Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
13:51
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Февраль » 21 » За мир і спокій, за розвиток села
12:18
За мир і спокій, за розвиток села
   Голова Олександрійської РДА Віталій Згама провів планову  зустріч з сільськими та селищними головами. Мета: визначення пріоритетних напрямків у діяльності територіальних громад на 2014-й рік та шляхи реалізації програмних завдань.

  На початку В.Згама звернувся до присутніх у залі з наступними словами:

-         - Ми повинні домовитися з усіма політичними силами, щоб насилля і смерть були зупинені. Я проти силового вирішення надзвичайної ситуації. Ми працюємо з усіма політичними силами, які працюють на розвиток територій сільських громад. Ми освітлюємо вулиці наших сіл, ремонтує дороги, створюємо нові робочі місця, аграрії з року в рік збільшують свої економічні показники. Нам треба мир і спокій, що гарантують соціальний розвиток села.

    По першому питанні виступив начальник ЖКГ району Ю.Касьяненко, який охарактеризував ситуацію з освітленням динамічно стабільною:

-          - Село стає  світлішим вночі. Це стосується Нової Праги, яка  за минулий рік  засіяла. Нас радує якими темпами виконується програма по вуличному освітленні в   Бутівському( 60 світлоточок) , Червоній Кам`янці (60), Костянтинівці, Приютівці, Михайлівці, Протопопівці та в  Попельнастому, яке практично повністю освітлюється.  Це радує. Понад 203 км проводів вуличного освітлення протяглися  вулицями сіл. Встановлено 2260 ламп нічного освітлення ( з них 620- економ лампи).  І темпи  були б значно кращими, якби на шляху не були незрозумілі перепони з боку енергетиків. На виготовлення технічної документації треба затрати не лише нерви, а й довгі місяці, а той роки чекання. Це дуже гальмує роботу по нормативному освітленні наших сіл. Так, у 2013 році ми встановили 672 світлоточки, а  могли  значно більше. Тому ми готуємо сьогодні від усіх сільських рад  претензії до РЕСу, щоб  усі негаразди були спільно  вирішені позитивно і в терміни. 

Далі були розглянуті  земельні питання, питання про створення на селі сільгоспкооперативів  та по наданню  комунальних послуг. Це стосується вирощування овочів і фруктів, закупівля молока та розвиток тваринництва на селі. Стосовно вирощування молодняка ВРХ, то програма успішно діє з 2012 року. Люди отримують доплати за вирощування ВРХ. 

Також  голова РДА наголосив на суворому виконанні відповідними службами і управліннями  закону по захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт. Він звернувся до сільських голів, щоб вони  активніше працювали в напрямку  охорони здоров`я людей. Це стосується проходження медичного огляду в діагностичному центрі ЦРЛ, що двічі на місяць по суботах надає всі послуги по обстеженню пацієнтів.

-         - Сьогодні ми окреслили головні напрямки роботи сільських громад, а з наступного тижня розпочинаємо зустрічі з кожною сільською громадою – її активом, щоб визначити більш конкретно  визначити планові завдання та їх виконання, що  втіляться  в покращенні життя сільського мешканця, - відмітив по завершенні зустрічі В.Згама.    

Іван Мельник

Просмотров: 516 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]