Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
22:12
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 24 » Впевнена "золота" чемпіонська хода «Олександрії»
00:35
Впевнена "золота" чемпіонська хода «Олександрії»

Дочекалися, збулося диво, котре чекали з нетерпінням два роки палкі прихильники  команди  професіоналів, команди, що довела свою майстерність  здобула чемпіонські золоті нагороди за два тури до завершення 24-го чемпіонату з футболу серед команд першої ліги, і право виходу до Прем`єр- ЛІги лише за умови першого місця. Таке завдання поставив президент клубу Сергій Кузьменко ще минулого сезону. Зайнявши срібні нагороди в 23-му чемпіонаті, президент  зважено  дійшов думки, що команді  слід «награти м`язи» – відіграти наступний сезон, щоб таки з першого місця вийти до елітного дивізіону українського футболу.  І це вдалося, бо планування,  стратегія і тактика керівництва клубу були зваженими, діловими, вивіреними можливостями і кінцевими результатами. Зібрати команду, тренерський склад, вдало адмініструвати та направляти  в потрібний  напрямок – це велика постійна робота  зацікавлених украгрокомівців  у постійному зростанні майстерності  «Олександрії».  За два роки команда з дня на день зростала, показувала достойну гру… Взявши лідерство з першого туру, лише один тур команда посідала другу сходинку, але відразу ж повернула собі чільне перше місце і вже не поступилася ним до 28-го туру чемпіонату, який став «золотим».

Принесла золоті нагороди зустріч з чернівецькою «Буковиною», котра в першому колі таки змогла відібрати 2 очка в нашої команди, звівши  поєдинок до нічийного.

 ФК «Олександрія» - «Буковина» (Чернівці) – 4:1 (3:0)

23.05.15р, 18.00, КСК «Ніка», 3500 глядачів, + 27С, поле 5

Головний арбітр: Д.Кононов (Донецьк).

Асистенти арбітра:О.Шост (Луганськ), В.Кисельов (Суми).

4-й арбітр:Ю.Фощій (Черкаси).

Спостерігач арбітражу:А.Куцев (Київ).

«Олександрія»: Новак, А.Сухоцький, Ломко, Пономар, Чорній (Голенков, 69), Грицук, к/к, Мягков (Чепурненко, 46), Шендрік, Старенький (Бідловський, 52), Степанюк (Іващенко, 46), Басов.

Запасні: Леванідов, Коломоєць, Імереков.

Гол.тренер: В.Шаран.

«Буковина»: Когут, к/к, Тєрєхов, Орловський, Королянчук, Добровольський (Косован, 46), Білоус, Демянчук (Лисюк, 76), Ателькін, Палагнюк, Ушаков (Шостак, 85), Булезюк (Самойленко, 37).

Запасні: Одольський, Я.Сухоцький, Горда.

Гол.тренер:Ю.Гій.

Попередження: А.Сухоцький (66) — Б.Орловський (2), О.Добровольський (19), В.Самойленко (58), А.Тєрєхов (84).

Вилучення: А.Сухоцький (72). О.Ломко (80)

Голи: Р.Степанюк, 2 - пенальті, А.Чорній, 35, В.Грицук, 37 - пенальті, О.Іващенко, 49, – В.Палагнюк, 81.

Дебют матчу вельми цікавий – вже на другій хвилині  суддя в полі  Д.Кононов вказує на пенальті ворота «Буковини».   Атакуючі  дії Степанюка грубо зупинили захисники  чернівчан в  своїй штрафній.  Своє право  розквитатися за грубість – пробити пенальті підійшов Степанюк, який  і відкрив рахунок у матчі.  Запам’ятався момент  на 22-й хв., коли Грицуку треба було не силою, а умінням обіграти голкіпера гостей, коли пробив вище воріт.

35-а хв. стала 900 м`ячем в професіональній кар’єрі олександрійців, його на свій рахунок записав Чорній, коли наважився пробити з дальньої  відстані. Такий  удар не зміг парирувати Когут - 2:0.     

