Поздравляем Вас Гость
Пятница
26.04.2024
11:50
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Январь » 18 » З добром і Богом до людей
21:33
З добром і Богом до людей

Йордана (Водохреща, Богоявлення) завершує велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні християни відзначають 19 січня. З ним пов’язують хрещення на Йордані Христа. Цілющість води здавна вважалася чудодійною.

Сьогодні це свято для олександрійців стало масовим явищем. Щорічно кількість бажаючих омитися свяченою січневою водою стає дедалі більше. Сьогодні заходи з Водохрещі відбудуться в кількох місцях нашого міста. Ініціативна група небайдужих людей з  14- го мікрорайону та Перемоги вирубали хрест в центральній частині – на міському пляжі.

Д. Яковенко, який вже 7-й рік поспіль проходить процедуру очищення святою водою, говорить:

- Вже вдруге я з Д.Холохоленком вирубуємо – випилюємо свячений хрест для омивання в святій воді.  Звечора почнуть приходити мешканці міста, щоб оздоровитися, неначе знову народитись. Цей обряд в християнстві носить віру в примирення, залишаючи в минулому сварки, образи та непорозуміння між людьми. Ми вдячні депутатам міської ради від «Сили людей»  В.Дожджанику та О.Холохоленку, які надали допомогу технікою - розчистили прилеглу територію та майданчик біля міського пляжу, щоб було де поставити автотранспорт та переодягтися. До сотні людей звечора почнуть ритуал Водохрещі. Разом з нами будуть і гравці «Аметисту», яким до вподоби загартовуватись.  Це зручно – поряд місто, не всі можуть  добратися до Войнівки чи Перемоги.

Доброзичливі ініціатори запрошують  городян разом пройти обряд освячення цілющою божою водою. 

ФОТОРЯД

І.Мельник   

Просмотров: 905 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]