Поздравляем Вас Гость
Пятница
26.04.2024
01:46
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 30 » Вони залишили самовільно військову службу
13:01
Вони залишили самовільно військову службу

- З 1 жовтня  по 30 листопада згідно Указу Президента України П.Порошенка  оголошено про призив  на строкову службу громадян країни віком від 20 до 27 років. Термін строкової служби для рядового складу – 1, 5 роки, для офіцерів – 1 рік,- наголосив на початку  нашої розмови комісар об’єднаного військового комісаріату  м. Олександрія Андрій Карло. – Відразу хочу зазначити, що строковики в зону АТО не направляються. Вони  будуть проходити службу в Кіровоградській, Одеській, Миколаївській та Київських областях.  
- Чи виконується план набору строковиків? І які  матеріальні заохочення  вони будуть мати?
- Згідно доведеного плану 110 чоловік, на даний  час до Збройних Сил України  відправлено лише 25 новобранців (35%). Неявка осіб придатних до проходження служби  на призовну дільницю становить 2000 ухилянь. З пояснень  батьків та рідних – на заробітках в Києві, Росії… Із тих, хто прийшов по повістці – не пройшли медичну комісію через поважні хвороби. Згідно  Указу  відстрочку від служби мають студенти, батьки, які мають малолітніх дітей. І все ж свідомість наших призовників на низькому рівні. А щодо заохочень,  то їм відразу виплачується 2- х місячна  мінімальна зарплатня, зберігається місце роботи з  виплатою попередньої зарплатні. За контрактом з 28 чоловік – відправлено 11. І тут є проблеми. Зарплатня для контрактників передбачена  у розмірі від 7000 і до 12 тис. грн. - в офіцерів. Сьогодні найбільша потреба в  танкістах, артилеристах та в військовослужбовцях високо мобільних десантних  військ. Також при бажанні на службу в армію можуть йти і молодь, яка досягла 18 років.
- Чи є випадки самовільного залишення військовослужбовцями військових  частин?  
- На превеликий жаль, такі випадки є. На теперішній час 4 військовослужбовці, які призвані нашим військкоматом, самовільно залишили  місця  військової служби і знаходяться в розшуку за період їх служби в 2014-2015 роках. На їх повернення чекають військові частини та військкомат.  Це  олександрійці: Ткач Юрій Олександрович, 183 р. н., Єршаков Олег Євгенович, 1970 р. н., Лукін Андрій Сергійович та мешканець с.Ізмайлівка  Снісаренко Олег Іванович, 1968 р.н. Тому прохання до  військовослужбовців, до їх рідних, щоб вони допомогли  своїм близьким людям виправити свою, можливо, найбільшу помилку в житті, перестати переховуватися від слідства і відкрити для себе майбутнє.  Якщо за цими особами немає криміналу, їх звільнять від кримінальної відповідальності  та звільнять з військової частини. Наші закони гуманні. Кожен має право повернутися до місця служби або до Олександрійського ОМВК, вул. Шевченка, 85 або зателефонувати за номером 7-27-72 чи до зонального відділення ВСП Миколаївського ВСП в м. Кропивницький, вул. Шевченка, 3, контактний телефон - 27-42-45. У разі неявки згідно  ст. 407  ККУ «Самовільне залишення військової частини або місця служби»  карається позбавленням волі  до 3-х років. Причин залишити військову частину є безліч. Не слід боятися і повернутися або звернутися до Головної військової прокуратури, щоб відкинути всі інсинуації стосовно переслідування  значної кількості  військовослужбовців, які брали участь у  проведенні АТО.  У кожному випадку беруться до уваги всі причин та умови, що фактично сприяли залишенню військовослужбовцем військової частини включаючи збіг тяжких сімейних обставин, наявність позастатутних відносин та інші.  Обов`язок кожного громадянина, який не має медичних обмежень, відстрочок та інших  вагомих причин, пройти службу в ЗСУ.  

 

 І.Мельник

Просмотров: 1415 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]