Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
04:50
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Декабрь » 10 » Зібрали добре. Відтепер, щоб ціни не зростали
00:18
Зібрали добре. Відтепер, щоб ціни не зростали

Останні роки Кіровоградщину вважають головною житницею України. Щорічно врожаї зростають. Пам`ятаю, як ще кілька років тому 1 млн. тонн зібраного збіжжя в області вважалось за трудовий подвиг.  Далі - 2 млн.,  2, 5 млн.., 3 млн. Сьогодні вже  вже майже  3,5  млн. тонн. За цим цифрами титанічний  труд сільсгоспвиробників. 

- Кіровоградщина завершила збір пізніх культур. Ужинок – 2104 склав цифру 3 млн. 451 тис. тонн зернових. Це  нелегка праця аграріїв області - це значний вклад  у скарбницю врожаю країни.  Зібрано збіжжя на 325 тис. тонн менше, ніж минулого року,. літня спека зменшила  очікуваний врожай кукурудзи, - відмітив у своєму виступі С.Ю. Коренюк, директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації.  

 Особливо гордістю області є цукроваріння.  Три заводи (Олександрійський, Олександрівський ім.Петровського та Капітанівський (Новомиргородський район) переробили 527 тис. тонн  вирощеного  цукрового буряка,  «наваривши» 65 тис. тонн цукру (правда, в 2012 р.  на 3 тис. т. було вироблено більше, - авт.).

 Усі польові роботи  на весну 2015 року виконані. Планувалося засіяти 349 тис. га, а практично засіяно 363 тис. га. Цього року була найвища вартість мінеральних добрив. 41 тис. т. посівного матеріалу не дали сходів. Половина засіяного знаходиться в доброму і задовільному стані, - відмітив Сергій Коренюк.

 Голова КОДА Сергій Кузьменко в свою чергу підкреслив та зауважив на тому, що  зібраний врожай повинен слугувати  надійним внутрішнім запасом не тільки для сільгосптоваровиробників, а й для населення, яке вірить і сподівається, що не буде росту цін. У зв’язку з цим, губернатор дав відповідне доручення провести  обласний передноворічний ярмарок.  Досвід проведення подібних ярмарків  має місце в області. До тогож  очільник області закликав підприємців, щоб вони частину виторгованого на ярмарку передали  на нагальні нужди військовиків. Як приклад, навіть школярі  проводять шкільні ярмарки, щоб зібрані  кошти швидше привнесли мирі спокій в Україні.

Не забув С.А.Кузьменко нагадати і про створення продовольчого запасу – для цього треба більш тісніше співпрацювати сільгоспвиробників із Аграрним фондом України.

І.Мельник

 

Просмотров: 502 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]