На  37-й хв. вже Грицуку випала можливість реалізувати  свої якості пенальтіста (реабілітував за не забиті попередні  2 пенальті, - авт.). І на табло цифра «2» змінилася на «3».  

Під  кінцівку першого тайму, на доданих 2-х хв.,  Старенький міг відзначитися голом, але  його удар прийшовся вище воріт.

І все ж перший тайм приніс масу задоволення, бо вже частина  уболівальників знала, що «Десна» вдома переграє  «Сталь», а тут  «Олександрія»  громить буковинців.  Звісно, що було чому радуватись і потішатись у перерві. Знаєте, здавалось, що уболівальники  вже думками були там – у ПЛ…

У другому таймі Іващенко, – форвард команди, майстерно зіграв,  коли помітив, що голкіпер суперника вийшов дещо з рамки воріт -  вдалий перекид «за шию», і рахунок – 4:0.   

Гості  відповіли одним єдиним моментом, що приніс їм успіх – «розмочили» рахунок. 24- річний  Палагнюк зі стандартного положення пробив  влучно – Новак лише зором зреагував на  політ шкіряного, не зрушив навіть з місця.

 По кінці гри і п’ятий м’яч повинен був опинитися у воротах чернівчан, і  це при тому, що наша команда вже грала на 2-х футболістів менше. Вилучені  були з поля за повтор карток спочатку Ломко ( 72 хв.), а пізніше Сухоцький( 80).  І це був урок для олександрійців – не дати  гостям бодай ще один м’яч забити.

«Золота»  перемога, що  увійде в історію олександрійського футболу, як день 23 травня 2015-го року, який приніс команді  С.Кузьменка та його однодумцям вимріяну мету, що достроково була успішно реалізована. Тріумф переможців і фіаско переможених. І заслужено чемпіонський титул переможця став нагородою  керівництву за сумлінну і титанічну та послідовну працю з колективом,  який гармонійно, амбітно, професіонально  продемонстрував  свою перевагу над усіма командами першої ліги нинішнього сезону.

Прес- конференція

Очільник  буковинців Ю.Гій був небагатослівним:  

 Хочу привітати господарів поля з перемогою та виходом до Прем’єр–Ліги. Сьогоднішній результат відображає стан футболу, як у вас, так і у нас з нашим результатом цього поєдинку.  . І додати тут нічого. Олександрійці за рахунок класу досягли перемоги.

Що очікує команду завтра?

-Важко наразі про це вести мову. Є ряд певних чинників і основне – фінансування. Все залежить від місцевої влади. Якщо влада буде дбати про клуб, то все буде гаразд. Не все залежить від гравців.

В.Шаран, головний тренер ФК «Олекандрія», спершу привітав представників ЗМІ з перемогою  команди, а потім почув і на свою адресу вітання:

- Враження позитивні. Всі побачили, як гравці налаштовувались на цю гру, бо в першому колі ми зіграли внічию. Особливо і не треба було акцентувати на гру. Я знав, що переможемо і належним рахунком. Ми перемогли  ще в першому таймі, бо не затягували з атаками. Я цілком задоволений. Виконали завдання, що перед нами ставилось – це вихід до Прем’єр-ліги. Була цікава  гра, відкритий футбол був, більше грали на атаку. Незадоволений від вилучень. Два вилучення – це перший раз у моїй тренерській кар’єрі, але заслужено.

– Як буде тривати підготовка до двох останніх матчів?
– Тим гравцям, які були більш задіяні, ми даємо два дні відпочинку. А інші, хто менше грав, завтра з 10. 00 вийдуть на тренування, бо в нас один єдиний колектив. А стосовно , що сказав президенту  С.Кузьменко, то він привітав з перемогою і сказав, що попереду ще два тури, тому треба грати на перемогу, а все  інше вже 3-го червня.

Усе задумане, сплановане реалізувалося, як не може бути краще. У цьому сила, розум і могутність єдиного, цілісного організму ФК «Олександрія», що приносить олександрійцям і гостям, палким прихильникам футболу те, чого він очікує від своєї команди – перемог!

І.Мельник     

Просмотров: 1850 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]