Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
07:49
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Декабрь » 17 » Звіт міського голови
22:04
Звіт міського голови

У сьогоднішньому номері часопису  міської ради «Вільне слово»  надруковано звіт міського голови Степана Цапюка за  останні 4 роки його чергової каденції на посаді  управлінця Олександрії. До свого звіту голова підійшов не великими текстами, які ніхто не читає, а наглядно – у фотографіях і діаграмах.

Скільки було за ці роки і хорошого, і поганого…  були помилки, хиби, прорахунки, підстави…  Скільки було  різноманітних звинувачень на адресу голови як збоку минулої влади, так і сьогоднішньої.  Були включені різноманітні механізми, щоб прибрати неугодного мера.  Вчорашня  влада  - виключенням з керівного партійного складу, шляхом урізання дотацій на розвиток міста...  Сьогоднішня – шляхом  народних віче: штурмом  мерії,  блокуванням кабінету міського голови, судами. Десятки «пройшов».  Витримав, і треба віддати належне, – не пішов на зговір з політиками різного кольору і масштабу. Місто працювало, як працювала і вся держава в нинішніх умовах.    

Сьогодні ми бачимо, як змінилося життя вчителів (це перша частина звіту голови, - авт.): зарплатня  у  2010 році   - 1981 грн, у 2014 році -  2920 грн.  Батьки стали менше платити за харчування своїх дітей, як у школах так і дитсадках – відчутно менше. Держава  більше взяла на себе  витрат.  Відмінено членські внески батьків на утримання шкіл. Зроблено капітальні ремонти шкіл, дитсадків, збудовано десятки дитячих ігрових майданчиків ( якщо в 2010 році  було витрачено 680 тис. грн, то в  2014 році – 3 млн. 151, 5 тис. грн). Наші учні є переможцями Всеукраїнських та міжнародних шкільних олімпіад – лідери в області…. А це про щось таки повинно говорити. Краще наочно побачити. Відверто кажучи, навіть зміна сірості  кольорів будівель шкіл на яскраві «живі» кольори, то вже перший  крок  до світлого завтра.  

Будуть критики. Але зробіть ви скільки, як любить повторювати А.Яценюк: «а що ви зробили в сьогоднішніх умовах…»

І.Мельник  

Просмотров: 515 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]