Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
05:01
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 13 » Вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни
23:19
Вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни

Відшуміли травневі переможні дні 70-ої річниці Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні 1939-1941 років. Уся  світова європейська спільнота віддала належну роль одному із найважливіших учасників страшної трагедії XX століття, - українському народу-визволителю від коричневої чуми. І ніякі сьогоднішні історичні та політичні перегляди минувшини  не можуть змінити свідомість тих, хто залишився сьогодні живим, хто здобув мир і щасливе життя, зменшити роль і місце українця в цій війні.  Їх залишається, рахунок  уже йде на десятки, хто  виніс на своїх плечах всі смертельні жахіття  війни…

Міська влада напередодні славної дати провела десятки заходів, приурочених ветеранам війни:  відвідини вдома; вітання по організаціях; проведено зустрічі  з учнівською молоддю в музеї  ім. А. Худякової;   пройшли святкові урочистості та концерти; городян пригощали солдатською кашею; була організована тематична фотовиставка; виставка моделей військової  техніки «На крилах  Перемоги»; урочисте покладання  квітів і вінків до всіх братських могил і  військових кладовищ міста на знак світлої  пам`яті та шани по загиблим, хто ціною свого життя приніс нашому народу мирне життя.

8 травня  урочистості з нагоди 70-річчя Перемоги відбулися і Марто-Іванівській ЗОШ I-II  ступенів. Акція «Пам`ятаємо – перемагаємо» проведена учнівським колективом школи, ще раз нагадала нам усім про роль і місце України  в перемозі над фашизмом. Діти свято шанують подвиги своїх прадідів, котрі принесли світу мир і  чисте небо над головою… 

Ніхто не забутий, ніщо не забуто. Цими  словами живе покоління тих, хто виріс у мирі і злагоді, хто з розповідей батьків, покалічених фізично і душевно  ветеранів ВВв, хто знає який ад їм прийшлося пережити, - говорить депутат міської ради  Ольга Бондар,- той ніколи не забуде їх подвиг і мужність  в ім`я  перемоги над фашизмом, в ім`я миру. 
- Ольго Михайлівно, Ви депутат від Звенигородки  та Марто-Іванівки. Ще 10 років тому там була потужна ветеранська організація ветеранів  війни…
- На превеликий жаль,  вік, рани війни беруть своє.  З кожним  роком, а  вірніше  рахунок уже йде на дні і місяці, - ветеранів війни залишається все менше-і -менше.У тій страшній війні кожна шоста родина українського народу втратила  когось із рідних.  По моїй сільській раді їх залишилося  всього 6  ветеранів війни та учасників бойових дій. Мені б хотілося назвати їх поіменно:

М.В. Півненко – сапер, інвалід першої групи,дійшов з боями до Берліна, нагороджений двома медалями  «За відвагу», орденом Червоної Зірки та  двома орденами  Великої Вітчизняної війни. Прикутий до ліжка 90- річний ветеран подякував за увагу і піклування, бо ще кілька тижнів тому, він ще ходив...  

М.Н.Огуренко, проживав  у Головківці, під час окупації вкрав гвинтівку в поліцая, перейшов лінію фронту і влився  в 285-й стрілецький полк. Дійшов з боями до Кіровограда, під час звільнення  якого отримав тяжкі поранення передпліччя та ноги. Довго  лікувався.  Після війни працював  директором Звенигородської школи, за його ініціативи  і намагань, була збудована нова школа.

 М.А.Тютюнник, пішов воювати  з грудня 1943 року після звільнення рідного села. Воював в окремому спеціальному 67- му мотоциклетному полку, який виконував особливі мобільні швидкісні операції та завдання по знищенню ворожих командних пунктів. Відзначений  медаллю «За відвагу» та орденом Великої Вітчизняної війни.

 Б.Я. Таранов, призваний у квітні 1945 року  до 27- ої окремої гвардійської дивізії. І за той місяць побачив, що таке війна і смерть побратимів. По війні працював інженером, начальником дільниці на шахтах м.Олександрія. Родом з Луганщини, але все життя  по війні проживає в Звенигородці.

Вітаючи кожного з ветеранів депутат О.Бондар передала сердечні привітання та Подяки від міського голови С.К.Цапюка  та від себе особисто. Сільрада зі свого боку також привітала  матеріальною допомогою та квітами ветеранів-земляків.

В Марто-Іванівці проживають  учасники війни І.П.Федоренко і Д.М.Алексєєва.  Це останні живі свідки найстрашнішої, найтрагічнішої  війни  минулого століття.  Друга світова війна принесла горе і страждання в кожну українську родину, наш народ вистояв і приніс світу мирне життя.  Нам сьогодні треба свято шанувати пам'ять  по загиблих, по живих, хто  у страшній борні здобув Перемогу над лютим ворогом – фашизмом. 

-  Ви, як депутат,  яку участь прийняли в святкуванні  70- річчя Перемоги?  
- Перш за все наше підприємство разом з іншими підприємствами міста, за якими закріплені  всі військові кладовища, братські могли та пам’ятники ВВв приведені в належний стан ( відремонтовані, пофарбовані, висаджені квіти). Я прийняла  участь у заходах, що організовані були міським головою  С.К.Цапюком, який наголосив, що  це свято особливе, що треба, щоб живі ветерани постійно відчували, що їх держава і місцева влада не забувають.  Входила в оргкомітет по підготовці та проведенні святкування річниці Перемоги. Жоден ветеран ВВв не залишився в ці дні поза уваги влади.  Особисто, від імені депутата міської ради і людини, хто свято шанує подвиг своїх батьків, привітала  всіх 6-х ветеранів війни по своєму виборчому округу, вручивши квіти, листівки і посильну матеріальну допомогу. Таку традицію сповідую кілька років поспіль.

 І.Григор`єв (газета "Вільне Слово")

Просмотров: 1237 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]