Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
03:28
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 13 » З гарним почином і успіхом переможців
16:17
З гарним почином і успіхом переможців

Сьогодні  в Олександрії вперше відбулися змагання  Чемпіонату України зі спортивної ходьби на 20 км. Центральна частина міста зарані була підготовлена до прийому спортсменів. Оргкомітет  міста провів велику роботу, щоб забезпечити високий рівень змагань, що вимагають того правила. Це і сама траса – 1250 м, асфальтне покриття, пункти освіження, біотуалети, обмеження руху автотнаспорту і пішоходів, це і розселення спортсменів, що з`їхалися з 8-ми областей неньки- України. Це і асфальтування тротуарів, до речі, за рахунок держбюджету.

 Думаю, той, хто був присутній на цих змаганнях, отримав  задоволення та побачив, що таке спортивна ходьба, скільки вона вимагає фізичних сил і гарту від спортсмена...

На змагання прибули генеральний секретар федерації  України з легкої атлетики М.Медвідь, голова Кіровоградської обласної федерації легкої атлетки  С.Заболотний. Відкриваючи змагання, міський голова С.К.Цапюк, наголосив:

- Це наше перше починання, коли спортсмени на відбірковому етапі Чемпіонату України  зі спортивної ходьби в Олександрії виборюють право бути учасником  світової першості. Старалися, щоб все було зроблено на високому рівні. Не все вдалося, але це інвестиції, це наші готелі, це той шлях, коли кошти залучаються в місто, коли виявлять бажання займатися спортивною ходьбою. Я бажаю всім спортсменам вдалого старту, і нехай переможе найсильніший.

 16 кіл довжиною в 1250 метрів, що складає сумарно 20 кілометрів стали ще одним випробуванням для іменитих спортсменів зі спортивної ходьби: чемпіонів України та міжнародних змагань, учасників олімпійських ігор, переможців та володарів світових першостей та Кубків.

Першими вийшли на старт чоловіки – 18 майстрів зі спортивної ходьби, серед яких виступала і молодь. За ними, через три хвилини, стартували спортсмени – жінки. Вже з перших кіл стало зрозумілим, що в лідируючій групі представник  Волинської  області  А.Лосєв, з Вінниччини – А. Ковенко та Н.Коваленко – з Київщини. Між цими трьома спортсменами та ще кількома і відбулася вперта боротьба за лідируючу трійку призерів Чемпіонату, які на фініші відповідно і завоювали «золото», «срібло» і «бронзу». Переможець пройшов дистанцію за 1 год., 22 хв. 37 сек.,  друге місце – програв переможцю всього 7 сек., а третій спортсмен -  25 сек., що говорить про велику  напруженість і боротьбу спортсменів на дистанції. 

Час невпинно швидко промайнув. Ось вже звучить гонг останнього кола – 20 кілометрову дистанцію першим здолав майстер спорту України та міжнародного класу  29-ти річний спортсмен зі спортивної ходьби Іван Лосєв (Луцьк).

Враження від змагань

У флеш – інтерв`ю Чемпіон України І.Лосєв, який виступав під № 1941, відмітив:

- Спортивною ходьбою займаюся 9 років. За цей час вдалося виконати норматив майстра  спорту України та міжнародного класу. Перемагав на різних першостях вропейського рівня.  Для мене Олександрія видалася фартовою, бо взимку хворів, пропустив багато тренувань, ряд змагань.  Чудова траса, гарні умови були створені для проведення змагань. Сподобалась Олександрія, Разом зі своїм  помічником – сестрою, до речі, майстром спорту  з ходьби на лижах, вчора обійшли ваше місто. Воно мені чимось нагадує Чернігів, щось таке історичне, затишне, красиве, ошатне;  збережені історичні будиночки. І з готелем все в порядку, в центрі. Все було організовано дуже добре. Ми вдячні  олександрійцям за підтримку на трасі, котрі підбадьорювали вигуками,оплесками.

 У жінок з 17-ти спортсменок з першого кола лідером стала Надія Боровська, також представниця Волинської області, майстер спорту України та  міжнародного класу, учасниця Пекінської Олімпіади 2008  та Лондонської 2012 року. Їй не було рівних на олександрійській дистанції.  Її час – 1 год, 33 хв., 10 сек. Другу сходинку п`єдесталу пошани завоювала її одноклубниця -  Єлена Шумкіна, котра поступилася лише 17-ма секундами. Третє місце завоювала представниця з Сумської області – Інна Кашина з результатом – 1 год, 34 хв., 48 сек. 

