Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
20:26
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Сентябрь » 3 » Звільнення чекають на тих, керівників, хто не встановить люки на зіяючі небезпекою колодязі
10:56
Звільнення чекають на тих, керівників, хто не встановить люки на зіяючі небезпекою колодязі

 Міський голова С.К.Цапюк  напередодні опалювального сезону, проводячи щотижневі планові  наради з комунальниками по підготовці міста до зимового періоду, постійно наголошує на виконанні  необхідності ремонтно-відновлювальних робіт по кожному конкретному підприємству.   На черговій нараді  міський голова висловив обурення щодо недобросовісного контролю комунальниками майна, що належить територіальній громаді.  Безпосередньо мова йшла про люки на колодязях в основному це стосується  водо каналізаційної системи – вірніше їх відсутність.

- Це, що треба міському голові тримати все на постійному контролі? Вказувати кожному з вас, що відсутні кришки люків на оглядових колодязях. Містом не проїхати – зіяють бійницями відкриті люки колодязів, що завдають шкоди автотранспорту, пішоходам. Це ще слава Богу, що не трапилась біда. Попереду зима. А це тепло(теплотраса), це безпека руху в зимовий час. Тому ставлю до відома всіх керівників на балансі яких числяться оглядові колодязі  за кілька тижнів ми перевіримо скільки  буде накрито кришками люки, щоб убезпечити  життя людей від трагедій.  А тих керівників, котрі не виконають доручення –  їх чекає звільнення з займаних посад. Я знаю скільки люків відсутні на колодязях і кому вони належать, - наголосив міський голова. Я щоденно отримую інформацію по ходу встановлення люків. Такі темпи робіт не задовольняють олександрійців. До 1-го вересня даю останній термін, щоб закрити  всі колодязі. Якщо крадуть, чому не звертаєтесь до правоохоронних органів? Чекаєте поки це зробить міський голова.  Крадуть – значить їх хтось купує. Ідіть на пункти прийому брухту.  

Вул. Першотравнева(навпроти центральної міської лікарні, 18 серпня 2015) зіяли  відразу 3 відкритих колодязі в радіусі 20 метрів. Сьогодні один з них накритий

  Епопея крадіжок люків з оглядових не нова.  У березні поточного року  міський голова запросив на нараду керівників, хто займається прийомом брухту в населення.  А це – ПАТ «Вторинні ресурси» ( А.Іванченко),  ПП «Укрстальпром» ( О.Попов),  ТОВ «Бармет»( В.Гоменюк),  ТОВ «Братекс» (В.Кукурудзяк),  фірма «Агромет і К» ( О.Федосов). До переліку запрошених були внесені і керівники  нелегальних пунктів ( ті, в кого відсутні дозвільні документи – ліцензія,- авт.):  ПП  «Релтранс» ( В.Кучер), Вахібов  Шахід Мурад  Огли та В.Кабаніст.  Тоді міський голова попередив всіх керівників про особисту сувору відповідальність згідно чинного законодавства за приймання промислового брухту від фізичних осіб, щоб привели у відповідність правила прийому брухту, щоб попереджали органи  міліції, якщо на пункти приносять  матеріальні цінності (люки, кабельну,  електропостачальну продукцію  та ін.) не приймати, а в кого відсутня ліцензія – оформити документи та провести  відповідні інструктажі зі своїми працівниками.  Та видно, що ніхто не сприйняв це до належної уваги і виконання.    

Резюме:  достеменно  відомо, що один із колишніх начальників міськвідділу міліції «кришував» у свій час незаконні пункти з прийому брухту. Чи «кришує»  в Олександрії він і нині ці пункти – повинні дати відповідь правоохоронні органи.  А ось точно відомо, що один з 4- х пунктів прийому брухту (нелегального) в Світловодському районі, в с. Глинському  – він точно «кришує». Це його пункт. 

А це така кришка була встановлена  18 серпня  в дворі будинку № 75 по вул. Калініна. Станом на 3 вересня не виялено, хто господар цього колодязя, який і досі накритий такою кришкою, щозображена на фото.

Після цієї наради міська влада зробила офіційний запит в правоохоронні органи Олександрійського  МВ  УМВС в Кірській області  в якому були вказані перелік  спеціалізованих  підприємств та їх пунктів  про прийманню та переробці чорного та кольорового брухту по м. Олександрія станом на 01.01. 2015 р.

25.0.2015 р. міська влада, не відчувши допомоги з боку міськвідділу міліції в боротьбі  з крадіями люків та кабельної продукції, звертається вже з офіційним запитом до начальника управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Кіровоградській області.  За підписом першого заступника міського голови Л.Давиденко, в якому на виконання  п.4 протокольного доручення заступника  голови Кіровоградської ОДА від 21.05. 2015 № 1 повідомлялося про виявлені  в м. Олександрія нелегальні приймальні пункти брухту згідно додатку.  

