Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
08:09
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Август » 19 » Звідки беруть свій виток "молочні ріки"
00:12
Звідки беруть свій виток "молочні ріки"

Тваринництво – галузь сільгоспвиробництва без якої немислиме життя людини. М'ясна продукція,  молочні продукти беруть свій початок з  свиноферм  та молочно-тваринницьких  ферм. І якщо керівники господарств заздалегідь приймають відповідні міри: вчасно заготовлені корма, добротні сіножаті; правильно  відпрацьований раціон харчування  дойних корів, то похибка на погодні умови, що може внести свої негативні корективи при надоях, буде мізерною, і не призведе до різкого падіння показників надоїв молока.

Цьогорічний серпень – його більша частина – так  немилосердно пік, що все, що зеленіло -  "вигоріло",  висохло, стало соломою. Як же ведуть боротьбу з засухою молочарники? Корів треба здебільшого годувати зеленою, соковитою масою…

 ТОВ «Колос» утримує в своєму господарстві 170 дійних корів. Всього в господарстві утримується понад 400 голів ВРХ. Кілька років тому поставили автоматичну дійку;  роздача кормів та прибирання на фермі повністю механізоване.  Тут добре знають, що  виробництво молока – це вагома частина діяльності господарства, що дає йому доходи. На прикладі дбайливого та раціонального господарювання в усіх напрямках своєї діяльності і мають вагомі здобутки "колосівчани".  Вміють трудитися, вміють і відпочивати.

Багато років з трудового життя Іван Олексійович Кришній віддав роботі на молочно-тваринницькій фермі  №4 в ТОВ "Колос". За свою  відмінну працю ще в радянські часи був нагороджений орденом Трудового Червоного прапора.  Сьогодні він зоотехнік, передає свій багатий досвід молодій завідуючій фермі Тетяні Варзі.

- Молодь нехай переймає все краще, що дає збільшення надоїв молока, приріст ваги, стовідсоткову тільність та отіл,  безпадіжне утримання молодняка. Так, спекотні останні три тижні  змусили оптимізуватися, щоб не втратити показників удою з початку року. Щоденно біля трьох тонн молока відправляємо до Баштанки. Добовий надій молока на кожну  дійну корову складає в середньому по 18 літрів. Молоко вищого ґатунку – жирність 3, 4 процента.  Згодовуємо зелену масу кукурудзи, люцерни. Змащуємо малясом (патокою), добавляємо комбікорм. Все через розмішувач автоматично роздається коровам. Завдячуючи нашому керівнику О.В.Замковому,  щорічно заготовляється кормів (сіно, солома, комбікорма) з розрахунку на 2 роки наперед з урахуванням погодних умов. З цього приводу директор говорить, що молоко в корови на язиці: корова завжди повинна бути  ситно нагодована, щоб було товарне молоко, - відмітив І.О.Кришній.    

Т.Варга, в свою чергу підкреслила:

- Наше молоко молокозавод купує, як продукт вищого ґатунку, бо жирність  відповідає найвищим показникам. Баштанський  молокозавод спеціалізується на  виробництві дитячих молочних продуктів, звісно, що сировина повинна бути якісною. Спека, та щодоби молодняк набирає в середньому до 700 г ваги. До зимового утримання господарство заготовило в достатній кількості сіно, солому, силос та комбікорм, який виробляється поряд у комбікормовому  цеху.

 Ось звідки "течуть молочні ріки" - з повсякденної важкої праці. З ранку і до вечора, без вихідних  трудяться молочарники-колосівчани, щоб вдосталь було молока, - щоб наші діти зростали  сильними і здоровими.І нехай негаразди з погодою не заважають добиватися  бажаних успіхів. Така відпрацьована  роками система роботи поставлена в усій потужній агрофірмі "УкрАгроКом", що є флагманом сільгосптоваровиробництва на Кіровоградщині.   

Іван Мельник   

Просмотров: 476 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]