Говорить переможець змагань Н.Боровська:

- Ходьбою займаюся 17 років. В 17-ть років прийшла до секції зі спортивної ходьби. Крім звання майстра спорту України та міжнародного  класу, найвагомішими моїми успіхами була участь у двох Олімпіадах. У 2008 році в Пекіні серед найсильніших 100  «ходачків» з усього світу фінішувала 34-ю.  А вже  через чотири роки, в Лондоні була 13-ою. Переможниця кількох Кубків України, Європи і світу. Тільки місяць тому, як повернулася з Іспанії, де зайняла  15-те місце з результатом 1 год., 30 хв – показник майстра спорту міжнародного класу. Сьогодні пройшла дистанцію за 1 год. 33 хв., 10 сек. Траса сподобалася, дещо незвично 1250 м, ми ходимо по кілометровому, або  двокілометровому  колу. Був маленький підйом за площею. Додаткові навантаження, але це спорт.  А так, все було проведено на дуже високому рівні. Я вперше в Олександрії. Дуже гарне місто, невеличке, компактне, чудовий парк відпочинку. Все скрізь охайно  красиво, багато квітів по місту. І ціни  в магазинах значно дешевші, ніж у Луцьку. Поза спортом -  аспірантка Луцького педуніверситету по спеціальності  фізична культура і спорт. Все моє свідоме життя пов’язане зі спортивною ходьбою.

Визначна подія в житті  Олександрії

Майже по всьому периметру проходження   траси олександрійці перманентно підходили і слідкували за змаганнями. Для нашого міста це перші офіційні змагання на республіканському рівні, і до того ж незвичайні, коли задіяна центральна частина  міста, коли є близькість спостерігати за боротьбою спортсменів .

М.Панчук, відомий у місті лікар та  колекціонер автографів знаменитостей не пропускає жодного спортивного змагання, бо є прихильником спорту.

- Однозначно, що для нашого міста, в спортивному плані, – це  визначна  подія, після виходу «Олександрії» до Прем`єр- ліги. За честь, що  Олександрія сьогодні приймала Чемпіонат України зі спортивної ходьби, що є обов`язковою олімпійською дисципліною.  Рівень підготовки до змагань ми всі побачили на власні очі. Організація та проведення змагань хороші: грав оркестр, виконувалися пісні, танцювали дітки. Заасфальтовані тротуари. Все приємно вразило. Сподобались спортсмени, які вели вперту боротьбу за нагороди.      

Суддя національної  категорії  з легкої атлетики, головний суддя змагань В.Політовський поділився своїми враженнями:

- Олександрійська  влада повністю справилася з поставленими перед нею завданнями по організації та проведенні Чемпіонату  України зі спортивної ходьби. Траса  хороша, швидкісна; спортсмени показали відмінні  результати. Все було організовано: і пункти освіження, і туалети, і «швидка допомога», і місяця для відпочинку. Понад 40 тренерів, та така ж кількість волонтерів провели змагання на високому спортивному рівні. У змаганнях прийняли участь спортсмени з 8- ми областей: Київська, м. Київ, Житомирська, Вінницька, Волинська, Сумська, Тернопільська, Івано-Франківська. 36 учасників змагань, серед яких майже половина половина майстрів спорту міжнародного класу, переможці Чемпіонатів світу та Європи, учасники Олімпійських ігор. Ми вдячні міській владі за велику допомогу в проведенні змагань. Мер Олександрії С.К.Цапюк пообіцяв, що наступного року траса буде мати 1 кілометр завдовжки, що дасть можливість показати ще кращі - європейські показники.

Подібні змагання розширюють географію спортсменів, гостей, котрі вперше відвідавши Олександрію, дізнаються, що і в центрі -  серці України, є  міста зі своєю неповторною аурою життя та організацією  якісного  проведення змагань найвищого рівня. Гості залишили добрі згадки про гостинність і чуйність олександрійців…А місто отримало досвіді користь.

 

Просмотров: 1245 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]