачили 30 мільйонів людей, що загинули від кривавої руки європейського ката. Сьогодні рухаємось у напрямку крайнього націоналізму( Польща вже попередила, що це заважить європейським стосункам), що змушує глибоко задуматись: куди ми йдемо? У ту Європу, де мир і спокій, де порядок і захист людей, чи в ту Європу, де насильство, жорстокість і неофашизм?

Розповідь про жахливі, смертельні роки окупації фашистською чумою м. Олександрія  в 1941-1943 роках з вуст онуки Лейбович (Белявської) Фаїни Львівни  - Лариси Володимирівни Матяш (Гнатенко) потрясла мене своєю трагічністю, і в той же час в ... Читать дальше »

Просмотров: 1671 | Добавил: wernega | Дата: 08.05.2015 | Комментарии (0)

7 травня  під егідою міської влади  відбулися урочистості біля пам’ятного хреста на місці колишнього  фашистського  табору для військовополонених Червоної Армії. За роки окупації гітлерівці знищили на місці колишнього цегляного заводу майже 6000 радянських воїнів ВВв. Їх гнали з Кременчука,  з захопленої території України...

Говорить  Валентина Печена, донька  Г.І.Держакової, партизанки-підпільниці, учасника бойових дій, котра в страшні роки фашистської окупації, не боячись за своє юне життя, врятувала десятки полонених. 

 

 

На фото: В.О.Печена, Р.Л.Ганя та В.Я.Клетьонкі ... Читать дальше »

Просмотров: 1401 | Добавил: wernega | Дата: 08.05.2015 | Комментарии (0)