І що ж ми маємо зараз. Міський голова дав доручення  спецінспекції  УЖКГ  провести роботу з підприємствами, установами  міста на балансі яких знаходяться оглядові колодязі. У ході відповідної роботи було  встановлено:  на балансі ПАТ  «Укртелеком» ( ЦТП№1)  утримується  1435 оглядових колодязів, що закриті спеціальними кришками.  На утриманні ОКВП «Дніпро-Кіровоград» знаходиться 17734 колодязі.  За перше півріччя  поточного року лише 162 колодязів було накрито кришками.   З 21 по 28 липня було проведено повторне обстеження та виявлено відкритих 769 колодязів, із них 373 накриті нестандартними залізобетонними та дерев`яними кришками.

 Ми звернулися за інформацією, що стосується поновлення кришок люків на колодязях,  до начальника УЖКГ Володимира  Литовченка:

- На розпорядження міського голови С.К.Цапюка працівники  УЖКГ  пройшлися всім містом і селищами, щоб встановити чисельність відкритих колодязів. Так, станом на 19 серпня відкритими залишалися 67 колодязів  по місту,  36 – в Димитровому(12) та Пантаїівці (14). На КП «Теплокомуненерго»  на балансі знаходиться 740 оглядових колодязі теплових  камер. Всі вони закриті, за винятком люку по вул. Артема (потребує ремонту).   На ВАТ «Кіровоградгаз» числиться 48 оглядових  газових колодязів – відкритих не виявлено.  КП «Благоустрій»  має на балансі  62 оглядових колодязі підземних зливних систем. Виявлено 2 незакритих. Ще станом на  8 серпня  недоліки усунуто.  На балансі  УЖКГ, архітектури та містобудування  міської ради на обслуговуванні  знаходиться 32 колодязі ( вул. Першотравнева),  6 – з яких потребують ремонту ( роботи виконує  Олександрійська ДЕД ДП «Кіровоградоблавтодор»).  Міському голові  щоденно лягає інформація  стосовно робіт по встановленню каналізаційних кришок люків.  Для прикладу, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» з початку року  виготовили лише  250 кришок. Олександрійське водо каналізаційне господарство  ОКВП «Дніпро-Кіровоград»  власними  силами з дотриманням будівельних норм виготовляє  30 залізобетонних кришок на тиждень. -- Ми бачили, яким чином вони встановлюються, - поверх розбитих, які стирчать горбом з залізними прутами…Обіцяють, що днями ситуацію  виправлять.
- Степане Кириловичу,  чавунні кришки каналізаційних люків   дуже дорогі? Чому не перейти на  полімерні, пластикові, які можна придбати  від 300 грн., але не тисячі за одинцю чавунного.

А це так «відновлюють» кришки-люків  водо каналізаційної системи міста.

Вірно сьогодні можна придбати кришки каналізаційних люків  різної ціни. Інтернет  пропонує  їх  у великому асортименті. Металеві кришки неможливо придбати через  їх дорожнечу. В  повному зборі такий люк коштує  понад 1500 грн.  Ми свого часу закупили  кілька десятків люків, виготовлених з полімерних матеріалів. Ціна значно нижча. Постачальник обіцяв їх надійність при експлуатації , але як показав  час – взимку під час перепаду температури зовні і в колодязі – полімер починає тріскатись від їзди автомобілів.  По колу люка серпня на подвір’ї  утворюються тріщини, і таким чином за кілька років люк стає діркою. Подібні люки, пластикові та  залізобетонні треба ставити на подвір’ях житлових будинків, в зеленій зоні, де не рухаються великовантажні  машини, де навантаження сягає не більше 4-х тонн. Такі заходи частково дадуть ефект. Головне в іншому: треба, щоб комунальники разом міліцією вели непримириму боротьбу прийомними пунктами брухту, які приймають металеві кришки люків.  Тільки таким методом ми поставимо заслін крадіям. А стосовно залізобетонних  кришок на  каналізаційні люки – то їх також  треба ставити, так, щоб вони не заважали руху людей і транспорту в дворах багатоповерхівок. Те, що я бачив, як встановлено днями залізобетонні кришки  – це глум над людьми. Вони не лягають щільно кільце люка, а то просто кинуті зверху вже розбитого також люку.  Я суворо попередив  керівника Олександрійської дільниці «Дніпро-Кіровоград»   А.Дюбкіна, про недопустимість такої роботи. Визначено термін – до 1- го вересня  всі люки повинні бути закриті каналізаційними кришками.

Я стало відомо: з вуст самого А.Дюбкіна, що водопроводно-каналізаційні колодязі, що були відкриті, на даний час всі накриті бетонними кришками.  

 І.Мельник       

Просмотров: 1511 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]